Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
29.3.2024 19:08:38
Já peču teď... Celé stádo beránků (5ks), slané muffiny se sýrovou pomazánkou, řeřichou a křepelčím vejcem, sladké muffiny s pistáciovým krémem a čokoládovými vajíčky, ještě mě čekají tvarohové mazance...
Polovinu toho sníme zítra u tchýně s manželovou částí rodiny, polovinu v neděli u sestry s mou částí rodiny a beránka sníme v pondělí k snídani, ale až po nadílce, vždycky tu nadílku nejprve hlídá A po jednom malém beránku nechávám tchýni a tátovi, to mají pak až odjedem (tchýně obvykle v pondělí k snídani, táta v úterý ke kafi ) |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
29.3.2024 18:56:45
Myslím, že by se mělo péct v sobotu. Ale já peču jak se to hodí. Letos ve středu.
|
Evelyn1968,2děti | 6269 |
29.3.2024 18:50:02
Kdy se pečou ty beránky a mazance a kdy se to má jíst?
Jdu píct, ale dneska je půst? Žádný dobroty? Ale píšete některé, že už to jíte tejden |
29.3.2024 18:48:53
Tinko, myslela jsem, že pondělí je ten svátek se zavřenými obchody...
Mám ráda tradice, ačkoliv si je obvykle více či méně přizpůsobíme A mám konzervativní děti i muže a oni vlastně dost trvají na opakování a mně to taky dělá dobře, je to jedna z věcí, které vnášejí řád do mých sklonů k chaosu |
TaJ | 81121 |
29.3.2024 18:17:37
Rose, tak to dodržujete těch zvyků docela dost. U nás mám volno buď v neděli a nebo v pondělí, nikdy oba dny (záleží jak mi který rok vyjde směna), takže letos bude nadílka už v neděli večer. S rodinou se obvykle o Velikonocích nescházíme, nebo jen zajedu třeba za mamkou. Brácha s rodinou jsou zvyklí jet někam pryč, když je víc volných dní, takže s těmi se sejdeme někdy jindy během roku.
|
TaJ | 81121 |
29.3.2024 18:12:08
My téměř žádné zvyky nedodržujeme. Jen peču mazanec, beránka si kupujeme toho biskupského, polévaného, máme ho rádi. Vajíčka jsme barvili a zdobili když byl syn menší a bavilo ho to, pak už ne. Na koledu syn nikdy chodit nechtěl, k nám taky nikdo nechodí, tady se to okolo moc nedrží. Výzdobu máme, ale spíš jarní, ne velikonoční a tu jarní výzdobu dělám třeba klidně i na konci února, když už začne být hezky a začínají rozkvétat první kytky. Včera jsme zeleného neměli nic, k večeři byla svíčková, dneska jsem prala, stříhala suché trávy na zahradě, syn přehazoval kompost a k obědu byly řízky s kaší a okurkový salát. K večeři bude kuřecí čína s pórkem a rýže. Beránka jsme nakrojili už dneska, v neděli budeme celý den pryč a v pondělí jdu do práce.
Myslím, že ty zvyky asi víc dodržují lidé, co jsou věřící, pro ně mají ty Velikonoce velký význam, což chápu. Pro nás to jsou v podstatě takové další jarní prázdniny, kdy děláme to, co nás těší, nebo co je potřeba a je na to zrovna počasí. |
Bouřka | 7675 |
29.3.2024 16:07:32
Já vařená vejce zpracovávám do vajíčkové kulajdy. Tradiční povelikonoční jídlo. Něco se sní jen tak. Když chci pomazánku, musím často přivařit. My těch uvařených vajec zase tolik nemáme, tady se dostávají hlavně v sobotu a většinou syrová. Syn letos přišel na chuť aspiku, tak bych možná zkusila tu tlačenku, ani nepamatuju, kdy jsem ji měla naposled.
|
29.3.2024 15:59:37
Velikonoce jsou pro mne svátky jara, je to zlom, konec zimy, po velikonocích přezouvám gumy na autě
Náboženské zvyky nemáme žádné, jen nepereme v pátek... Pečeme beránky (u nás symbol mláďátek, nikoliv Ježíše), mazance (měl by být kynutý, ale bude tvarohový), barvíme vejce (symbol života), jíme špenát, králíka, nádivku - jarní jídla... V pondělí nás chlapi vyšupou pomlázkou, aby se nám rozproudila krev a my byly svěží a krásné a zdravé celý rok, za což je odměníme vejcem, panákem (taky rozproudí krev ), dětem i dospělým přinese zajíček nadílku, každý dostane něco na sebe, aby ho nepokakal beránek... Po poledni polijeme chlapy studenou vodou, opět aby se jim rozproudila krev, byli zdraví a krásní celý rok... No a pak si během následujícího týdne užijeme vajíčkovou tlačenku, obložené vejce a vajíčkovou pomazánku No a samozřejmě během víkendu se sejdeme s rodinou |
LadyP | 42915 |
29.3.2024 14:21:50
Skoro žádné, nemám ty zvyky ráda. Dneska od rána myslím na Ježíše a je mi smutno. Beránka jsem dostala od mamky a synovi koupím sladkosti. Jinak odpočívám a jezdím na výlety.
|
Evelyn1968,2děti | 6269 |
29.3.2024 13:35:26
Já už ani nešílím v obchodech, objednala jsem Košík
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.