| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět hrtanu - laryngitida

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 1416  [Dalších 1106 >>]
Petula71 123714
17.10.2012 9:52:55
Mám bohaté zkušenosti s nočním záchvatem laryngitidy - my ven potom chodíme, pokud nemá dítě teplotu a nemělo by běhat. Takže za ruku na procházku ano - ten studený vzduch dělá tomu krku moc dobře. Takhle nám to i řekl náš pediatr.
withep 93862
17.10.2012 9:15:54
Na pomalou procházku - jo. Chladný vzduch jí prospěje.
ČertaKáča 80028
17.10.2012 9:12:53
Ahoj 4 letá dcera měla v noci laryngitidu, teď už je v pohodě. Zapoměla jsem se dr. optat zda můžeme jít ven.Co myslíte?Díky
Iva 129122
12.10.2012 22:20:42
ahoj všem:-)
předevčírem v noci jsem poprvé zažila, co to je, když se dítě dusí /ani u staršího jsem to nikdy nezažila/, dávala jsem mořké kapičky na zelenou rýmu, nurofen, paralen, natírala mu prsíčka a zádíčka koalkou baby, zvýšená postýlka, zvlčování vzduchu...nekonečná šílená noc...měla jsem u postýlky už Berodual, dýchátko, které má starší dítě na alergii na roztoče, na roztažení průdušek
včera jsme byli u dětské dr., má laryngitidu! Doporučila kapky Sinecod, kapky Fenistil, na noc čípek Rectodelt....~:(
Prý to tak může trvat 4-5 dní, úleva dochází až při spuštění rýmy, ta se mu dnes spustila
Prý to vše vzniká tak, že oteče hrtan, hlasivky a je jen malý průzor na dýchání, tj. dítě chrápe, spí s otevřenou pusou, kašle, dusí se. Jako první pomoc je dát dítě k otevřenému oknu či otevřít mrazák, vlhčit vzduch, prednison či Rectodelt čípek...to je ale vše na předpis...či volat RZP a ty dítěti prý píchnou kortikoidy.
Pokud se zánět rozšíří dolů na průdušky, tak je to na antibiotika, může být z toho i angína.
Tu jsem pro změnu chytila nyní já. Po nezdařilém týdenním domácím léčení jsem dorazila dnes na ORL a nasadili mi peňák.
JAK SE ALE LÉČÍ LARYNGITIDA DÁLE? Paralen? To je dost málo, přijde mi, že je děsně zahleněný a stejně by to ta antb. chtělo. Poraďtě prosím, díky~;((
Už to nechci nikdy zažít, mít strach o život svého dítěte.
Monika
  • 
27.9.2012 17:31:45
Asi moc nepomůžu, ale unás nové vyšetření spíše potvrzuje laryngitidy z důvodu refluxu. Možná to někomu pomůže, příznaky u laryngitidy z refluxu - žádná horečka, občas po ránu zápach z pusinky ( i mimo období laryngitid), zánět nepostupujem na prudušky,bolesti bříška, problém se stolicí
.kili. 125672
23.8.2012 8:15:46
"je způsobeno překyselením žaludku a vracením šťáv zpět do krku až k hrtanu"

Nechci Vás zbavovat naděje, kterou na jiném místě vyjadřujete. Nicméně : Pokud by bylo podezření na gastrooesophageální reflux, pak by mělo být ověřeno podloženma oesophageální pH-metrií k potvrzení diagnosy a tak i k oprávněnosti terapie.
Marek 131992
23.8.2012 7:36:39
výtěr z krku byl negativní. Vyšetření na čáslavském ORL ukázalo, že ta neustálá zahleněnost a kašel je způsobeno překyselením žaludku a vracením šťáv zpět do krku až k hrtanu, kde se vytváří hleny, které se snaží neustále vykašlávat. Prý to může způsobovat i tu laryngitidu. Takže dostal nějaké léky na objednání, které budou dnes a má je brát 45 dní a za měsíc jdeme na kontrolu. Vzhledem k tomu, že doktor říkal, že už to musí trvat delší dobu (cca 1/2 roku) protože má už částečně rozleptanou sliznici, tak nechápu proč na to už nějaký doktor nepřišel. Protože už před tím se mu dost často vracel kašel a u dr. jsme byli dost často. Vždy ale léčili to zahlenění a tlumili kašel, ale nehledali příčinu. Poslechově byl čistý . . tak co více řešit:( Nicméně jsem "rád", že z těch možností, které nám předkládali (silná alergie, astma, chronická laryng. atd . .) je to "pouze" tohle. Pevně doufám, že se to po těch lécích a dietě, kterou nám předepsali, vše vrátí k normálu a budeme moci opět normálně fungovat bez nějakých velkých starostí a užívat si s ním dětských radostí:) Moc se na to těšim!
KoproFka 76193
22.8.2012 9:38:35
omluva za překlep - samozřejmě jde o Bioparox... synek ho zvládal - stříkal si ho sám~g~, konzultováno s naší dr., která se velmi podivovala, že aplikaci snáší. Ale on je v tomhle bezvadnej - byl rád, že hlavně nemusí polykat nějaký další sirup....

Nicméně ten problém s urputnou rýmou, na kterou nezabírá lokální ATB, bych zcela jistě v případě zakladatele neřešila už s dětskou dr., ale s dětským ORL lékařem.
Také bych určitě začala posilovat všemi možnými způsoby imunitní systém dítka - já třeba nedám dopustit na lactobacily (dávám synkovi normální dospělácké - vysypu prášek z globule na lžičku a nechám mu ji sníst).

MMCh. zajímavé u mého synka bylo, že téměř přestal být nemocný, jakmile začal se školkou jezdit v 6-ti letech každý týden do bazénu se slanou vodou (od září do cca dubna) - jezdili do Vysočan. Ta nemocnost klesla vážně na minimum oproti přechozím rokům, kdy měl rýmu opravdu každý měsíc.

Držím palce, ať se vám zadaří.~;((

Romča+V.6/03+L.5/08 9569
21.8.2012 13:05:57
na kašel dávám Stoptussin kapky a při lary ještě do aromalampy nebo zvlhčovače vincentku a mucosolvan roztok~R^~3~
..maya.. 86852
21.8.2012 12:30:57
myslí spíš bioparox, to je takové antibiotikum volně dostupné, hodí se spíš na léčení počáteční angíny atp a nevím, dítěti bych ho do nosu nedávala, aspon teda naši starší kluci si ztěžovali že je potom strašně pálí nos..lepší pamycoin a prostříkávat nějakým mořským sprejem~R^
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 1416  [Dalších 1106 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.