| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Sexuální výchova

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 6707  [Dalších 6667 >>]
Ropucha + 2 120300
7.6.2021 16:33:00
Rose, je to tak.
Mě když někdo osloví, jestli mluvím anglicky, odpovím velmi opatrně, že "trošku".
Čekám, co bude chtít a jak bude mluvit on.
Pak se buď rozmluvím, nebo nerozmluvím, podle situace a nálady.
Konzerva 153011
7.6.2021 16:24:43
Mně by zajímalo, jak vysvětlit dítěti orální sex.

My jsme se na to téma dostali až v době, kdy se o téma sexu děti zajímaly přirozeně samy od sebe.

Ale jak to vysvětlit dítěti, které to samo od sebe nezajímá, ale narazí na to náhodou nebo mu to někdo vnutí, to nevím.
Evelyn1968,2děti 6269
7.6.2021 16:21:13
Ve Francii se mi osvědčilo projevit snahu aspoň francouzsky pozdravit a požádat.

Ve Španělsku nepomohlo ani to.
libik 142094
7.6.2021 16:16:14
Počkat, v Praze fakt jsou stanice metra, kam se člověk na vozíku svépomocí nedostane???

No, ty vole, to je Asie..~t~
Konzerva 153011
7.6.2021 16:12:15
Analfabeto,

já nemám problém jet po eskalátoru s kočárkem nahoru, ale dolů to nedávám, to je mi strašně nepříjemné a vyhýbala jsem se tomu.

ŽEs nevěděla, že v každé stanici metra není výtah nebo plošina, je OK, to vědět nemůžeš.

Ale rozčilovat se kvůli tomu na jiné, mi připadá přehnané. Ono udělat ten výtah, to není žádný sranda, kromě toho, že to stojí dost peněz, tak to asi kolikrát ani technicky nejde.

Takže podle mne jsi měla buď přejet na jinou stanici nebo požádat někoho z cestujících, aby ti s kočárkem pomohl. ~3~
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
7.6.2021 16:11:38
jano, no a to je ono... pokud by se přede mnou někdo projevoval tak, že by očividně trpěl mým "strašným přízvukem", raději bych hned zahlásila, že anglicky neumím ~:-D

dodnes vzpomínáme jak jsem v barceloně chtěla olivový olej a nevěděla, jaký vybrat a navíc jsme nerozuměli cenovkám (nějaké akční ceny, klubové ceny...), bylo to v nějakém supermarketu a tak jsme odchytili první zákazníky v dosahu a muž se jich ptal, jestli mluví anglicky, tvářili se všelijak, pán jako že trošičku, paní že vůbec... no a když jsem na ně začala já a svou hrůznou aj se začala ptát, nakonec mi odpovídala ta paní ~:-D vysvětlila nám systém cenovek, vyptala se, na co olej chci, doporučila za sebe nejlepší, poradila i sýry ~:-D jsem přesvědčená, že na nějakou perfektní aj by ani nemukla (jak měla očividně původně v plánu ~;))
Ropucha + 2 120300
7.6.2021 16:02:32
Rose, na tom něco je.
Ropucha + 2 120300
7.6.2021 16:01:40
Ona je v každé zemi skupina lidí, kteří mluví dobře anglicky, záleží, v jakých kruzích se člověk pohybuje.
Ale taková všeobecná znalost, aby se člověk domluvil kdekoliv s kýmkoliv alespoň na základní úrovni, to už je něco jiného.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
7.6.2021 15:58:50
"když to zkoušel lámanou němčinou, byli prý výrazně lépe vstřícnější než v případě perfektní angličtiny"

no možná to souvisí... lidé se často za svou jazykovou ne/vybavenost stydí a tak je jim milejší ten jazyk komolit před někým, kdo ho komolí taky ~:-D
já jsem na jazyky děsný poleno a moje angličtina je velmi mizerná, přesto jsem se s ní zatím domluvila všude a právě mám pocit, že když mě někdo slyšel, jak mi to hrozně nejde, nestyděl se tolik ~t~
je teda fakt, že mnohem lépe rozumím, než mluvím (asi si dokážu hodně věcí domyslet), ale kolikrát už se mi stalo, že si někdo ze zájezdu stěžoval na neochotu prodavačky mluvit s ním v aj a přitom já se tam domluvila v pohodě :-)
libik 142094
7.6.2021 15:48:08
Moje dcera tam žije přes 10 let, nevím, jak tvůj kluk.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 6707  [Dalších 6667 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.