Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Okolík | 129526 |
21.11.2020 0:12:16
Poslyš, neměla jsi tu nějakou diskusi o tom pozemku, co tvůj manžel koupil/nekoupil?
Jestli jo, tak neváhej ani chvíli s rozvodem, tenhle chlap lepší nebude a násilí se akorát bude stupňovat. Drž se a pryč od něj! |
Vlčice84 | 158766 |
20.11.2020 23:48:10
On svůj byt prodal za dobu manželství s tím, že koupí pozemek a postaví se pro nás barák. Evidentně pozemek již koupil - musela bych ještě ověřit na katastru nemovistostí, ale vzhledem k tomu, jaké čachry dělali, když se rozváděli jejich klienti, tak ten pozemek nebude napsanej na nej. A mě je to v podstatě jedno. Jechci žádný " jeho prachy" jak on pořád tvrdí. Řekla jsem mu, že budu radši mít tři práce, než být jeho manželka. Já vím, zní to jak ze scifi filmu, ale vrátila jsem se ke svojí profesi a hledám si k tomu ještě nějakou bridágu, abych to všechno finančně sama zvládla. Ještě před manželstvím jsem si otevřela kavárnu s obchodem, ale teď kvůli covidu jsem ji musela uzavřít a musím splatit ještě nějaké závazky. Proto vlastně i ta brigáda - kvůli penězům. Ale říkám si což, jsem zdravá, tak o nic nejde, jen o peníze :) který byly, jsou a vždycky nějak budou
|
Cimbur | 64764 |
20.11.2020 22:46:31
Vyhoď ho. Právník a přistěhoval se k ženě? Nemá nějaký svůj byt?
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
20.11.2020 22:27:45
píšeš, že máš fotky, tak jdi na pčr klidně zítra a nahlas to, že ses dřív neodhodlala, že se stydíš, myslím, že je to normální rozhodnout se až po čase, když si uvědomíš, že toto už nechceš zažít
udělej to, pokud chceš a nebo aspoň požádej o rozvod, to jde přece i bez důvodu, děti spolu nemáte, nemuselo by to přece být tak nemožný, třeba bude souhlasit i on, když mu pohrozíš nahlášením jenom mu neříkej, že máš fotky, nebo udělá cokoliv, aby je zničil, přijdeš o mobil, počítač, o všechno, kde by mohly být |
Karkulína | 99978 |
20.11.2020 21:59:03
No jo, ale co ted s tím?
|
Marika Letní | 140743 |
20.11.2020 21:50:22
Karkulína "Obnovit nájemní smlouvu na sebe a manžela vyhodit z bytu."
To nejde, i když bude nájemní smlouva jen na zakladelku, i kdyby to dokonce byl její vlastní byt. Dokud je manžel, jeho rodinný vztah zakládá právo bydlet. Mohla ho nechat vykázat, v červnu, kdyby šla na policii s těmi modřinami. |
Dari79 | 114243 |
20.11.2020 21:38:09
No, tak lehké to není, jak holky píšou...
tedy - rozvod ano, nemáte společné dítě, takže podáš návrh na rozvod, zaplatíš 2000 Kč a pokud manžel bude s rozvodem souhlasit, tak se důvody nijak zvlášť zkoumat nebudou - je úplně stejný rozvod, jestli kvůli nevěře, tchýni, alkoholu ... Jedině, kdyby jsi chtěla po manželovi výživné na sebe jako na rozvedenou manželku, je lepší, aby to bylo " z jeho viny" - jinak je soudu úplně jedno, co jste si udělali... chcete se rozvést, soud vás rozvede. Není ani nutné být půl roku odstěhovaná, to teda rozhodně žádná podmínka není. Se společným nájmem - to je horší, ten v manželství vzniká v podstatě automaticky - máte společnou rodinnou domácnost, jen tak sbalit kufry mu z hlediska čistě právního nemůžeš... čili - pokud se ani on nehodlá odstěhovat ani ty, tak holt budete muset žít spolu, třeba si jen domácnost nějak fakticky rozdělit, máte-li dost pokojů... Až po rozvodu se dá nájem rozdělit a "nutit" jednoho z nich k odstěhování... Čili v podstatě jen tady, kdybys tedy tvrdila domácí násilí, tak on může být z domácnosti vykázán. Nevím, co znamená, že je "právník" - kdyby byl advokát nebo soudce..., tak by se mu dalo pohrozit, že to práskneš na komoru, stavovská etika takové chování zakazuje, mohl by mít problém v profesi, myslím, že by se "bál". Osobně bych mu pohrozila, že jakékoli další násilí (i obyčejnou facku) budu ihned hlásit na policii a sdělila, že jsem podala návrh na rozvod. A že bych si přála, aby se v dohledné době ze společného bytu (fakt není jen tvůj, i kdybys tam byla dřív) odstěhoval. Rozvod máš hotový na soudu za měsíc, max. 2, to se vydržet snad dá, kdyby se neodstěhoval dobrovolně. Návrh na rozvod můžeš podat hned zítra, najdi si vzor na netu, odnes na soud, zaplať 2000 Kč na soudní poplatek a do vánoc můžeš být rozvedená, když se "korona" neprojeví tím, že soudy nebudou pořád soudit ( v listopadu se moc nesoudilo). |
Marika Letní | 140743 |
20.11.2020 21:18:43
Najdi si právníka, ihned. Není tak jednoduché vystěhovat manžela před rozvodem, když nesouhlasí.
|
monam | 158013 |
20.11.2020 21:17:54
Nemyslím, že je třeba uvádět jakýkoli důvod k rozvodu.
|
Karkulína | 99978 |
20.11.2020 21:09:09
Jak nemám ráda to měnění názvů příspěvků od admina, tak tady by se to hodilo. On tě neuhodil, on tě zmlátil! Jinak podporuju názor, aby sis našla právníka. Obnovit nájemní smlouvu na sebe a manžela vyhodit z bytu. Tohle si nesmíš nechat líbit.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.