| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Cystická fibróza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 183  [Dalších 133 >>]
Tiba
  • 
29.5.2013 12:16:59
Obava je určitě na místě, ale může dopadnout v normě. Jen tek preventivně olízněte syny a porovnejte jak se Vám zdají slaní. Vyzkoušejte třeba sebe. Dětem s CF se říká slané dětí. Určitě by to chtělo, ale hlavně genetické vyšetření.
Janička1 79261
29.5.2013 12:05:37
Dobrý den prosím máte nějakou zkušenost ohledně potního testu u dítěte, když je ročník 2010 a byl mu tedy dělán test z patičky po narození v rámci novorozenoeckého sc. Jaká je možnost, že syn touto nemocí trpí ? Jsem vyděšená. Paní doktorka alergoložka nás posílá na test, protože je často nemocný (chytá to od staršího bratra, kterého také čeká potní test (roč. 2007) ) a ve svých 2,5 letech měří 91 a váží 12 kg. Občas má zácpu. Alergické testy měl všechny v pořádku jen má vždy v krevním obrazu zvýšené lymfocyty abs.počet a eosinofily abs.poč. A je často zahlěněný.
U staršího syna se testu bojim, ale věřím, že dopadnou dobře a vyjde najevo jen nějaká alergie (z krve zvýšené Iga M) ještě ho čekají testy na kůži.
Ale jaká je možnost že vyjdou špatně testy i u mladšího, kdterý prošel již tím testem novorozeneckým. Mám se obávat i u něj ?

předem moc děkuji za odpovědi a přeji Vám i vašim dětičkám hlavně to zdraví !
J. ~x~
štěpánkaa 100291
9.12.2012 19:18:48
ještě mě k tématu napadlo, že kamarádka nouzově použila pro dítě, kterému se dělá zle kelímek od coly s víčkem na blinkání. takže možná by se takové kelímky na "kafe s sebou" apod, daly použít. neprůhledné jsou~d~
daba+holčička 55689
9.12.2012 19:09:05
já ten problém nemám, ale čistě teoreticky napadla mě taková nádobka, jestli se do ní teda trefí a byla by lepší neprůhledná
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80066723/
má odklápěcí víčko, takže rychlá manipulace
Hanka36 89649
9.12.2012 0:13:50
díky, papírové kapesníčky a ubrousky právě používáme ale zajímalo mě co ostatní.
štěpánkaa 100291
8.12.2012 21:12:01
omlouvám se, nevšimla jsem si, ve které diskusi je to zařazeno. S neinfekčním hlenem je možné zacházet jiným způsobem~d~
štěpánkaa 100291
8.12.2012 21:06:36
vychYtávku mám papírový kapesník, který ihned vyhodím. cokoliv jiného je hnus. Pamatuju si, že jako dítě jsem smrkala a vykašlávala do bavlněných plen - dost se mi to hnusilo, naštěstí mi máma poskytla asi 2o plen denně a pak je vyvářela v hrnci na plotně, než jsme měli automatku~3~
Hanka36 89649
8.12.2012 20:43:44
ahoj, chci se zeptat pokud máte vy nebo vaše děti onemocnění plic se zahleněním (CF, ...), zda používáte plivátko na vyplivané hleny nebo jaké máte "vychytávky" na zacházení se hleny.
Děkuju moc.
Linda Nová
  • 
9.10.2012 15:05:55
Je sice hezké, že chcete dát dítěti šanci na život, ale uvědomte si, jaký by to byl život. Už od rána začít s inhalováním, celý den být omezený, časté záchvaty, návštěvy nemocnic, to, že se dožívají 30 let neznamená, že se tolika doopravdy dožijí. Můžou umřít i jako děti, ten věk je jen maximální. Moje matka byla nemocná a umřela ve 27 letech, ze mě je přenašeč, a to jen díky tomu, že otec nebyl přenašeč. Dokázala byste na svět přivést dítě, které by Vám umíralo před očima? Brzy by Vás unavovala starost o takto nemocného člověka.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
30.4.2012 22:44:43
Může jít o nemoc podobnou CF. Primární ciliární diskeze = vrozená nepohyblivost řasinek. Málo známá nemoc s podobnými příznaky jako CF, možná jakoby mírnější forma CF. Vyšetření v Praze Motole.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 183  [Dalších 133 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.