Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ropucha + 2 | 120300 |
11.11.2019 13:42:20
Owls, máte to pěkné.
Výzdoba je morčatům určitě lhostejná a prostoru mají dost. Naše morčata by si tam ovšem všude natahala z krmelce seno a lehla by si do něj |
MaMar | 39162 |
11.11.2019 13:39:59
Neznámá, tohle jsem vždycky vnímala jinak - naše kočky byly v domě coby koťata nějakou dobu po tom, co jsme si je donesli, pak jsme je nechávali čím dál víc venku, v kůlnách měly různé pelíšky se senem, misky s jídlem a vodou na dvorku. Občas také přišly (spíš přišli, měli jsme většinou kocoury) domů "na návštěvu", pomazlily se, prospaly na křesle, ale přála jsem jim svobodný život, po sousedních zahradách, střechách a plotech. Připadalo by mi jako omezování, kdyby byly jen doma, i když důsledkem volného pohybu bylo někdy to, že se zatoulaly, nebo možná předčasně zahynuly. Byli to naši parťáci, ne hračka.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
11.11.2019 13:38:22
"je třeba o zvířatech přemýšlet, znát všechny jejich potřeby a těm potřebám své chtění přizpůsobit."
Ano Podepisuji všechno, co Koníček píše. (Mám morčata v bytě, smrdí a stojí hodně uklízení, ale akceptujeme to s láskou a v kleci je nedržíme.) |
*Owls* | 35567 |
11.11.2019 13:35:46
...a nemusí to u morčat vypadat jako u lidí v obýváku, ale původně byla v kleci, což bylo v dětském pokoji hnusné, potom byla ve velkém akváriu, což zase nebylo praktické, protože musela na schůdky, když chtěla morče vyndat. Obydlí, které teď mají si vymyslela a my ho nechali vyrobit. Ano, vyzdobila ho "nemorčecky", ale zase to do pokoje celkem zapadne a jak jsem psala, morčatům to evidentně nevadí.
|
*Owls* | 35567 |
11.11.2019 13:29:35
Renko, mojí dceři už je 13 let, morčata má v pokoji, tak má pro morčata "králíkárnu" takovou, aby se jí do pokoje hodila. Že si ji vyzdobila, jak si ji vyzdobila je její věc a morčatům je to to jedno. Mají tam své pohodlí, a z našeho pohledu je jim tam v zimě lépe než venku. A pokud jde o muchlování... Naše morčata se o pomazlení hlásí. Začnou "pískat" a stopají si na zadní. Prostě to tak je. Moje dítě není žádný magor, který by jim dělal culíčky, šil oblečky a podobně. Ovšem udělala si z nich mazlíčky a jak se zdá, jim se to líbí. Jako důkaz jsem chctěla vložit video, ale neumím to a vlastně nemám pocit, že by k něčemu bylo.
Vyjadřuju se k tomu, že morčata mohou být skvělými mazlíčky, když jsou s lidmi v kontaktu. Králíkárnu, jakou jste měli, má dcera u mých rodičů, kteří se o morčata starají, když jsme někde mimo. |
Renka + 3 | 26652 |
11.11.2019 13:20:15
Jasně, je pravda, že pořídit si v zimě venkovní morčecí mláďátka není vhodné, možná by tu zimu ani nezvládla, byť v zatepleném bydlení.
|
monam | 158013 |
11.11.2019 13:19:34
Pokud koupíš morčecí mimina, která se dají vymazlit, zimu venku nepřežijou. Větší již zvyklé jedince zas obtížně vymazlíš. Pořizovat králíkárnu jen pro morčata mě osobně přijde střelené, zejména pokud máte barák. Tam by se snad morčatům nějaké ubytování na zimu našlo, ne? A v létě by mohla do výběhu. Připadá mi, že moc koukáš na to, co chceš ty a ne na potřeby toho zvířete.
Jinak důvodů, proč by podle mého názoru děti měly vyrůstat se zvířaty je více než dost, rozhodně více, než proč zvířata do bytu nebo baráku ne. |
Koníček mořský | 156666 |
11.11.2019 13:10:09
Tak nediskutuj o morčatech tady, ale najdi si nějaké informace o jejich chovu jinde. Já jsem si totiž taky pořizovala venkovní morčata. Protože jsem je párkrát měla doma a už jsem je domů nechtěla. Přece jen jsou cítit. A při tom jsem si zjistila, že by morčata venku v králíkárně nebo nějaké morčetárně být v mrazech neměla. Že na zdejší zimy nejsou stavěná a trpěla by. Tak jsem si je ven nepořídila. Nepořídila jsem si je vůbec. Taky bych chtěla třeba koně. Ale nemám podmínky pro to, aby byl spokojený. Musela bych mít totiž těch koní víc, protože jenom žrádlo nestačí. Pes, který stráví celý život na omezeném prostoru zahrady, má taky život na houby. I když dostává nažrat a občas ho někdo podrbe.
Znalosti o zvířatech a jejich potřebách (i těch duševních) se neustále vyvíjejí. A civilizovaná společnost k nim přihlíží. Civilizovaný a kultivovaný člověk dovede potlačit své chtění. Proč zvířata v ZOO mají velké výběhy s biotopy? Proč jim třeba ukrývají potravu, aby se zabavila? Vždyť dřív stačila klec, kus žvance a zvíře taky žilo. Takže je třeba o zvířatech přemýšlet, znát všechny jejich potřeby a těm potřebám své chtění přizpůsobit. |
Renka + 3 | 26652 |
11.11.2019 13:06:08
Naše morčata se nás nebála, ochočená byla. Byla na nás zvyklá dost. Jestli jsi viděla ten obrázek králíkárny, měli dost prostoru sledovat život kolem sebe. V létě jsme pořád venku. Nikdo je ale nemusel neustále muchlovat.
Jediný problém vidím v té zimě. My si je brali na jaře, kdy už nebyly mrazíky, už jsme byli hodně venku a nebyl problém si je vyndat, nehrozilo, že prochladnou. Navíc se naše morčata venku na jaře narodila, nedovedu si představit, že bude novorozené morče venku třeba v prosinci. Asi bych z toho nedělala Vánoční dárek a posunula tento dárek na teplejší dny. Do zimy dorostou a budou už otužilá. |
Renka + 3 | 26652 |
11.11.2019 12:58:21
"S těma morčatama to bude přes zimu podobné. Kolik času jim holky budou v mrazu, dešti věnovat? Budou si s nima hodinu,dvě hrát venku?"
A myslíš, že to ta morčata potřebují? Potřebuji hlavně prostor, krmení a svůj druh. Myslíš, že je morče šťastnější, když ho někdo denně tahá a muchluje? Podle čeho soudíš? Ale jak vidím z této diskuze, někdo si myslí, že to u morčete má vypadat jako u lidí v obýváku, k tomu fakt nevím, co napsat. Lidi si projektují svoje představy do zvířat a právě to "mazlení" je potřeba těch lidí, to oni si plní své potřeby. Péče o zvíře vůbec nemusí znamenat, že si ho denně nechám pochodovat po rameni a budu ho nechávat běhat v kolečku. My lidi jsme fakt padlí na hlavu. V ZOO, kde se snaží, aby zvířata žila v dobrých podmínkách ke zvířatům taky nechodí klauni, aby je bavili. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.