| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Babičky a dědové

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 27339  [Dalších 27309 >>]
TaJ 81121
29.7.2025 22:38:00
Zasjaj, jo, to je právě to, že vlastně z toho nejde vyvozovat jednoznačně vůbec nic - někdo byl očkovaný a stejně covid dostal a průběh ne zrovna lehký, někdo nebyl očkovaný a nechytil to vůbec... Jinak nejhůř bylo manželovi po té úplně poslední (tuším čtvrté) dávce, kdy ale covid pak už neměl. Já už jsem si tu poslední dát nenechala, stačila mi ta třetí.
Zasjaj. 54917
29.7.2025 22:32:32
Taj, to je právě těžké z toho vyvodit nějaký jednoznačný závěr. Nevíš, jak těžký průběh by manžel bez toho očkování vůbec měl. To, že lidi kolem něj to nechytli nebo jen se slabým průběhem může taky ukazovat na to, že opravdu není tak zdravý jako ty nebo syn. A že teda bylo sakra dobře, že očkovaný byl.
TaJ 81121
29.7.2025 22:25:50
Čumčo, syn má z nepovinných očkování jen klíšťovku a teprve loni jsme před nástupem na velkou školu nechávali dát meningokoky. TBC jsme v porodnici odložili na později a než jsme to doočkovali, tak to plošně zrušili, takže už jsme mu to taky nedali. Ani pneumokoky a rotaviry nemá... V životě třeba neměl zánět středního ucha, nebo průdušek a ani na střevní infekce nikdy netrpěl. Nějakou střevní virozu měl snad třikrát za dosavadní život. Do 5 let v podstatě nebyl nemocný. Takže jsem mu vzhledem k neurovývojovým problémům nechtěla přitěžovat ještě dalšími očkováními. Stačil ten zásek po MMR.
Zasjaj. 54917
29.7.2025 22:25:24
Knedlí, nevíš, jestli srovnáváš dvě stejné varianty viru a stejnou míru nákazy. V případě po očkování to mohla být agresivnější varianta než ta, kterou jsi měla předtím. Díky očkování jsi možná měla jen ten těžký průběh a nebylo to na intenzivní péči. Nevíme.
TaJ 81121
29.7.2025 22:19:08
Babi, já nevím, taková výjimka to zase není, manžel se očkovat nechal, všemi dávkami, jako riziková osoba se zdravotními problémy a dnes zpětně už by to asi neudělal. Covid měl dvakrát, v obou případech až po očkování a průběh nic moc, navíc mu to zhoršilo jeho původní zdravotní problémy. Já se synem jsme očkovaní taky, syn jen dvě dávky, já tři, ale na tu poslední jsem měla asi nejhorší reakci, nicméně covid jsme neměli ani jeden a to přesto, že syn pak chodil do školy (měli tu výjimku jako speciálka), kde hodně dětí očkovaných nebylo a já do práce (když potom otevřeli aspoň papírnictví). Moje mamka se očkovat nenechala a covid neměla vůbec.
Žžena 83005
29.7.2025 21:30:02
Stará huso,
to si asi pleteš očkování s antibiotiky. Ty na viry nepůsobí. Ale očkování proti virům známe a funkčně používáme déle, než to proti bakteriím.
Čumča. 160024
29.7.2025 21:16:12
babi, moje děti mají všechna očkování a několik navíc, já jsem se vždycky rozklepala hrůzou, když se někde ukázala meningitida u malého dítěte (smrtelná)...

kdybys viděla, jak na mě koukali na biorezonanci, kde se na toto zeptali a já popravdě vyklopila očkovací plán~:-D

jo, naposledy se mm trochu naštval, že jsem si sama rozhodla (i bez synova názoru~d~) očkování proti hpv a dala mu to aplikovat - no, nemusíme se vždycky shodnout, no

jo, malá perlička: v jednom důchoďáku na Náchodsku aplikovali jedné babičce 3x covid vakcínu v jednom dni, dvakrát nedopatření při přebírání směn - nestalo se jí vůbec nic~d~
Čumča. 160024
29.7.2025 20:53:15
babi, syn se očkovat nechtěl, takže otcův názor ho definitivně překlopil k odporu vůči očkování...

mm řešil každý den taková opatření kvůli covidu, že celou tu problematiku silně nesnášel - on je jeden z mála, komu nikdo v okolí na covid nezemřel, ani neměl těžký průběh - nějaká náhoda, nebo já nevím~d~ - a v té době, kdy byl zcela vyčerpaný, chronicky nevyspalý - extrémní spánková apnoe (covid mu stále posouval termín objednání ve spánkové laboratoři~n~), to prostě chápal takto - a má na to právo

občas jsme na sebe vrčeli, ale prostě jsme se museli naučit ten opačný názor respektovat

když bylo po covidu, přivezla jsem si v červenci covid se dvěma chřipkama z letiště, nakazila mm a užili jsme si několik týdnů totálního martýria~d~

oba negativní covid test, oba bez teplot, oba nízké crp - ale bylo nám na chcípnutí

mm si okamžitě zablokoval záda, potil se tak, že jeho povlečení šlo regulérně ždímat, děti jsme vyhodili do karantény a nosily nám polívku z restaurace na rohožku, několik týdnů jsme byli rodiče jen po skypu~7~

Stará husa 154854
29.7.2025 20:50:28
Moje děti taky a rozhodli se oba samostatně k tomu dát se očkovat. Ani jeden neměl po očkování žádné problémy. Dcera dostala i covid, ale průběh celkem mírný. Syn měl covid jen před očkováním a taky mírný.
breburda71 89004
29.7.2025 20:08:57
Ja jsem sice mela velmi mirny prubeh, ale v listopadu 2020 jsem po covidu uplne ztratila cich, kompletne.
Uz jsem se s tim stavem smirila, letos v kvetnu jsem zacala trochu neco ( ne casto) citit, ted uz neco citim hodne casto, ale spolehnout se na to nemuzu, porad mam chvile, kdy necitim, ale uz jsem optimista:-)
Manzel mi to samozrejme preje, ale byl radsi, kdyz jsem nekomentovala jeho cesnekovy oder, ma cesnek v oblibe a mel 5 let klid~:-D
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 27339  [Dalších 27309 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.