| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Koně a jezdectví

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 1154  [Dalších 984 >>]
Grainne 67561
10.2.2017 23:41:17
Lizo, ale o tom, ze ma peclive vybirat, se tu psalo, myslim, ze tak akorat, vcetne toho, ze sednout na kone a cvalat, neni uplne dobry napad.
Ze nespadnout z kone s jistotou, znamena na nej nelezt, je vcelku jasne a ze si nekdo natluce zadek, se stava.
Je samozrejme blby, kdyz nekoho vylakas a on si natluce, na druhou stranu, kdyz mu predem reknes, ze si jistojiste natluce, bude nervozni, vystraseny a pokud to prenese na kone, znervozni tim i tu nejklidnejsi herku.
V blbym rozpolozeni je dobre na kone nelezt. Na podzim jsme byli na ruznych mistech, protoze si tipujeme budouci misto a vsude jsme meli poprve spis potiz je presvedcit, ze tahat nas na voditku, ci lonzi, nema smysl. Zadny kun nebyl nervni, ci lekavy.
Líza 17721
10.2.2017 20:35:34
Já na toho koně lezu s vědomím toho, že to může být i nebezpečné. Takže nevlezu kdekoli na jakéhokoli koně, nevlezu bez helmy a vzhledem k věku už taky nevlezu bez vesty (s výjimkou islanďáků, tam beru jen helmu). Jsem pozorná, soustředěná a počítám s tím, že kůň může udělat něco, co nečekám.
A začátečníci by o tom, že koně nejsou plyšoví, měli vědět například kvůli tomu, že bohužel není pravidlem, že ten, kdo je na svého koně posadí, nějak řeší jejich bezpečnost. Někteří nabízeči vyjížděk jsou opravdu neuvěřitelní...
Grainne 67561
10.2.2017 20:29:59
Lizo, aha....a proc na toho kone lezes ty, kdyz je to tak hrozne nebezpecne?
Kdykoliv nasedas, ocekavas, ze nastala posledni hodinka, ci ze neodejdes po svych? To urcite, doufas, jako vsichni, kdo lezou na kone, po skalach, na lyze, skacou padakem.

Vsichni si muzou precist hruzyplne pribehy o urazech a smrti, presto to delame, protoze to milujeme.

Sama vis, ze ze vseho nejvic ohrozuje frajerina a rutina. Jeste jsem nevidela nikoho, kdo leze na kone poprve, ze by frajeril a o rutine se da mluvit tezko. Dospely, soudny clovek tezko nevi, ze se da z kone i spadnout a to, ze mu to petkrat zopakujes, tezko zmirni riziko.
Ve vypjatych situacich je pak nejhorsi strach a panika, ktera se prenasi na kone. Takze deseni opravdu postrada smysl a logiku.
Líza 17721
10.2.2017 20:10:46
Škodolibost? Jsi mimo... Spíš realismus. Bohorovní koníčkáři, kteří vědí, že ten jejich se nikdy nesplaší, mě serou tím, že lžou ostatním, a mohou je tím uvést do nebezpečí.
Grainne 67561
10.2.2017 19:02:58
Lizo, samozrejme a jista skodolibost za tim, nekoho vystrasit a udelat ze sebe trochu hrdinu, alespon malinkyho~t~, ja vim.

Kazdy soudny clovek vi, ze spadnout se da i ze zidle, ktera se zcela jiste zadnymi vykyvy nalad neprojevuje a prece vseobecne nedesime lidi, ze nemaji lezt po zidlich a ta okna at myji jen do vysky, kam dosahnou.

Nevim, co tady konaky tak blazi na tom, nekoho odradit a pro jistotu rovnou vydesit. Jako jo, ja se taky divim, ze ti skolni kone nejen ze nevyhazuji a nevzpinaji se, ale preventivne jeste nekousou a nekopou, kdyz na ne ta dreva sedaji, ale spousta z nich by si jinak ani nevydelala na oves. Ono to vzdycky ma dve strany. Radeji to, nez do salamu.
Líza 17721
10.2.2017 18:55:16
Grainne, ale ne. Jak říkal muž se srdcem kovboje, "je to jenom kůň". Se vším všudy. Jakejkoliv kůŇ se může splašit, vyhodit, stoupnout si s tebou na zadní... jakejkoliv. Jen některej to dělá často a rád, a některej k tomu potřebuje větší podnět. Ale ani ten nejklidnější kůň není stoprocentně spolehlivej, protože prostě - je to "jenom" kůň. Nevíš, jak se zachová. (A naražený záda mojí kamarádky z krokové vyjížďky na postarším, flegmatickém, nejhodnějším koni z celé stáje by o tom mohly vyprávět svoje, nikdo z nás by tomu nevěřil.)
Grainne 67561
10.2.2017 14:42:38
Supermanko, diky.
Jo a...,vysky taky nesnasim, kupodivu cucet dolu z kone mi nevadi, v lete jsme se splhali na kraji desneho srazu, pesky bych nad nim omdlivala, ale.....no rekla jsem si, ze ten kun ma ctyri nohy, chodit umi.....proste jsem se mu s duverou sverila.

Ja totiz miluju turistiku a nerada chodim pesky~t~, tohle je idealni kombinace.
Anni&Annika 50178
10.2.2017 14:41:26
Gr...To Fakt neni narocne. Neter byla ve 2. tride.
Grainne 67561
10.2.2017 14:38:31
Anni, presne to. Na tom si idealne vyzkousis, jak se citis, ukaze ti tom jestli bys rada vic, nebo tak akorat staci, nebo taky nikdy vice.
Dnes je spousta moznosti na vyber, jak se jezdectvi venovat a vsechno od nenarocne rekreace, az po vysoky sport.
Ci jen obcasne si zaplatit vyjizdku do prirody, nebo hodku na jizdarne. Na tom pak neni narocneho nic, takze nema smysl strasit. Na to si kazdy prijde sam, co chce a kam az chce.

Klidne si muzes hrat na Popelku~t~
Anni&Annika 50178
10.2.2017 14:09:29
Gr....myslis takove ty klasicke vyjizdky za sebou ve skupine pro zacatecniky, takove Jako treba na Mallorce CI Krete, KDE SE takhle 2 hodiny prochazela na konskem hrbete po okoli i moje neter, ktera nikdy pred Tim na koni nesedela?
Vidis. To me nenapadlo. Dobry napad...
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 1154  [Dalších 984 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.