| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Zamlklé těhotenství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 65199  [Dalších 65009 >>]
Terka,Julie 07/04+Jonáš 04/07 14586

Re: Ahoj Natalii,

5.2.2008 9:48:18
Natali, je mi to moc líto, drž se holka, moc Ti držím palce, ale nezoufej, já mám zamlklinku za sebou taky 2x, jako první a druhé těhu v pořadí, pak léčba na genetice + hematologii, no a ze 3. a 4. těhu mám to, co vidíš v ikonce...
Měla jsem přesně ty stejné pocity jako Ty a myslím, že většina tady.
Teď se to zdá opravdu prdelí ke zdi, ale neboj se, hlavně to nevzdávej, seber zbytky sil a poper se s tím, miminko určitě bude, když budeš bojovat...Taky bych nečekala dlouho, max. 2-3 cykly, pokud by to nevyšlo a hurá do snažení. Řekla bych, že až na 1 holčinu tady se zatím všechny dočkaly, a že nás tu je a některé si musely počkat fakt dlouho, ale vyšlo to.. Neboj se, držím Ti palce. Zůstať tu s námi, ptej se na co chceš, bude líp. Hlavně neztrácej naději.

Zerat díky. Julča ta je celkem zdravá, teď to taky vypadá v MŠ dobře, ale ten prcek malej mi dělá starost. V noci měl zas kolem 40tek, dala jsem mu na hrubo zábal na celý tělo, pomohlo to. Skoro jsme nespali, byl to děs. Teď spí, dala jsem čípek a nakojila, tak to dohání. Fakt nevím, jestli to není od těch zubů, pořád si sahá do pusiny, ale nateklýho tam nic moc nevidím, tak nevím. Rýma ani kašel zatím nic, tak si říkám a doufám, že se to snad nerozjede a třeba je to jen viróza a bojuje s tím.
Bere z alergologie Rybomunil na imunitu, vždy první 4 dny v měsíci. Je po homeopatikách. A stejně...
Jinak Zerat, ten Preventan junior jsem Julče taky dávala a po návštěvě homeopatky jsme to přestali dávat, říkala, že je to na nic, měla dokonce v péči holčičku, která po užití této tabletky byla odvezená na áro..
Že je to reklamní tahák na lidi atd... A doporučila nám Osciloccoccinum (oscilokokcinum), mmch. taky je na to reklama:-)) A dáváme 1x týdně půl tubičky, vždycky v neděli a zatím dobrý. Tak třeba je tohle lepší tip.

Bulíku, co se týče svinování dělohy po 2. porodu, tak já jsem trpěla tak 3-4 dny jako zvíře, měla jsem normálně pořád kontrakce, a nejen při kojení, ale třeba i v noci, musela jsem si vyžádat o sestry v porodce čípek na bolest. A vedle na lůžku prvorodička na mě taky koukala jak na zjevení. Bylo to fakt nesrovnatelný. Do 3. porodu mě nikdo nedostane:-))
Ale doma už to pak bylo dobrý. Tak držím palce na kontrolu.
A Zerat Tobě taky, třeba se to fakt chystá na přirozenej porod, přála bych Ti rychlovku, abys nad tím nestačila ani přemýšlet:-))
A to píchání jsem měla taky, ke konci už to byly různý tlaky a bolení. Taky jsem z toho byla vždycky vyjuchaná....
Bulik 15617

Re: Doktorská postupka

5.2.2008 9:46:17
Jo ještě koukám na ten slunečnicový olej. Zerat, já ho na Štěpána taky měla, přesně jako ty, vážený z lékárny a moje zkušenosti jsou následující:

1) příšerně to barví oblečení a nejde to vyprat :-( Takže doporučuju na spaní dávat nějaké věci, co pak oželíš.
2) dítě se mi na konci šestinedělí stejně osypalo děsnýma pupínkama, no vypadal šíleně, jak puberťák, ale dr. to označila za hormonální záležitost danou koncem šestinedělí a mýma hormonama (prý se tomu dokonce říká šestinedělní vyrážka) - takže případně neplaš
3) olej jsme používali 6 týdnů a pak přešli už na tělová mléka, už ho pak začínal spíš vysušovat

Teď jsem koupila mandlový olej z DM, ten nebarví, ale měl by být bez chemie a umělin. Cyrilek je tak nějak lehce osypaný permanentně už z porodnice, mírná krupička a v obličejíku občas něco jako ta šestinedělní vyrážka, ale ne tak výrazná jako u Štěpy. Tak nevím, jestli to u něj probíhá jinak, nebo reaguje na moje jídlo, ale je to tak minimální, že to zatím vůbec neřeším. My naštěstí nikdo nejsme alergici ani ekzematici.
Bulik 15617

5.2.2008 9:37:46
Zerat, jojo, napodruhé děloha dost výrazněji reaguje na produkci oxytocinu při kojení a je to fest cítit :-( Poměrně slušné bolesti, až se blížící lehčím porodním a hlavně se to vždycky příšerně rozteče. Ale tak za dva dny to přejde a jde to ztlumit lékama, mně dávali Algifen. Ale zas na druhou stranu se děloha rychleji stáhne a zavine. Nevím ale, jak je to u císaře napodruhé.

Koukám, že si ten konec těhotenství taky užíváš :-( Ale vydrž, už je to fakt zapár. Jizva mě nebolela vůbec a mimino bylo taky do konce hodně nahoře.

Jo, ještě k té školce, my dneska taky do školky vedli jednoho tuberáka, ale on kašlává proto, že ho dráždí hleny z rýmy. Rýmu měl čistou vodovou, teplotu nemá, od soboty nepáchnul ven, drželi jsme ho v teple a včera jsem ho nechala doma. Dneska už jsme ho školky vzali, protože mají karneval a hrozně se těšil. Jsem domluvená, že pro něj případně v poledne zajdu, ale asi by to bylo s řevem, děsně se těšil, že tam bude spát. Já osobně mám pocit, že v případě nákazy ostatních kašlající dítě není takový problém jako kýchající dítě, protože právě v akutní fázi nemoci dítě kýchá a střílí ty bacily kolem.

Jo Preventan užívá Štěpán taky už od podzimka nepřetržitě a jakýsi efekt by byl, ale stoprocentní to není. Má za sebou několik delších rým, angínu a teď ten kašel, jo a šestou dětskou. Ale zas nic hrozného, ve školce chyběl v součtu za půl roku ani ne měsíc. Mám pocit, že ten Preventan když nic, tak zlepšuje průběh infekcí, jakože se z toho dítě rychleji a líp vyhrabe.

Mizím žehlit, mláďátko si nemá co obléct, všechno si pročural a poblil.
zerat 18305

5.2.2008 9:24:59
Už vím, co jsem ještě chtěla ;)
Nám u Martinky na opruzeniny naprosto spolehlivě pomáhala dělaná mast od naší dr. Nevím co to bylo zač, ale byla takové nahnědlá a vím od ostatních maminek, že si pro ni chodily jako pro spásu.
Jinak teď mám připravený zatím jen obyč. Bepanthen a v případě nouze sáhnu po zinkové A-dermě a příp. vythánu z lednice(snad jsem se ho už nezbavila) ochranný krém od Menalindu.
Jo a Rybilku jsem nikdy nepoužila - smrdí mi.

A taky mě napadá. Jak jsem tady psala, že si s sebou do porodnice budu pro mimi brát Exomegu, tak nakonec ne. Byla jsem přesvědčená známou magistrou v lékárně, že máme začít "váženým" slunečnicovým oleje, který se v lékárnách prodává. Tak mám koupecných 200 ml za 45 Kč včetně skleničky ;)Zkoušela jsem jím namazat Martinku i sebe a oběma nám vyhovuje, tak se snažím věřit, že bude vyhovovat i miminku a že nám pomůže předejít výsevu ekzému ještě v porodnici. Při prvních pupíncích či náznaku nějakého podráždění, ale manža poběží koupit A-dermu :-D
zerat 18305

5.2.2008 9:17:43
Terko, držím co můžu, abyste vyzdravěli! Ono je toho teď asi ve vzduchu spousta. I když teda ťuky ťuk, po té, co dr. na ORL Marťu fakt radikálně přeléčila, tak se zatím drží. Ale včera jsem si všimla, že tam jedni rodiče vodí holčičku, která fakt kašle jako tuberák, tak jde vidět, že se nám to dosti rodičům příliš nelíbí, protože teď je fakt v MŠ naprosto zdravá atmosféra - žádné rýmy, žádný kašel... a když to začne tak to zase pojede ;((
Jinak dávám teď denně Martince ten dětský Preventan a dr. na ORL nám říkala, že kdyby se M. znovu to píchání oušek zopakovalo, tak si máme vyběhat proplacení očkování Prevenar. Prý když dítě 4x prožije zánět středouší, tak ho celý pojišťovny proplácí. + teda M. má velkou nosní mandli, kterou musíme dát během jara či léta ven. Třeba by i u vás nebylo od věci o něm popřemýšlet - vím, že v MŠ některý děti byly na výtěrech a když se potvrdily zmnožený pneumokokové, tak dostali očkování a prý jsou o.k.

Buliku, mně taky nastoupila MS poměrně brzy hned po šestinedělí. Přitom jsem plně kojila, byla po císaři... Jak to myslíš s tím kojením? To tak bolí po druhém porodu? Teď jsi mě docela zaskočila ~k~
A držím palečky, ať je u Cyrilka zlepšení!

Natalii, je mi líto, že to opět nemůžeš mít v pohodě. Jak psaly holky, ještě bych flintu do žita neházela. Držím palečky, aby bylo vše o.k.

Jinak předem děkuji za palečky na odpoledne. Jsem děsivě zvědavá na monitor, protože poslední 2 dny mám trošičku pocit, že prožívám něco, co jsem v těhotenství s Martinkou vůbec nepoznala.
Nemůžete mi někdo popsat jak vypadá bolest jizvy po císaři v těhotenství? Do teď jsem ji měla úplně necitlivou z venku na pohmat a to dá se říct zatím přetrvává. Ale večer když si např. lehnu do postele, tak bych se mohla rozbrečet, protože mě děsně začne bolestivě píchat dole jakoby uvnitř - možná bych mohla říct v pochvě? Absolutně nevím, co to je ;(( Navíc občas mám pocit, že mi ztvrdne děloha, ale pořád nevím, jestli je to tvrdnutí dělohy a nebo jestli se třeba jen mimčo nesnaží nějak narovnat. A občas během dne cítím bolest v křížích -to jsem taky při M. nezažila. Nicméně mimčo mám pořád nahoře, protože mám dost zruinovaný žaludek. MInimálně 1-2x denně zvracím ;(( Tak si tak říkám, jestli se třeba nezačínám pomaloučku chystat na přirozený porod, ale fakt nevím, připadám si horší než jsem byla jako prvorodička. Teď po 4,5 letech mi všechno připadá úplně jiné než při M. Zatím jediné společné je to, že jsem ještě minulý týden pořád byla na cervixskore 1 a riziku porodu 1.
Kolus 25606

5.2.2008 9:09:24
Je Evi, a nepřijel ti po vikendu nahodou muj manža? Ten měl tenhle záchvat dneska ráno, začal zuřivě uklízet hračky a byl běsnej, že jsou nějaký záseky na jídelnim stole a to že ho máme měsíc a že sem měla určitě Kubu u stolu na veliký židli a měl kladívko.... No fakt bych ho zabila. No eště že jede ve středu na 3 dny do Němec, se aspoň uklidní. Jo a to že má co jíst taky neocení... Jo, sou tu holt "vysazený" a nemůžou za to, ale občas mít tak veeelkou litinovou pánvičku...:-)
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 61018

Ahoj Natalii,

5.2.2008 9:03:33
zrovna nedávno jsem na netu potkala tvé jméno s novou ikonkou, říkala jsem si, že jsi to ty:-).
Neboj se, jsi fakt na začátku těhu, uvidíš podle HCG. Mně mudr bral krev při zjišťování jestli těhu roste nebo ne krev obden, v po, st a pá - zkoumal jak roste hladina HCG, za ty dny vyrostla z 22tis na 28tis:-( a měla by růst obden na dvojnásobek... Každopádně mimísek je malinký, asi se nejvíc zatím dozvíš z krve. Já jsem od toho února kdy jsem sem přišla po třetím potratu tady za pomoci holek zvládla vyběhat si sama různá vyšetření, bojovat při mimoděložním těhu v červenci a teď jsem 18tt a zase je to naprd:-(. Dnes jdu po patnácti dnech domů z nemocnice, a prostě všechny problémy přeperu....
Já jsem na revers nikdy po revizi domů nešla, nenapadlo mě to až mi to holky tady poradily:-), ale byla jsem odhodlaná, i kdyby to nevyšlo napopáté, už jej podepsat, psychicky je to určitě lepší....
Drž se a kdyžtak napiš:-)
Bulik 15617

5.2.2008 8:45:44
Dobré ráno, tak zapalečkuju pro Zerat a současně poprosím zapsat do postupky nás, zítra jdeme s Cyrilkem opět do neonato poradny měřit bilirubin. Pozorujeme ho furt celá rodina a zdá se nám o chlup míň žlutý, ale rozhodne krev.

Natalii, je mi líto, že máš takové starosti, ale zrníčko naděje pořád zůstává. Ty jsi strašně brzo na začátku těhotenství, takže možné je úplně všechno, zvlášť, když nešpiníš nebo nemáš jiné problémy. Určitě si nech zkontrolovat Hcg, důležité je, aby to bylo opakovaně, protože samotná hodnota nic neřekne, důležité je, aby to stoupalo. Bere se to s odstupem aspoň 2-3 dní, to by se mělo zdvojnásobit.
No a kdyby to náhodou fakt nevyšlo, tak je to sice moc smutné, ale můžu tě ujistit (coby absolventka tři zamlklinek), že podruhé to není horší než poprvé a to už jsi zvládla. Zdálo se mi, že tělo reaguje dokonce líp, rychleji se dalo do kupy. Z nemocnice by tě měli pustit druhý den, možná ukecáš ten reverz hned, záleží na doktorech. Rozhodně bych ale se snažením pak dlouho nečekala, maximálně 3 měsíce, kór, když vám to chvilku trvá, než se podaří.
Moc držím palce, aby to přece jenom vyšlo, důvěřuj si. R^

Holky, já mám starosti poněkud jiného druhu, příští pondělí mi končí šestinedělí a je to horší jak na začátku :-( Zase jsem se rozkrvácela a to už to bylo skoro úplně dobrý. Tak jsem včera volala dr. a ta to vidí už na menstruaci :-( No to mám fakt radost, se Štěpánem to bylo až po 7měsících, ale je fakt, že to byla jiná situace, po císaři, dělala se revize, podstatně zhuntovanější tělo. Nicméně na prohlídku jdu až v pondělí, pokud by se to nějak výrazně nezhoršilo a do té doby se mi hlavou bude honit všelicos :( Břicho mě občas pobolívá, hlavně když kojím, připomíná mi to zpáteční bolesti po porodu.

Mimochodem, druho a vícematky, taky na vás prvorodičky koukaly v porodnici divně, že kvílíte u kojení? :-D Moje sousedka na posteli fakt nechápala, jaktože to tak bolí.
Romana32 27719

5.2.2008 8:36:12
Ahojky.

Natalii, po revizi jsem šla domů asi za 4 hodinky, ale na revers a musel si pro mě přijet manžel. Je mi to moc líto. Zkus si nechat udělat pár testů i když vím, že zrovna moc ochotný nejsou a svádějí to na náhodu.
Evi*a Médinka 7/06 28976

Doktorská postupka

5.2.2008 7:24:39
5.2. (14.00) – Zerat (monitor)
6.2. (11.40) – Zerat (kontrolana gynekologii)
6.2. (13.30) – Hanka s B. (hysteroskopie)
7.2. (9.30) – Léňa (poradna)
18.2. (18.00) – Redí (velký ultrazvuk)
21.2. (9.15) – Redí (kontrola gynekologie)
----
Palečky pro Zerat.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 65199  [Dalších 65009 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.