Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Federika | 14090 |
9.8.2023 12:29:16
Jí se právě bolest nezhoršovala, navíc jí více než před týdnem stěr dělali. Horečku neměla, jen zvýšenou teplotu (rukou ) A dětská doktorka říkala,že na angínu ty mandle nevypadají. A specializovaném ORL, na Karláku, říkali, že na angínu to nevypadá,ale že pro jistotu ten stěr udělají. No a dneska výsledek, masívní streptokok.
|
Stará husa | 154854 |
9.8.2023 12:28:48
Federiko, ty rodiče.
|
Kaliope X | 157897 |
9.8.2023 12:27:34
Moje dítko bylo u pediatra z jiného důvodu, než preventivky, naposledy jako předškolák s neštovicemi. Do současnosti bylo častěji v chirurgických ordinacích, kde se na teplotu neptají.
|
Monika | 123907 |
9.8.2023 12:26:33
Taky jako dospělá nemívám při angíně horečku, jen mně fakt hodně (a čím dál víc) bolí v krku. Když je to viróza, bolest v krku 3. den většinou přejde do rýmy, když bakterie, tak bolest zhoršuje, ibalgin a jiná opatření zabírají na čím dál kratší dobu a začnu vykašlávat hleny - a jdu pro ATB. Většinou přitom cca normálně funguju, pod těma práškama proti bolesti teda ...
|
Federika | 14090 |
9.8.2023 12:21:28
Huso,
rodiče nebo ty děti? Dcera dostala ospamox a běda, jestli to nezabere do dvou dnů A zas mi obvolávali všechny nemocnice, nikde nemají penicilín, antibiotika, ani duomox. |
Termix | 105545 |
9.8.2023 12:19:52
Já třeba se svými dětmi byla kvůli viróze u dr jen asi třikrát. Vždy jsme to zvládli sami. A očr jsme nikdy v životě neměli, takže jsme šli jen tehdy, když už bylo zle a ještě dlouho.
|
Stará husa | 154854 |
9.8.2023 12:16:00
Gavašetko, naše pediatrička se taky ptala na výši teploty a třeba zda po paralenu klesá, o kolik a tak. Dcera mívala šílené anginy, kdy ji i přes antibiotika teplota třeba týden neklesala pod 39°, často stoupla i nad 40, tam jsme měli za úkol teploty zapisovat. I moje praktická se ptá vždycky kolik jsem měla teplotu. Kdybych řekla, že nevím, tak mi strčí teploměr a změří. Lidi, co nemají teploměr, jsou asi extrémně zdraví, naše děti byly nemocné od cca 4 let do 12 téměř každý týden, rýmu a kašel měly tahem od září do konce června, takže jsem jim měřila teplotu stále a jakmile stoupla nad 37,3, nechávala jsem je doma. Závidím těm rodičům, jejichž děti měly maximálně párkrát v životě rýmu a byla doba, kdy jsem je přímo nenáviděla.
|
Federika | 14090 |
9.8.2023 12:09:04
Gavašetko,
vzhledem k tomu že každej člověk, každý dítě reaguje jinak,tak to je prostě jen jeden z údajů, spíš ne moc podstatných. Já horečku i vyšší teplotu poznám, takže teď jsem třeba naklusala na dětský proto, že dcera měla několik dní zvýšenou teplotu a rýmu a nateklý mandle, v krku bolelo lehce. Před týdnem dělali stěr z krku, prý jen viroza. Teploty lehce zvýšené přetrvávaly,stav se nezlepšil,potřebovala jsem další vyšetření, teplota o niče nevypovídala Podle ORL a i dětské zřejmě pokračující viroza, ovšem stěr tentokrát ukázal na spálovou angínu. Já třeba při angíně nemívám teplotu vůbec. Doktoři často tvrdí, že při angíně by byla horečka. |
Gavašetka | 111364 |
9.8.2023 12:03:32
No tak to vidíte, zase jsem se dověděla něco nového! Naše pediatrička (už je to tedy nějaký ten pátek) a vlastně i moje praktická se ptávají docela běžně, kolik ta teplota byla. Jestli jen zvýšená přes 37°, nebo fakt horečka a taky, jak se vyvíjí (furt roste, stabilní, klesá?). Vlastně mě vůbec nenapadlo, že by se na to doktor rutinně neptal. A asi bych trochu o něm i začala pochybovat. I když chápu, že pokud by lékař věděl, že teploměr nepožívám, tak že by se mě na to přestal ptát. Pro mě fakt hodně zajímavá diskuse, moc díky za příspěvky!
|
Federika | 14090 |
9.8.2023 12:03:30
Já jsem ale psala v téhle diskuzi na začátku, že jsme celé roky u tří dětí teploměr neměli, že jsem ho kupovala až relativně nedávno,když onemocněla dcera.
Teď už je zase bůhvíkde. Teplotu ale včera dcera měla, stačila mi na to ruka. Už má atb. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.