| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Krční mandle

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 538  [Dalších 398 >>]
x x 15263
17.1.2014 9:14:08
No jo, ale vidět být nemusí, může být i vzadu, co jsem se dočetla. Jako postupně se to horší, kdoví, co tam mám. Není normální mít ATB 3 týdny a ještě mít furt bolesti...
Beat 107867
17.1.2014 9:13:51
Žubko moje zkusenost. Nkdy jsem netrpěla na anginy, byla jsem mladá zdravá holka, a najednou desna bolest v krku .. Ale tak desna ze by mi ani 10 Ibacu nepomohlo.. Bylo to dost rychly. Během dvou hodin jsem nepokla ani slinu a jeli jsme do nemocnice.. A byl to abces... Par dni mi ho " léčili" .. I s odstupem 20 let to řadím k nejbolestivejsimu zážitku v me medicínské historii .. Po zmírnění zánětu doktoři chtěli vyndat mandle. Ja jsem si řekla ze ne. Nikdy jsem přece anginy nemela, mandle jsou v těle dobry, to bude uz ok a sla jsem na revers domu.. Za tyden jsem tam byla zas a mandle šly ven i s abcesem s hnusný zánětem. Takze skoro bez umrtveni.
Takze tak... Jestli bys mela mit abces tak to bývá fakt jasne a rychlé, ten nástup... Říkali pred 20ti lety... Jestli se nezpomalil za ta leta~:-D
Ostrovní 134816
17.1.2014 9:07:26
Ahoj, myslím, že absces bys poznala. Moje šetnáctiletá dcera to takto měla před dvěma měsíci, troje ATB za sebou, pořád horečky, nic nepomáhalo. Ale nemohla otevřít bolestí pusu, nejedla, nepila, nemohla chodit, zhubla 10 kilo....skončila na operaci s abscesem a doktor na ORL říkal, že absces je vždy snadno rozpoznatelný, protože je jednak vidět a jednak strašně bolí a opravdu Tě vyřadí z provozu.
Chrysantéma 100475
17.1.2014 9:05:01
Výtěr z krku měla být absolutně první volba před nasazením prvních ATB...te´d už se motáš v kruhu...
x x 15263
17.1.2014 8:53:39
Dobré ránko,
už od 25. prosince se trápím s angínou, jestli se to tak dá nazvat, bolest v krku, horečky 38,5, zimnice, za 2 dny čepy na mandlích, které mám od dětství dost velké, ale často na angíny v dospělosti netrpím, měla jsem v květnu a před tím někdy rok 2009. Byla jsem na ORL, kde mi nasadili Penbene 1500000, ten nějak zvlášť nezabral, zmizely čepy, ale bolst v krku přetrvávala, nemohla jsem spát, tak jsem šla za doktorkou, vyměnila mi antibiotika za Augmentin, ten jsem brala týden, během kterého mě asi tak na 2 dny přestalo bolet v krku, ale pak zase začalo, spíš za nebo pod mandlí, tak jsem naklusala zase za doktorkou, brala mi stěry, ASLO i CRP, vše negativní (i jateráky) a prodloužila mi Augmentin ještě o 3 dny. Bolest v krku ale přetrvává, tím divným způsobem pocitu "něčeho" dole za mandlí, kam není vidět, teplotu nemám, mám dráždivý kašel a bolí to hlavně při polykání. Po dobrání Augmentinu jsem naklusala za doktorkou zase, to bylo teď v pondělí, udělala mi další stěr a opět negativní, ale ta bolest za mandlí mi přijde, že je horší, dávám si 3 - 4 ibalginy 400 denně abych přežila a připadám si už jako blbec, doktorka mi v pondělí nasadila další antibiotika Cefzil, ale zase nic. Mám podezření na absces, chystám se dneska odpo na ORL bez žádanky, ale zajímalo by mě, co by to mohlo být, chytla to ode mě i děcká, už marodí 14 dní, holka měla dvoje antibiotika, kluk a druhá dcera jedny, chlap jedny, nejmladší to naštěstí nedostala. Stěry vždy a u všech negativní i při čepech na mandlích jak blázen. Co to máme, hergot, za potvoru v baráku? ~o~
Jana
  • 
24.4.2013 19:26:15
Mě odstranili krční mandle v dospělosti (28let). Měla jsem opakované angíny a diagnóza ve finále zněla "chronická angína". Je to půl roku a zatím mohu konstatovat, že mi zákrok pomohl, mám i méně viróz a hlavně to, že nemusím mít strach, když si dám něco studeného, tak že skončím na penicilinu je k nezaplacení. Ale určitě to je krajní řešení, u dítěte bych zkusila imunologické vyšetření a možná i více názorů ORL lékařů. Já je měla v takovém stavu, že se ani nedělal výtěr a bylo rozhodnuto.
NovákováM 120401
25.3.2013 22:58:24
a u založení nepoužívej Caps Lock..
NovákováM 120401
25.3.2013 22:52:44
klikni na TÉMATA A založ si téma... tohle zapadne.
daska7 52091
25.3.2013 22:47:53
obě děti mají zvětšené krční mandle, huhňají a mají časté rýmy. Na ORL nám řekli, že nosní mandle je malinko zvětšená, ale že tu rýmu a huhňavost způsobují zvětšené krční mandle a navrhovali jejich sřezání. Manžel se operace bojí, dr nám řekl, že se to může časem zpravit a manžel chce raději počkat. Už to řešíme ale rok a půl, vyzkoušeli jsme všechno možné, ale zatím je to stejné. Děti jinak v noci nechrápou ani nijak zvlášť nejsou nemocné, krom rýmy a občasného kašle. Nejvíc mě vadí to huhňání. Myslíte, že za to huhňání můžou opravdu ty krční mandle a zda je možné, že se to časem zlepší nebo spíše ne?
vera
  • 
5.3.2013 9:47:48
nikdy bych si nenechala vytrhnout krcni mandle mela to moje mamka a mela vetsi problemy nez s nimi ony funguji jako filtr
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 538  [Dalších 398 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.