Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Koníček mořský | 156666 |
29.6.2020 12:17:25
V Pardubicích při dostizích svého času umíralo víc koní než dnes. Pak se o tom začalo mluvit, nějaké ty protesty proběhly - včetně debilních, kdy se aktivisti před Velkým taxisem vrhli koním pod kopyta a do rychlosti. Následně došlo k odborným diskuzím a úpravě překážek. Koně padají a umírají méně, nicméně při dostihových dnech občas nějaký zhyne. Dostih je prostě riziko - pro koně i pro jezdce. Ale bez dostihů by se ti koně vůbec nenarodili. No a při dostihu prostě občas nějaký špatně dopadne a následně je utracen. Tak ať si to ve Slušovicích a v odborných kruzích vyhodnotí a přijmou opatření.
Zvířata v zoo se občas humánně utrácejí, protože některých druhů a jedinců je přebytek, zoo mají prostorové a chovatelské kapacity. Do přírody se to vypustit nedá, takže se zvíře utratí a případně poslouží jako potrava jiným chovaným zvířatům. Koloběh života. Zoo se chlubí, protože rozmnožila obtížně rozmnožitelný nebo ohrožený druh. Někdy je v tom PR a lákadlo pro návštěvníky u divácky atraktivních druhů. Dobré ZOO jsou v koordinovaných chovatelských programech a úspěšně rozmnožují ohrožené druhy, které ale běžného návštěvníka nezajímají a jejich ubikace mine bez povšimnutí. Takže kromě záslužné práce musí zoo chovat a rozmnožovat zvířata, která přitáhnou návštěvníky. Těch je pak přebytek. Antikoncepce u všech zvířat není možná či vhodná a zdravotně prospěšnější je nechat zvířata se množit. Myslím, že problematika dostihů a zoo není tak jednoduchá, jak se Rodinkářskou optikou může zdát. |
Afima | 93790 |
29.6.2020 12:04:19
Ano, patnáct boxerů za 1 (?) rok konání výstavy a koně tak nějak průběžně, za x desítky let. Já tedy koně nemusím, bojím se jich, jsem duší kynolog, ale tohle mě vyloženě sejří.
|
Katka a 2 výrostci | 141251 |
29.6.2020 12:01:26
Tak já mám nějaký svůj obrázek už utvořený, jen by mě zajímal názor někoho, kdo v tom prostředí dlouhodobě působí.
|
Afima | 93790 |
29.6.2020 11:59:40
A to jako musíš být "od fochu", aby jsi byla schopna si udělat obrázek? Pro zábavu vyhasly čtyři koňské životy, a to zdaleka ne poprvé.
|
Fern | 155759 |
29.6.2020 11:36:52
V plitke touze po titulech jsou nektere hyeny ochotny jit pres mrtvoly tech,ktere je bezmezne miluji... Tohle nikdy nepochopim. |
77kraska | 132593 |
29.6.2020 11:13:03
chteli by je rozmnozovat, ale pak je neni kam davat :-(
to je uplne nelogicke a debilni z jejich strany jo, chteji si zazit chovatelsky uspech, ze maji mlade...ale pak ho nemaji kam dat, debilove :-( pardon, ze jsem se odklonila od tematu koni |
77kraska | 132593 |
29.6.2020 11:10:13
Analfabeto, donedavna jsem si myslela, ze je velky uspech, kdyz se zvirata v ZOO rozmnozi, vzdycky psali neco jako "narodilo a mlade tygra usurijskeho, coz je velky uspech, to se podari velmi vyjimecne" nebo jsme sledovali den po dni tehotenstvi a porody prazskych goril....a pak ctu, ze ZOO jsou precpane a zvirata se musi zabijet :-( ....teda neplati to o kazdem druhu...kdyz umrelo mlade gorily (Tatu - obesil se pri hre na lane), tak to bylo nestesti
no proste by si meli stanovit nejake priority a koncepce....ja kdyz nechci, aby se mi mnozili krecci, tak dam samicku a samecka do ruznych kleci, to je snadne....neresim to tak, ze bych je mela ve stejne kleci, oni se mnozili a ja pak mladata zabijela |
Tulka. | 112599 |
29.6.2020 11:00:44
Jj, to bylo někdy v sedmdesátkách
|
Analfabeta | 141613 |
29.6.2020 10:58:05
77krasko, to je těžký. Ono se to málo ví, ale ZOO jsou zvířaty přecpaná. Chtěli by je rozmnožovat, ale není je kam dávat. Ještě tak pochopím, když přebytečná zvířata humánně utratí a jejich těla zase poslouží za krmivo masožravcům. My přece taky jíme mrtvá zvířata.
|
Koníček mořský | 156666 |
29.6.2020 10:49:22
Nejsem od fochu, jen se zajímám a koukám. Asi se to zrovna sešlo. Záleží kolik v ten den bylo dostihů, jaká byla dráha, jak byli připraveni koně, jací byli jezdci, konstelace dostihů... Dostih je pro koně vždy potencionálně nebezpečný, zejména překážkový. Stačí špatně šlápnout a je vymalováno. Na dostihy se občas dívám, zejména na překážkové a často vidím, že kůň špatně doskočil a asi blbý... Člověk se to kolikrát ani nedozví. Slušovice jsme se dozvěděli, navíc nedorazila kafilerka, takže koně zůstali, kde byli. Měly by se přijmout důsledky a opatření, aby koně zbytečně neumírali.
Znám případ, kdy na výstavě psů (ještě za totality) umřelo asi 15 německých boxerů (číslo už nevím přesně). Nechali je ve velkém vedru běhat v kruhu a psi umírali před očima svých majitelů |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.