| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět hrtanu - laryngitida

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 1416  [Dalších 1136 >>]
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 105930
2.11.2012 9:22:12
~o~ uklikla sem se, ten~o~ tam být neměl
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 105930
2.11.2012 9:21:49
carlin, s takovým prcekm bych to raději řešila, i kdyby jen zavoláním k dr jinak prevence - máloco tě vyloženě uchrání, ale pomáhá spaní v chladném vlhčím vzduchu, takže klidně mít otevřeno okono na větračku, nebo otevřeno ve vedlejší místnosti, aby ten vzduch šel k vám, pak v nouzi i priznicovy zábaly a hlavně ten čípek, ale jeho dávkování u takhle malého dítěte.... raději bych to nechala na dr~o~
dd
  • 
2.11.2012 9:19:21
já už si s sebou beru čípky /od dr./ jako záchranu
Carlin 40902
2.11.2012 9:16:01
Chtěla jsem se zeptat: Dcerce bude zanedlouho 5 měsíců, asi týden má rýmu, ale nijak dramatickou. Od včerejška chraptí, nekašle vůbec. Na víkend jedeme k babičce a trochu se bojím, aby nás tam nezaskočila laryngitida. Už jsme odtamtud jednou jeli se starší dcerou s laryngitidou záchrankou do nemocnice.
Je proti laryngitidě nějaká prevence? Jaké léky si mám sebou sbalit? Nebo byste radši ještě zašli k doktorce (nemocně nevypadá, jen ten chrapot a trochu rýma)? Je zvyklá spát přes den venku v kočárku na zahradě, je to vhodné, když je nastydlá?
Moc díky za všechny rady a tipy.
.kili. 125672
22.10.2012 15:29:20
proč má být očkován proti TBC ?
Iva 129122
22.10.2012 14:22:06
mrňous také prodělal laryngitidu, je mu 19 měs.,nikdy dříve jsem se s touto nemocí nesetkala, večer se dusil...po návštěvě dr., dala nám čípek Rectodelt a na kašel kapky sinecod, po čase se mu spustila rýma, která už trvá 14 dní, je bílá, ale nemůžeme se jí zbavit a čeká nás očkování na TBC...........dostal kapky antb. Pamycon, ale stejně nezabírají....co s tím?????????????????????
KoproFka 76193
18.10.2012 9:58:31
No jo, jenže ona konkrétně ta laryngitida není prostě jako obyč. rýma.

Vyvolavatelem zánětu je nejčastěji virus (uvádějí se viry parainfluenzy, influenzy, RS-virus aj.). Často je zánět virový následně zhoršen druhotným osídlením bakteriemi, které jsou ve zdravých dýchacích cestách jinak bez projevů přítomny (Haemophilus influenzae, streptokoky, stafylokoky). Bez předešlého virového zánětu může onemocnění vyvolat např. Chlamydia pneumoniae nebo Corynebacterium diphteriae (záškrt, viz. níže)....to říká net...

A prostě pokud má dítě diagnostikovanou laringitidu, tak taky ten virus nejpravděpodobněji napadne právě hrtan i u dalších jedinců. No a v tom případě se tedy ostatním dětem vyhýbám obloukem, páč tedy já osobně se o bacily svoje a svého dítěte s nikým dělit nechci.

Je to prostě u prťat dost velký s******o na to, aby to člověk bagatelizoval.
Jako jasně - obecně nemám ráda, když nás někdo nezištně "podělí" bacilem, páč u nich se třeba rýma/kašel neřeší (a že mám taky takové kámošky). Protože u mého dítka nemá ani obyč. rýma lehký průběh. Ale laringitida je tedy pro mě konkrétně úplně jiný level.

Taky jsem prozřela až s mládětem (já na kašle totiž vůbec netrpím) - původně jsem diagonostikovala u synka laringitidu na jeho cca 2 letech sama z domácího lékaře (tam to bylo popsáno jako bagatelní onemocnění dospělých) - tak to volám ráno dětské s tím, že jako mlaďas kašle, ale že je to JENOM laryngitida a co že si mám koupit na sirup. Ona ho slyšela kašlat přes telefon a docela mě zpražila s tím, že ať si okamžitě přijedu pro Rectodelt a Prothazin a hlavně, kdyby se mi dusil, tak na něj mám otevřít okno a okamžitě volat záchranku.... no ještě teď si pamatuju, jak jsem seděla s telefonem u ucha jako opařená.... další noc jsem jí téměř blahořečila za ty léky a instrukce....

Do nemocnice jsme s laringitidou jeli tedy jen jednou, ale naštěstí se tahle nemoc u nás vždycky obešla bez hospitalizace...
Nicméně můj kamarád v nemocnici s larigitidou u své holčičky skončil už tak min. 3x...

Kdyby třeba mě tohle dětská neřekla - že jako bacha na to a raději žádné děti, tak to prostě jako téměř nikdy nekašlající prvomatka nevím.
Tak proto jsem to napsala.~3~

ČertaKáča 80028
18.10.2012 9:20:57
Jinak všem díky
ČertaKáča 80028
18.10.2012 9:20:41
Tak jsem nakonec na tu pohotovost zavolala, řekli mi abych dala ten dithiaden a prednison,jen 15 mg po půlnoci.Naštěstí jsem ho dávat nemusela. Ale teď má dcera vlhčí kašel po mucosolvanu, ale přijde mi že když dýchá pusou dýchá jakoby z těžka. No uvidíme do odpolka pak kdyžtak dojedeme k dr.Sand neřekne že jedu jen s kašlem a rýmou.
.kili. 125672
18.10.2012 8:42:37
"Dithoaden na vlhký kašel nepomůže, spíš ji to utlumí "

jednak Dithiaden způsobuje zahuštění hlenu,
jednak jde o typ croupu (obstrukční laryngitidy).

Obecně

- antihistaminika mohou mít pomocný efekt toliko u spasmodické laryngitidy, na jejíž etiopathogenesi se podílí vedle infekce (u kojenců a batolat v naprosté většině virové) i alergická reakce 1. typu

- bez ohledu na typ croupu (ten laik beztak nejspíše neodlišší) je podstatný jeho funkční dopad, dušné dítko patří bezodkladně k lékaři a pokud je dušnost spojena s hledáním úlevové polohy, horečkou a obtížným polykáním a sliněním, pak je vhodné dítko nechat v poloze, kterou samo zaujímá a neprodleně volat ZZS

AAP radí rodičům m.j. :

If you are concerned that your child""s croup is not improving, contact your child""s doctor, local emergency department, or emergency medical services (911) even if it is the middle of the night. Consider calling if your child

•Makes a whistling sound that gets louder with each breath
•Cannot speak or make verbal sounds for lack of breath
•Seems to be struggling to catch her breath
•Has bluish lips or fingernails
•Has stridor when resting
•Drools or has extreme difficulty swallowing saliva
•Treating with medicine

http://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions/chest-lungs/Pages/Croup-Treatment.aspx
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 1416  [Dalších 1136 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.