Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Stáňa * | 7932 |
29.9.2012 19:15:16
Gerberko,
vaše mudra nemá CRP? Naše ho má, někdy platíme cca 70,- někdy ne (nevím, podle čeho to bere), ale mám jistotu, že ATB nenasazuje zbytečně. |
Gerberka1 | 78633 |
29.9.2012 18:52:44
Máťo,
já sama mám na mandlích krátery taky šílený....přesně tak - po x-prodělaných angínách jako dítě, trápilo mě to až tak do 17 let. Pak jak když utne. Jedině mi zabíral V-Penicilin, ten úplně obyčený. Jednou mi dali Oxymikoin, dobrala jsem, šla do školy a za 3 dny horečky 40tky a na mandlích nebylo jediné růžové místečko, měla jsem je povleklé jako závoj a čípek tak zvětšený, že jsem nemohla polykat vůbec - ani s bolestí ne - doktorka se zděsila, měla jsem tenkrát 2 balení V-Penošu brát celou dobu po 4 hodinách. Pak jsem už NIKDY angínu neměla - to byl takové "rozloučení" s nimi. Jojo.... Mně se takové ty čepy dělají dodnes - nejvíc na jaře. Co si dávám na imunitu - od srpna Preventan - až do jara. Pak střídám Echinacea aktiv kapky s Citrovitalem kapkama. |
Gerberka1 | 78633 |
29.9.2012 18:48:45
Dobrý večer všem na diskuzi,
moc děkuju všem za další reakce. Jak je mým zvykem, tak se ještě ozývám, jak jsme dopadli. Hlásím, že BLBĚ Kluk měl v půl páté horečku 39, krk mírně zarudlý a na takové té přední "řase" povláčky, dělalo se mu na zvracení....Kdyby bylo zítra pondělí, tak bych dala Nurofen a počkali jsme do rána na naši doktorku. Tím, že je zítra neděle, tak jsem rozhodla zajet na pohotovost. Tamnější doktorka ho prohlídla, nález v krku se jí pořád zdál nejednoznačný, dívali jsme se mu tam všichni včetně sestry, malej byl moc hodnej a vše si naštěstí "nechal líbit", prohmatala mu břicho - tam nic. S nasazením atb. váhala, ale nakonec nasadila Ospen, říkala, že angína většinou jde "za teplotou", čili nejdřív teploty a pak se to projeví. Ale takové to "na první pohled" to nebylo. Nevím, jak to ti doktoři posuzují nebo co.. Už jsme doma, malý dostal první dávku, další o půlnoci atakdále, však to dobře známe Tak se mějte |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
29.9.2012 18:22:16
prý se to může udělat po prodělané viróze, se kterou si sice tělo poradí samo, ale toto po ní může zůstat
|
Maťa. | 21117 |
29.9.2012 17:52:40
Gerberko, ja som síce už dospelák, ale mám často tie "mechanické" čepy. Proste chronické mandle, po x-angínách v detství (a taky pekne zjizvené).
Svojho času som zvažovala vyndat, ale nakoniec som si ich nechala. Predsa len, chytajú viry, ktoré sa potom nemusia dostať až k průduškám. A posilujem imunitu. Na podzim pravidelne céčko, zinek, laktobacily až do jara. To je kombinácia, ktorá sa mi najviac za ty léta osvedčila. Jednoduchá ale účinná. Samozrejme, jak cítim mandle, šup cucacie pastilky (mne pomáha Orofar). |
ruže červena | 131389 |
29.9.2012 16:59:06
Ahoj,já jako dítě mivala často angíny zustaly mi na mandlích kratery ve kterych se dělaly čepy někdy jsem si je vyšprtla sama,ale někdy doktor.Vdospělám věku jsem mivala ruzné záněty a krční mandle musely ven.Potíže potom nebyly a angíny taky ne.
|
Balbína | 99798 |
29.9.2012 16:46:51
mechanické čepy není třeba léčit. Čas od času je mívám.
Někdy mívají děti na mandlích puchýřky, afty, ale to bys poznala, hrozně to bolí při jídle a pití. Většinou bývá také virového původu. |
Gerberka1 | 78633 |
29.9.2012 14:53:59
Torominko, díky za útěchu, snad to u nás bude podobné - se aspoň utěšuju.
My jsme si užili s nemocema strašně (teda vím, že někteří jsou na tom daleko daleko hůř a před nima smekám), ale kluk chodil celý 1 rok do školky stylem 1 týden ano - 2 týdny marod - 1 týden ano - 3 týdny marod atakdále. Prostě na palici. Teď se od března KONEČNĚ drží bez "nutnosti" antibiotik (naše dr. je nedává "jen tak", ale po úvaze - takže tam důvěru mám, to není problém). Letos začal už předškolní rok, chodí třetím rokem, tak SNAD si líp přivykl |
Torominka | 101434 |
29.9.2012 14:40:31
Pětiletý syn se ve čtvrtek vrátil ze školky se stejnými příznaky,v krku jsem nic neviděla,teplota byla 38 .Dostal Nurofen a do hodiny ho už nebolelo nic.Včera mě jen lehce zvýšenou teplotu a nic ho nebolelo.Dnes už asi vyrazíme na krátkou pocházku.Myslím.že šlo o nějakou lehkou virozu.Naštěstí!
|
Gerberka1 | 78633 |
29.9.2012 14:21:49
Holky děkuju, ještě že je ten zítřek aspoň. Snad se to nějak vytříbí, jestli k dr. nebo ne....on něco takového měl začátkem března, že krk bolel (nic tam neměl), v sobotu zvýšenou teplotu. V neděli jak když utne, nic mu nebylo, tak v pondělí do školky šel a normálně chodil dál....
Synek se "držel" celkem dobře od března - půl roku byl bez antibiotik, pro nás třikrát hurá sláva!!! Předtím byl v podstatě celý jeden rok jakoby "pořád" nemocný - s malými přestávkami. Nejdelší přestávku měl loňský listopad - to byl celý zdravý. Vloni v září byl trhat nosní mandli....mohla bych tu psát romány na téma jeho zdraví Letos začal třetím rokem školku, tudíž je předškolák, tak aspoň DOUFÁM v lepší zítřky = delší pauzy mezi nemocema. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.