Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
zerat | 18305 |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 11:26:03
Tak už jsem oblečená, jen vyrazit pro M.... můžu reagovat dál
Evi s M. Médinka má dnes vyloženě úspěšný den Ať se vyspinká do růžova. Tady u nás krásně svítí sluníčko - vyloženě láká ven do přírody. Ale to u nás dnes nehrozí...i když vím, že pro přípravu k porodu je ideální chodit a chodit. Dnes se půjdu jen projet autem- pro M. do MŠ, stavit se někde na papu, pak M. hodit manžovi do práce a hurá na gyndu; pak zase pro M. atd. 8-) Terko, já opravdu nevím, co nám to dr. dávala za tu dělanou mast, ale je docela možný, že v ní ichtamol byl. Buliku, za co je přestrojený Štěpánek na karnevalu? Nás čeká karneval v MŠ po jarních prázdninách, ale nějak mám vymetenou hlavu a vůbec nevím do čeho či za co ji obléct, tak uvítám náměty Letím připravit M. nějaký slušný převlek, aby tatínkovi nedělala u státnic ostudu a hurá pro ni. Začínám šilhat hlady - snad někde budou mít nějaký dobrý meníčko Přeji všem hezké odpoledne! |
zerat | 18305 |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 10:48:27
Holky díky. Doktorská rada dnes předpokládám nebude. Jdu k dr. dnes jen na monitor, který tam obsluhuje sestra. K dr. jdu na kontrolu (asi poslední před odesláním do porodnice) až zítra, tak jsem fakt zvědavá.
Buliku, já taky M. dávala s kašlem do MŠ. Ono to ani na podzim jinak nešlo, protože se tam kašlalo a rýmovalo zkrátka pořád. Teď je to právě jiný v tom, že za celou dobu docházky M. do MŠ je úplně prvně plný stav dětí v MŠ - 27 dětí. Opravdu nekašle se, nerýmuje se, dle učitelek vcelku ojedinělý stav. Holčička, která tam teď s kašlem chodí, začala chodit od ledna, takže si možná chudák prochází tím čím my všichni koncem září a v říjnu... Problém je, že teď to jejich kašlání nás všechny zbystří, protože hold všichni jsme se začali radovat, že snad konečně máme to nejhorší za sebou. Jó konec těhotenství si fakt užívám. Překyselený žaludek celodenně - noci na třech polštářích a stejně k nepřežití - fakt se musím držet, abych do sebe neobrátila celou lahvičku Maaloxu. Vesměs mi bývalo ráno dobře, ale dr. mi nasadil více méně preventivně Tardyferon fol(železo s listovkou)- prý abych si pro případ komplikací vytvořila zásobičku (při 1. císaři mě minula transfuze). Jenomže se to má užívat 1x denně ráno a na lačno; jídlo až po půl hodině. Týden to beru a vše v pohodě a dnes jsem se v MŠ málem pozvracela no a jen jsem vylezla za bránu MŠ, tak obsah žaludku skončil v trávníku. Co si o mě mysleli okolo procházející rodiče z MŠ by mě opravdu zajímalo Jedna maminka na mě koukala dost divně No jo no, opravdu bych nejraději otrhala 29 dní z kalendáře a už bych nejraději byla okolo TP. Mimču už je evidentně moje bříško malé(pořád sebou mele až to bolí) - fakt jsem zvědavá jakou váhu mimču naměří v porodnici na UTZ. Jestli je pravda, že druhé dítě bývá větší než 1. tak se mám na co těšit, když Martinka měla 4090g a 53cm 8-) Natalii, ještě jsem si vzpomněla, že jsi se ptala na příp. reverz po revizi. Domluv se se svým gynekologem. Já když mi dr. řekl, že musím na revizi, tak jsem ho prosila, jestli bych nemohla hned. Protože miminko bylo evidentně bez srdeční akce a mě ničila představa, že bych ještě v sobě měla miminko nějaký ten den nosit + kvůli dceři jsem potřebovala být doma co nejdřív. Dr. zvedl telefon a vyloženě ukecal sloužící dr. na příjmové ambulanci, aby mě ještě ten den vzali - naštěstí jsem prozíravě k dr. šla na lačno, tak to vyšlo. + dr. paní doktorku poprosil, aby mi dali mlíčko narkózu, že mám doma malé dítě a potřebuju jít po zákroku domů. Na zákrok jsem šla těsně po 11. hodině dopoledne a domů si mě odvážel manžel těsně po 14. hodině. Doma jsem si asi 2x dala Ibalgin proti bolesti a šlo to. Buliku, díky za info ohledně toho kojení. Vůbec by mě nenapadlo čekat nějaký velký bolesti - přiznávám, že se teď už teda předem bojím Já idealista si malovala, že tentokrát si snad to kojení... víc užiju, když už vím, co mě čeká apod. No ale hlavně, abych kojila - pro kojení toho vydržím hromadu Jen prosím Tě v jaký moment slunečnicový olej barví-po vyprání a vyžehlení? Já si s ním asi týden proti striím mazala břicho a pyžama zabarvený nemám(už jsou vypraná, vyžehlená)... By mě piclo přijít o mé nejoblíbenější noční košile |
Evi*a Médinka 7/06 | 28976 |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 10:29:56
tak já jdu raděj upoutat dítě do kočárku, jestli na nás nespadne letadlo, tak snad budeme už v pořádku. Poté co roztahala knihovnu, spadla z motorky na hlavu, než jsem ji stačila utěšit, rozběhla se kamsi a škobrtla přes svoje roztahaný hračky a rozkousla si ret. Prostě si s Váma nemůžu pokecat. holky, pá, jdu
|
Redí + dvě ☼ | 16148 |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 10:16:36
ha. odbouchlo se mi to dřív a rovnou dvakrát, no jsem já to umělec...
Zerat, na odpo držím palce, snad Ti doktorská rada pomůže s tím, co teď prožíváš, já tyhle stavy samozřejmě vůbec neznám, jsem vlastně taky s tímhle "prvorodička", tak trochu.. A jak tady čtu, že po druhém porodu jsou takový bolesti..furt se mám co učit. Ale něco bych docela ráda vynechala S čurbesem a la vytahaná knihovna nebo hordy hraček všude jsme se už tak nějak smířili dávno, naštěstí oba dva..v tomhle je manža naprosto v pohodě, sám dostatečně zdatný bordelář :o))) Ale Majdulka je vskutku Panna, někdy ji popadne uklízecí a nedávno mi z postýlky hlásila, že nebude odpo spinkat, protože "tu je binec". No nekleplo by vás?! Nejdřív si tam nasmejčí a potom si stěžuje, že se v tom nedá spát |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 10:09:00
Teda ten olej mastí, ale nebarví, ale když je v koupeli, tak oblečení není mastný.
Než jsem napsala příspěvek, dítě mi vytahalo na zem celou knihovnu, ji střískám |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 10:06:58
K těm olejům, používáme olivový do koupele, ten nemastí nebarví. Stojí taky asi těch 45,-.
Jinak jsem s radostí zjistila, že Tesco vyrábí nové vlhčené kapesníčky, místo ve fialovém obalu jsou v bílém, jsou senzitive a vůbec ničím nevoní. Sláva!!! Což jsem hrozně ráda, páč mě některý ty vůně připadají úplně jedovatý, taky to nesnáším. |
Redí + dvě ☼ | 16148 |
Re: Křeček5.2.2008 10:03:57
Jé, Terko, koukám, že se zase trápíte s nemocí, cifís, z toho už musíš být na bednu :o( Chudák malej, taky z toho už musí být totálně utahaný.. S tchýni, božemůj, jak Tě chápu!! Taky ji mám ze zcela jiného světa a někdy mě její neuvěřitelné poznámky rozžhaví do běla.. Je fajn, že Tě květinář podrží, někdy jsou chlapi "maminčini" a to je potom teprve peklo, si myslím..
Natalii je mi líto, že tohle znova prožíváš.. Jak píše Bulík, zrníčko naděje tu stále je, já držím palce, ať vyklíčí! Daníku, jsem ráda, že jdeš domů! Tak se pořádně opatrujte a už jenom dobrý zprávy, odpočívat, hýčkat a těšit se |
Redí + dvě ☼ | 16148 |
Re: Křeček5.2.2008 10:03:56
Jé, Terko, koukám, že se zase trápíte s nemocí, cifís, z toho už musíš být na bednu :o( Chudák malej, taky z toho už musí být totálně utahaný.. S tchýni, božemůj, jak Tě chápu!! Taky ji mám ze zcela jiného světa a někdy mě její neuvěřitelné poznámky rozžhaví do běla.. Je fajn, že Tě květinář podrží, někdy jsou chlapi "maminčini" a to je potom teprve peklo, si myslím..
Natalii je mi líto, že tohle znova prožíváš.. Jak píše Bulík, zrníčko naděje tu stále je, já držím palce, ať vyklíčí! Daníku, jsem ráda, že jdeš domů! Tak se pořádně opatrujte a už jenom dobrý zprávy, odpočívat, hýčkat a těšit se |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 10:01:47
natalii, je mi to moc líto, co Tě potkalo. Buď silná, my všechny na Tebe myslíme.
Bulíku, v kolik jdete do poradny s Cyrilkem? Já jsem sice prvomatka, ale u kojení jsem kvílela asi 14 dní, až se mi zatínaly chodidla v pěst a byla jsem spocená jak blázen. Příšerná bolest. Tak jestli to je u druhýho dítěte ještě horší... Terezko, přeju, ať je Jonášek rzy zdravej a s tchýně si nic nedělej, ony jsou babizny někdy jedovatý. Kolus, litinovou pánev sice nemám, ale mám nový váleček na nudle, málem jsem ho použila |
Terka,Julie 07/04+Jonáš 04/07 | 14586 |
Re: Ahoj Natalii,5.2.2008 9:59:29
Zerat, nebyla to náhodou ichtamolová mast na ty opruzeniny? Tu jsme tehdy dostali od kožařky při Julče, když byla taky opruzená, ale je to na předpis. K mudře se mi zatím nechce, čekám, co se z těch horeček vyvine.
Ale Imazol zabral super!! Bulíku, z dm máme taky to mandlový, ale mlíko. Je to na mě ale hodně parfemovaný, dost to voní. Jinak v porodnici a doma jsme používali taky olej z lékárny na mazání, olivový. Taky stál kolem 45,- Kč. V kurzech nám říkali, že je to na miminka nejlepší, že se ta parfemovaná kosmetika nemá vůbec dávat. Ani voňavý oleje a pěny do koupele, že nejlepší je tam taky cvrknout trochu toho oleje, oliv. nebo slunečnicovýho. Jinak co se týče ms po porodu, tak u Julči kolem 7 měsíce, u malýho jsem to měla už 2x, teď má 10 měsíců, takže někdy mezi 8-9 měsícem. A myslím, že jenom proto to bylo dýl, že jsem malýho kojila daleko víckrát za noc. No poprvé jsem to dostala teď o vánocích, na Boží hod. Taky super dobička) A než jsem to dostala, taky ty bolesti byly ukrutný. Jsem měla pomalu pocit, že mám slepák. Ale bylo to tak týden před dnem d, takže mě nenapadlo, že to bude ms. A byla, potvora jedna. Ale zase díky bohu za těch 8 měsíců klidu Mohlo to bej horší.. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.