| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Morče

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2340  [Dalších 2210 >>]
katyn 100343
16.11.2020 20:35:48
To by si člověk žádné zvíře nepořídil, pokud by už dopředu přemýšlel nad tím, kolik ho to bude stát, když zvíře onemocní :-)
Měli jsme jen zakrslého králíka, tam jsem počítala s tím že budu platit očkování. Když pak byl starší a měla zdravotní problémy, tak už jsem pak platila za léky. Ale nebylo to nic dramatického. Kamarádka má psa a má ho pojištěného na takovéhle lékařské výdaje.
Monty 129940
16.11.2020 20:34:52
...jsem si vzpomněla, jak po zjištění, že operace myšáka stojí patnáct set manžel zareagoval slovy: "A uvědomuješ si, že ta myš stála dvacet korun?" ~t~
Silvie+dva kluci 103202
16.11.2020 20:33:23
Aha, až teď jsem si všimla, že jde o morčata. Ty nemám, omlouvám se ~:-D
Silvie+dva kluci 103202
16.11.2020 20:32:41
Máme sedmiletou britku a dvouletou ovčandu, stojí nás poměrně dost peněz, ale s tím jsem si ty zvířata pořizovali, že výdaje můžou být vyšší, než člověk na počátku předpokládá. S kočkou jsme měly hodně velké výdaje, měla hrozné kožní problémy, takže testy na alergie, spoustu léků, ale musím zaklepat - už je tak rok fit. Celkem nás to vyšlo na nějakých dvacet tisíc. Co se týče ovčandy, předpokládám, že finanční výdaje budou úměrné se zvyšujícím se věkem.
Tizi 106716
16.11.2020 20:26:08
Čtyři roky chováme dvě morčátka, až do této doby bez problému. Ale nyní nám jedno onemocnělo a vyplynula z toho akutní operace, abychom ho zachránili. Operace, včetně vyšetření ultrazvukem, léků a následných kontrol nás už vychází takřka na 5 tisíc. Druhé morčátko jsme nechali preventivně zkontrolovat a veterinářka doporučuje rovněž operaci, náklady na léčbu by byly podobné, tedy pokud do toho půjdeme, budeme na 10 tisících. Myslím, že si za to koupíme 100 nových morčat.

Jak je to u vás? Zamýšleli jste se dopředu nad finanční náročností mazlíčka? Když už jste si ho pořídili, staráte se zodpovědně, včetně všech nákladů na léčení? Máte nějaké pojištění? Neumím si představit výlohy za psa nebo kočku.
erika,2 děti 94827
22.8.2020 11:22:16
Jinak granulky jsou nejlepší Versele Laga, stači lžíci denně a to hlavně v zimě. V létě trochu trávy každý den. Hlavní jídlo je seno, to musí být v kleci pořád! Také čerstvá voda. Zeleninu nenadýmavou, každý den kousek mrkve nebo petřžele či celeru. List salátu třeba, tam maličko. Opatrně velice se salátovou okurkou - jen kolečko a ani ne denně, může způsobit průjem. Morče může kousek papriky, je tam hodně vit C , který je velice důležitý. Může i kousek rajčátka. Ovoce je bráno jako pamlsek, takže jen zřídkakdy. Hlavní je to seno a zelenina. Nedávat tvrdé pečivo!!! vůbec není vhodné. Rozhodně neslouží na broušení zubů, to je pověra a akorát může způsobit zažívací potíže.
erika,2 děti 94827
22.8.2020 11:13:32
Morčata mají byt aspoň dvě, klec 120 cm. Pokud se chová jedno, není mu uplně ideálně....Pak ale aspoň klec 1 m dlouhou, tak asi tak.
Vranice 21600
16.8.2020 22:19:35
Vážný, morčátkům je líp, když jsou alespoň dvě, ale kluci se často perou, jednomu bývá smutno. Místo klece máme plastový box s plochou cca 1x1 metr, v něm 2 dřevěné domečky, které okusují, nahoru neskáčou ani nešplhají.
Vážný2 158667
16.8.2020 21:48:14
Jak velká by měla být klec pro jedno morče? Větší, dostali jsme ho v necelých 2 měsících a furt je větší a větší a větší. Zatím ho máme v terárku po 2 osmácích degu a často ho šušňáme venku.
malamorska 36987
16.8.2020 21:39:52
Díky! Já to teda zkusím a uvidíme.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2340  [Dalších 2210 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.