| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Velikonoce

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6896  [Dalších 6836 >>]
Silvie+dva kluci 103202
29.3.2024 12:52:18
Dneska nepracuji s hlínou, neperu, nic nevynasim z domu. Máme bezmasy den ( ale ty máme častěji). Upecu beranka a mazance, nabarvim vajíčka. Ráno jsem slyšela hrkače, letos jich chodi hodně. V neděli si půjdeme osvetit vajíčka a mazanec do kostela. Na pondělí nachystam nějaké mini dobroty, občas někdo z dediny zazvoní, tak aby bylo co nabídnout. Většinou hned ráno v pondělí mě partner a kluci vyšupou, ale naštěstí jsou mírní. Velikonoce mám ráda, ale spíš ten duchovní rozmer, než čokoládová vajíčka a šílenství v obchodech. A taky už přináší teplo, sluníčko, jaro.
neznámá 91073
29.3.2024 12:51:26
já taky Velikonoce moc nedržím, výzdoba jarní a místo mazance vánočka, protože se stejnoměrně krájí.
Beránka peču už asi měsíc, protože je to bábovka v hezkém jarním tvaru a včera se mi jak na potvoru chytl k formě a vyjídal se lžičkou. Původně jsem jsem z něho chtěla udělat nějaké nepečené kuličky polité čokoládou, ale než jsem se rozhoupala, byl snědený.~:-D
Nádivku také dělám celoročně.
Dnes peru i uklízím, protože musím, zítra přijde návštěva. K obědu byla pizza z mrazáku, myslela jsem, že hlavička, ale snědla se k snídani.
V neděli jdeme na návštěvu my.
A v pondělí proběhne koleda, tomu uplně neuteču. Děti asi půjdou na koledu a k nám někdo také dorazí. Odpoledne plánuji trošku pohnout se zahradou.

A tak to přibližně chodí každé Velikonoce, bereme je jen jako volné dny na jaře.
Evelyn1968,2děti 6269
29.3.2024 12:45:05
"Nemám ráda Velikonoce"

Že jo, pro mě je to akorát zmatek~t~
Bouřka 7675
29.3.2024 12:36:22
No u nás ty lidové tradice pokryjou čtvrtek až sobotu + pondělí, protože jsme náplavy. Starousedlíci tu pondělí nedrží a odpočívají. V neděli ten slavnostní oběd, takže zaměstnaní jsme dost. V okolí jsou různě velikonoční trhy, ale to nezvládáme. Příbuzenstvo ze Sudet se zaměstnává pečením a vařením dle tradic, zve se nějaká návštěva, když je na to počasí, tak grilovačka či ohýnek. Užívají volna. U nás je to honička, no.
Katka. 13699
29.3.2024 11:47:19
Peču mazanec, ale ten peču během roku pořád. To je tak všechno.
Nemám ráda Velikonoce.
Snažila jsem se nějaké tradice zavést, když byl syn malý, ale neúspěšně.
Margaret 1200
29.3.2024 11:22:09
Upekla jsem bochánky, ale jsou z tvarohového těsta co z něj dělávám štolu, tak nevím jestli se to počítá :-)
Prát musím, stále probíhají preventivní opatření spojená s odblešením kocoura, takže pračka jede na plné obrátky.
Velikonoce mám spojené s dlouhým víkendem, což mám ráda, ale co jsou děti odrostlé, tak už ani nebarvím vajíčka, jen jsem koupila nějaké čokoládové.
A jak tak koukám co zbylo po snídani z bochánku, asi budu muset upéct další.
Evelyn1968,2děti 6269
29.3.2024 11:04:21
A pro nekřesťany?
petluše 39676
29.3.2024 11:03:18
Ty dny předtím jsou největším křesťanským svátkem.
Evelyn1968,2děti 6269
29.3.2024 11:01:15
Drypetis, u nás se taky jen barvila vajíčka a my děti jsme hodovaly, ale to bylo pondělí a druhý den se muselo do školy, ty dny před tím se nic nedělo.
Evelyn1968,2děti 6269
29.3.2024 10:56:17
Děti mám dospělé, už nic nemusím:-), tak jen upeču beránka a mazanec, mám trochu výzdoby a v neděli sezvu rodinu na kuře s nádivkou, vejce už nebarvím, to bylo kvůli dětem, koledu neřeším.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6896  [Dalších 6836 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.