Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Silvie+dva kluci | 103202 |
29.3.2024 12:52:18
Dneska nepracuji s hlínou, neperu, nic nevynasim z domu. Máme bezmasy den ( ale ty máme častěji). Upecu beranka a mazance, nabarvim vajíčka. Ráno jsem slyšela hrkače, letos jich chodi hodně. V neděli si půjdeme osvetit vajíčka a mazanec do kostela. Na pondělí nachystam nějaké mini dobroty, občas někdo z dediny zazvoní, tak aby bylo co nabídnout. Většinou hned ráno v pondělí mě partner a kluci vyšupou, ale naštěstí jsou mírní. Velikonoce mám ráda, ale spíš ten duchovní rozmer, než čokoládová vajíčka a šílenství v obchodech. A taky už přináší teplo, sluníčko, jaro.
|
neznámá | 91073 |
29.3.2024 12:51:26
já taky Velikonoce moc nedržím, výzdoba jarní a místo mazance vánočka, protože se stejnoměrně krájí.
Beránka peču už asi měsíc, protože je to bábovka v hezkém jarním tvaru a včera se mi jak na potvoru chytl k formě a vyjídal se lžičkou. Původně jsem jsem z něho chtěla udělat nějaké nepečené kuličky polité čokoládou, ale než jsem se rozhoupala, byl snědený. Nádivku také dělám celoročně. Dnes peru i uklízím, protože musím, zítra přijde návštěva. K obědu byla pizza z mrazáku, myslela jsem, že hlavička, ale snědla se k snídani. V neděli jdeme na návštěvu my. A v pondělí proběhne koleda, tomu uplně neuteču. Děti asi půjdou na koledu a k nám někdo také dorazí. Odpoledne plánuji trošku pohnout se zahradou. A tak to přibližně chodí každé Velikonoce, bereme je jen jako volné dny na jaře. |
Evelyn1968,2děti | 6269 |
29.3.2024 12:45:05
"Nemám ráda Velikonoce"
Že jo, pro mě je to akorát zmatek |
Bouřka | 7675 |
29.3.2024 12:36:22
No u nás ty lidové tradice pokryjou čtvrtek až sobotu + pondělí, protože jsme náplavy. Starousedlíci tu pondělí nedrží a odpočívají. V neděli ten slavnostní oběd, takže zaměstnaní jsme dost. V okolí jsou různě velikonoční trhy, ale to nezvládáme. Příbuzenstvo ze Sudet se zaměstnává pečením a vařením dle tradic, zve se nějaká návštěva, když je na to počasí, tak grilovačka či ohýnek. Užívají volna. U nás je to honička, no.
|
Katka. | 13699 |
29.3.2024 11:47:19
Peču mazanec, ale ten peču během roku pořád. To je tak všechno.
Nemám ráda Velikonoce. Snažila jsem se nějaké tradice zavést, když byl syn malý, ale neúspěšně. |
Margaret | 1200 |
29.3.2024 11:22:09
Upekla jsem bochánky, ale jsou z tvarohového těsta co z něj dělávám štolu, tak nevím jestli se to počítá
Prát musím, stále probíhají preventivní opatření spojená s odblešením kocoura, takže pračka jede na plné obrátky. Velikonoce mám spojené s dlouhým víkendem, což mám ráda, ale co jsou děti odrostlé, tak už ani nebarvím vajíčka, jen jsem koupila nějaké čokoládové. A jak tak koukám co zbylo po snídani z bochánku, asi budu muset upéct další. |
29.3.2024 11:04:21
A pro nekřesťany?
|
petluše | 39676 |
29.3.2024 11:03:18
Ty dny předtím jsou největším křesťanským svátkem.
|
29.3.2024 11:01:15
Drypetis, u nás se taky jen barvila vajíčka a my děti jsme hodovaly, ale to bylo pondělí a druhý den se muselo do školy, ty dny před tím se nic nedělo.
|
29.3.2024 10:56:17
Děti mám dospělé, už nic nemusím, tak jen upeču beránka a mazanec, mám trochu výzdoby a v neděli sezvu rodinu na kuře s nádivkou, vejce už nebarvím, to bylo kvůli dětem, koledu neřeším.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.