| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Velikonoce

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 6896  [Dalších 6826 >>]
petluše 39676
29.3.2024 10:52:04
Dneska nepracují, odpočívám rozjímám. K obědu budou vdolky nebo hrášková polévka. V neděli lepší oběd, hlavička, sekaná.
Drypetis 154924
29.3.2024 10:38:52
Dneska neperu a nepracuju s hlínou, i když oboje by byla potřeba a prádlo by konečně dobře schlo venku. To jsou ovšem takové pasivní tradice :-)
Celkově Velikonoce neslavím, ale dřív jsem i dělala tématické dekorace, barvila vajíčka, pekla beránka, to asi letos nebude.
Velikonoce jsou pro mě takový neutrální svátek, v původní rodině se neslavily vůbec. Já někdy nějakou tradici dodržím, jindy ne, narozdíl od Vánoc ale necítím ten tlak na jejich slavení a tak je mám poslední roky spíš i radši. K tomu se zas probouzí příroda.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
29.3.2024 10:17:57
Doma jsem dala velikonoční ubrusy a dečky a pár ozdobiček. Zelený jídlo jsem včera neměla, byla jsem v práci odkázaná na jídelnu. Mazance a beránky jsem upekla. Beránka teda pro mamku a pro vnuka banánovýho. Večer jsme jeli na chatu. Tady jsem to ozdobila venku, aby měli kolemjdoucí hezké pokoukaní. Rybu dnes nemáme, máme jehněčí a večer nádivku, natrhala jsem do ní kopřivy. Prát a pracovat s hlínou nebudu. Zítra budeme grilovat. Pro manžela, syna a vnuka mám nadílku. Jo a nový ponožky mám i pro manžela.
Stará husa 154854
29.3.2024 9:55:46
Vůbec žádné.
Bouřka 7675
29.3.2024 9:26:17
Vařím něco zeleného ve čtvrtek. Včera to byl salát z raného zelí k vinné klobáse,protože jsem byla normálně v práci a pak měla dost práce, takže jsem si ulehčila vaření.
V pátek bývá ryba. Bude losos, to zabere málo času, potřebuju dát do kupy domácnost.
Peču nádivku, mazanec, beránka, byť ne každý rok stihnu vše. Co jsem nikdy nezvládla jsou jidáše, ale někdy bych ráda.
Chodíme řehtat, v sobotu na koledu, v pondělí s pomlázkou, kterou plete manžel a syn. Děláme vajíčka. Zdobím domácnost, co nedávám je zdobit venek (i tak tu domácnost obvykle dělám na poslední chvíli). Sice bych ráda,ale nemám na to čas. Od covidu ještě hledáme velikonočního zajíčka po zahradě (byla to náhrda za koledu a děsně se to zalíbilo).
Co nedodržuju je takové to, co se kdy nemá/má dělat. Peču jak se mi to hodí, peru a zahradničím, jak mi to vyjde.
Len 108740
29.3.2024 9:10:00
Vubec zadne, Velikonoce me od detstvi miji, nemam rada ani ty kraslice. V rodne rodine se dodrzovalo kde co, ale ja to neprevzala. Mazance pecu i behem zbytku roku, takze budou a jeste bude colomba. A coko velikonocni vejce pro deti.
Monika 123907
29.3.2024 8:23:19
Včera jsem byla normálně v praci, na zelený čtvrtek jsem ani nevzdechla,děti si dělaly rizoto ze zbytků kuřete a měly k tomu teda zelenou okurku :-) Zvyky o praní neznám,pračka zrovna jede.Mazance jsem upekla,vejce budou záležet na tchýni,obvykle jich pár barvíme,aby bylo co dát na osatku.Zasela jsem řeřichu, ale asi bychom ji měli vzít s sebou,4 dny tu asi nepřežije.Nejake nové oblečení máme spíš shodou okolnosti.Kdyz byly děti menší,věnovali jsme se asi tradicím víc, teď jsme řešili spíš různé organizační věci,oslavu a zdravotní stavy,zvyky moc ne ...
Stáňa * 7932
29.3.2024 8:23:08
Pátek je den největšího půstu, tak se snažím nejíst maso.
Prat se nemá v neděli (možná je to krajově jinak).
Peču mazanec, některé roky i beránka.
Osení jsem vysela minulou neděli, dnes mi ho to oziraji kočky. Druhou misku povezu odpoledne na hřbitov.
Barvim vajíčka v cibulovych slupkach.
Manzel plete pomlázky.
Když jsme byly se ségrou malou, dostávaly jsme nějaké oblečení.

Jezdili jsme od mého dětství na velkou nedeli k mamině sestře kde se scházelo celé pribuzenstvo. Teta bohužel předloni zemřela a nikdo tihle tradici nepřevzal.
Senedra 14756
29.3.2024 7:37:06
- na Zelený čtvrtek máme nějaké "zelené" jídlo - špenát, salát
- na Velký pátek se snažím vařit ryby ( dnes pstruzi), snažím se neprat ( aby se nepralo v Kristově krvi) a nedělat se zemí
- peču beránka, mazance, nádivku ( všechno nám chutná)
- chystám osení ( letos jsem nějak zapomněla a máme ho asi 3 cm vysoké)
- namaluju pár vajíček
- koupíme si něco nového na sebe, aby nás "nepokakal beránek" (letos ponožky)

A to není tedy lidový zvyk, ale každý rok si pouští Jesus Christ Superstar ~t~
Bouřka 7675
12.4.2023 13:51:50
U nás na Velikonoce bývalo nejdivočejší mámino úklidové běsnění ~t~ Pomlázku obstarával hlavně táta (který ji obvykle pletl ráno na poslední chvíli, takže přepad v posteli moc nehrozil), strejda a bratranec, někdy se stavil soused od vedle, když neměl službu. Tu a tam zavítalo pár spolužáků z nádražní výspy, co to do naší poslední varty neměli tak daleko jako z hlavní obce a taky tam nebylo moc obyvatel. Později, když už používání auta nebyla taková rarita, přijeli ještě rodinní přátelé z města, co měli kluky. V pozdním dopoledni se táta se strejdou sebrali a obešli sousedky, což při ani ne deseti domácnostech včetně těch jejich nebyl zas takový výkon. Někde se obvykle zasekli a my pak byly vysílány je najít a přivézt k pozdnímu obědu, to už byli poněkud v náladě :-). V devadesátkách se pak Velikonoce stali pracovním období, páč gastronomie.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 6896  [Dalších 6826 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.