| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jsem podváděná partnerka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 2908  [Dalších 2758 >>]
Ropucha + 2 120300
24.9.2022 18:18:54
Evelyn, také si to myslím.
Ve dvaceti sice člověk prožívá obrovské emoce, ale kolem je hromada volných kluků a holek a celý život teprve na začátku.
Prožít si bolavou lásku k tomu věku patří.
Zrada parťáka, s nímž člověk prožil všechno zásadní, mají děti, rodinu, domácnost, vzpomínky, společná desetiletí a stáří klepe na dveře, to je úplně jiný level.
K_at 121378
24.9.2022 18:12:59
Ropucho, souhlasím.
Ropucha + 2 120300
24.9.2022 18:11:45
Dari, myslím, že jsi opravdu postižená svým povoláním a umíš díky tomu uvažovat s pragmatičností, kterou každý neumí.
Nicméně musím naprosto souhlasit se vším, co zakladatelce píšeš.
Sice nejsem rozvodový právník, ale odpozorovala jsem od života přesně to, co popisuješ.
Stále ve svém věku věřím, že jsou páry, které to nepostihne, ale bude jich velice velice málo, spíše šťastné výjimky.
Kdo dojde s partnerem opravdu až na konec života (v padesáti ani v šedesáti ještě vyhráno není) bez zaškobrtnutí, vyhrál v životní loterii.
Dari79 114243
24.9.2022 18:10:07
Jenže to zamilování se není racionální rozhodnutí.

To si ten chlap nevybral.

To se prostě stává.

Já neříkám, že ten chlap nemá průser. Má. On udělal chybu a přišlo se na ni a teď to holt má důsledky. A samozřejmě je smutné, že ne jenom pro něj, ale pro všechny (manželku, děti...).

Ale abych se z toho hroutila, jako zakladatelka, stylem - všechno, co dělám, dělám špatně... Děti mi vyčítají, že kvůli mě jejich táta odešel... To prostě není odpovídající reakce, podle mě. Ale jistě, je to úplně čerstvé, je v šoku a asi holt (bohužel pro ni) byla dosud partnersky naivní (čili věřila v jakési "šťastně až do smrti" a "můj by nikdy...").

A já úplně vidím tu její potřebu, ať zavolá, přijde s tím pugétem, klekne na kolena, popláče, omluví, poyspe si hlavu popelem, slíbí a ona mu (šťastně) odpustí...

Ale jo, třeba to tak bude.
libik 142094
24.9.2022 18:06:04
Filomeno, tak je realita poměrně vysokého počtu manželek, že jim jednou (v seniorním věku) umře manžel, na tom zas není nic mimo lidskou představivost.

Ale myslím si, že pokud partner odchází brzo a není to pádem z lešení, ale nemocí, je přístup "nepředstavování si" daleko lepší pro celou rodinu.

Dari79 114243
24.9.2022 18:00:44
Nevím, pro mě byla první láska taková ještě naivní a důvěřivá, že jsem si fakt myslela, že spolu budeme až do smrti a že všechno se dá zvládnout, když člověk chce a tak.

Dneska, po tolika letech zkušeností vlastních i všech možných lidí okolo si nějak myslím, že hroutit se by měl člověk jen opravdu z fatálností typu smrt dítěte, smrt chlapa, když jsem těhotná...

Z toho, že mi muž byl po 20 letech 1x nevěrný, byť násobeno tím, že se to provalilo ve fázi, kdy "je zamilovaný", prostě je pro mě na úrovni nepříjemnosti, ne tragédie. Je to blbý, vo tom žádná, ale jako střílet se z toho nehodlám.

Hele, vona je taky vdaná, myslím, že ani jeden z nich nechtěl rozbíjet svoje manželství, že to fakt mohli mít jako "upusťme páru", kdyby se to neprovalilo, dost možná by si toho doma ani v jedné rodině nevšimli.
*Hany 30864
24.9.2022 17:57:48
"A nevěru partnera, zvlášť, pokud se ji snažil utajit a přišla bych na to fakticky jen nějakým nedopatřením, považuju za skoro nejmenší problém... "

Ale vždyť je to jinak. Kdyby jí byl jen nevěrný, snažil by se to nějak vyžehlit a choval by se k ní slušně. On se ale zamiloval a aby se necítil jako hajzl, musí být jeho žena ta nejhorší na světě. Ponižuje ji.
Evelyn1968,2děti 6269
24.9.2022 17:49:29
Já si naopak myslím, že ve dvaceti se člověk líp oklepe, než v 55, taky nemá za sebou celoživotní vztah, ale spoustu života před sebou.
Dari79 114243
24.9.2022 17:45:43
Jasné, je to pro ni strašně čerstvé a není připravená.

Takže jakákoli rada je nesmyslná. Nic jiného, než jít den za dnem a krok za krokem jí nezbyde.

Jeden den bude před ním ona klečet a prosit ho, ať se vrátí, že ona mu odpustí.
Druhý den ho bude nenávidět a nechtět ho nikdy vidět.
Třetí den si řekne, seru na něj, teď začnu konečně žít.
Čtvrtý den si bude zoufat, jak to bez něj s holkama zvládneme, co si počneme.
Pátej den si řekne, ať táhne, oškubu ho na majetku a na alimentech, ať si ho vona nechá s holým zadkem.
Šestej den si řekne, proč se nevrací, asi jsem byla opravdu tak hrozná, že dává přednost jí přede mnou

atd. atd. atd. když se nechá cloumat těma emocema. Nebo to nebude po dnech, ale po hodinách, nebo po minutách...

Šok - popření - smlouvání - racionalizace - nenávist - láska... No jo no. Ale fakt si myslím, že tohle patří k většímu mládí, že "v našem věku" už bychom měli vědět, vo čem ten život je, že nejsem ani první ani poslední, komu se to stane, že svět se bude točit dál a že "jestli je tohle to nejhorší, co se mi v životě stane, tak zaplať pánbůh za to" a "přežili to jiný, přežiju to i já."
Evelyn1968,2děti 6269
24.9.2022 17:43:12
S nevěrou jsem se setkala už ve 12, když se táta odstěhoval.

Radši jsem zamilovaná pořád do svého manžela ~s~, kdyby to hledání právě lasky bylo dědičné :-), nevěrná jsem mu nikdy nebyla, ani mě to nikdy nenapadlo.

U něj tuším, že taky ne.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 2908  [Dalších 2758 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.