Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tizi | 106716 |
11.11.2019 19:39:08
Když jsem pořizovala morčátka pro syna, koupili jsme knížku od nějakého německého chovatele, který je fakt důkladně studoval. Pokud dali morčátkům na výběr kotec s různou teplotou, tak si nikdy ani jedno morče nevybralo dobrovolně kotec, kde bylo méně než 10C. Takže pokud venku, tak určitě dobře zateplený kotec. Kontaktní nebudou, protože pochybuji, že se s nimi budou holčičky pravidelně mazlit, když budou venku, ale morčátkům to nevadí, pokud jsou aspoň dvě. Kotec by měl být prostorný, pokud je nebude vypouštět po bytě, aby se i v zimě mohly proběhnout.
|
januska.1 | 87418 |
11.11.2019 19:27:57
Mimina morcatek venku? To v tom velkym baraku neni koutek,kde by mohli byt v teple? S takovym pristupem si je neporizujte.
|
Jenda00 | 78044 |
11.11.2019 14:35:37
Jani - jako fakt nevidíš rozdíl ???? Pes se přijde pomazlit a žádat pozornost sám, morče jaksi nee
|
Peppa | 133447 |
11.11.2019 14:24:05
Janinko, já bych je ven asi nedávala, měla bych o ně strach, přece jen tu bývá velká zima. Pak je dávat ze soucitu třeba na pár dní/nocí ve velkých mrazech někam do tepla by je mohlo i zabít. Při mazlení venku by taky mohlo morče utéct, těžko byste ho pak chytili.
Nechceš to ještě přehodnotit? My máme morčata vevnitř a jsem ráda, že tu jsou, přece jen komunikují, pískají, cvakají zubama, je s nima legrace, až nebudou, budou mi chybět. Moc je nemazlíme, četla jsem kdysi článek, že morčata to opravdu nemají ráda. Máme je v prostorné kleci, v rohu je wc, kam sypeme speciální "písek", když se důsledně čistí, opravdu to nezapáchá. |
Muumi | 41406 |
11.11.2019 14:21:48
Stejný postup pro želvu. Taky dávám domů při 5 stupních, prý se zateplenou boudou jde až do nuly, ale to mi přijde drsné... Mám strach, že bych ho večer nezkontrolovala on by do té boudy už třeba zimou nedokázal dolézt a hotovo. Tohle nám funguje dobře, letos byl venku vlastně až do konce října,
|
Alraune | 129596 |
11.11.2019 14:19:38
Psovi vadí, když nedostává kvalitní stravu. Pokud je to loveckej pes, může ho pán klidně barfovat, ale na zbytcích od stolu pracovního psa neudržíš.
|
Alraune | 129596 |
11.11.2019 14:10:50
No zodpovědnost za morčata máš zcela určitě ty, proto taky všichni apelují na tebe a ne na té dcery.
Kupovat malým dětem zvíře je obecně blbost, zodpovědnost je vždycky na dospělých. |
MaMar | 39162 |
11.11.2019 14:00:49
Měla jsem jako holka dvě morčata v králíkárně a myslím, že jim tam bylo mnohem líp, než předtím pár prvních měsíců v mnohem menší nádobě v teplém panelákovém bytě. V kotci měla malý zateplený "domeček", hrála jsem si s nimi a dávala je v létě "pást" na zahradu a řekla bych, že v králíkárně morčata žila šťastně a dožila se na morčecí poměry vysokého věku
My jsme je ale přestěhovali ven v létě už dospělá, jak už tu někdo psal, dát do králíkárny mláďata o Vánocích asi není dobrý nápad. Jinak, na doma bych pro děti z vlastní zkušenosti doporučila křečíka džungarského - aspoň ti naši byli zlatíčka, na rozdíl od morčat nebyli cítit, na rozdíl od křečků nekousali Jen tedy dělali v noci rámus. |
caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
11.11.2019 13:59:39
Zachovej klid...
My máme želvičku, suchozemskou... kluci chtěli mazlíka, ale mladší má aergii a astma, tak jsme pořídili želvu. Od jara do podzimu je venku ve výběhu (ten má fakt luxusní, domeček, pískoviště, bazén, vřes, keře, jahody...) na zimu (rozuměj, když venkovní teplota klesne pod 5stC) jde domů do terárka. A to má mini, malé akvárko, jen drť na zahrabání a seno. Má tam i lapmu, ale nesvítíme... necháváme ji odpočinout. Usne, kdy chce. Když se probudí, dostane najíst.. okoupeme ji, necháme proběhnout po bytě a druhý den opět zaleze a spí klidně 3 týdny. Nepotřebuje domácí výběh.. Morčata jo, ale to zvládnete - ta maličká necháte první zimu v chodbě. A tu další se uvidí. Věřím, že dokáežet vymyslet dobré bydlení, kde jim bude fajn. A u nás opravdu nemrzne 3 měsíce v kuse, aby to nedali - na ty dva týdny holt budou v přepravce. (pro ně je to velikost garsonky |
neznámá | 91073 |
11.11.2019 13:54:27
Zvíře venku má cenu, určitě.
Znám hodně lidí, co má psy venku, ale mají je na práci. Mnoho lidí se těm psům i hodně věnuje, dělají sportovní kynologii, jezdí po závodech. A mnoho z těch lidí má vedle venkovního psa i psa domácího, protože přiznávají, že pes doma a pes venku je rozdíl. Pro ně je koníček sportovní kynologie nebo třeba myslivost, ne ten pes. Pes venku bez páníčka a práce je týrání a vztah je někde jinde, nevymluvíš mi to. Nebo ty papoušci, pro chovatele je koníček chov, genetika, nemají papouška na mazlíka. Těm papouškům to nijak nevadí, nepotřebují lidskou společnost. Ale opět je koníčkem něco jiného než samotné zvíře. Já prostě nějak nechápu proč pořizovat morče ven, když bude trpět a povahově nikdy nebude takový mazlík jako morče domácí. Jo, kdybys napsala, že plánujete morčata na jídlo nebo na konkrétní šlechtění popřípadě chov na výstavy, že je nepořizuješ dětem, tak ti napíšu, že venkovní chov je blbost a neřeším. Ale ty chceš kontaktní zvířata pro děti, ty vymazlená morčata zdivočí, pokud nebudou v kontaktu s lidmi a to venku, hlavně v zimě, nebudou. Děti takový venkovní chov přestane bavit a pro morčata je nevhodný. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.