| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 35081  [Dalších 34941 >>]
dib (matěj 21.8.05) 34252

Re: článek Mudr. Kiliána

6.10.2008 17:54:20
(omlouvám se za chyby..
myšlenka porodu doma jsem měla na mysli.. porod samotný dokonce ani nenapadá.. )
Sylvie 664

Re: homeopatie

6.10.2008 17:52:06
Markét, tak mne nijak podle občanky neověřovali... jako se mám připravit, že příště se třeba pán probere a bude to i s ověřením? Ufff :o(
Sylvie 664

6.10.2008 17:52:06
Markét, tak mne nijak podle občanky neověřovali... jako se mám připravit, že příště se třeba pán probere a bude to i s ověřením? Ufff :o(
dib (matěj 21.8.05) 34252

článek Mudr. Kiliána

6.10.2008 17:49:12
ahoj, holky.
v jedné diskuzi jsem napsala, že jsem četla v solidním zdravotnickém časopise článek doktora kiliána. teda, jestli je to časopis solidní vlastně nevím, je to spíš takový populární plátek, žádné vědecké stati a články jsem tam nenašla, spíš okrajových informací, reklam, kalendář akcí odborných lékařských společností na říjen.. ale soudím, že fakt vychází pro nějakou část lékařské komunity, my ho máme od farmaceutů..
no, na netu je, ale článek samotný je přístupný pouze předplatitelům. časopis se jmenuje zdravotnické noviny a najdete ho tu: http://www.zdravotnickenoviny.cz/zdravotnicke-noviny/default.html

kdybyste měly nějak kor velký zájem, přepíšu ho, ale myslím, že je to zbytečné. já jsem neaktivní sympatizant práva rodit jak nejlíp kdo umí, problematiku moc nesleduju, takže faktickým protiargumentům bych neměla čím oponovat. v zmíněném článku ale nejsou žádné argumenty, kromě odvolávání na to, že celá myšlenka porodu je scestná, protože žijeme v moderní době, která prostě ubírá lidem některá práva, v zájmu jejich vlastní bezpečnosti. všemu prostě nemohou rozumět, a v těchto oblastech je prostě lepší, když to za ně přeberou odborníci. to je teda moje interpretace, pardon.
opravdu to není vědecký článek, jen osobní nechuť k myšlence samotné. hlavní argumenty se opírají o křehkost novorozeného života, o to, že je bezpodmínečně nutné ho tři až pět dní podrobně a neustále lékařsky kontrolovat, aby se zabránilo hned v zárodku spoustě možných komplikací, které prostě nevzdělaný člověk neodhalí včas.

nejvíc mě oslovil závěr:
"..Ve Spartě odkládali na smrt nedochůdčata Taygetském pohoří, Athény tak nečinily. Kde je dnes jeden a kde druhý z obou států?.....
A tak chci říci, že novorozenecká úmrtnost v ČR, která je roky mezi absolutně nejnižšími na světě, je dobrým odrazem kvality poskytované gynekologicko-porodnické a neonatologické péče, a nevidím tedy žádný důvod, pro který by žena měla hledat něco jiného. Nevidím ani jediný důkaz toho, že porod doma je bezpečnější než v nemocnici, zejména pro narozené dítě. Ano, dříve se doma rodilo. Za Karla IV. zase ani císař neměl televizor. V Anglii se v době průmyslové revoluce a běžně tolerovaného fenoménu dětské práce pohybovala dětská úmyrtnost kolem 500 promile (jiné údaje z té doby nejsou), demografické plýtvání bylo regulováno vysokou mortalitou. U nás již jen zavedení povinné školní docházky snížilo dětskou úmrtnost na polovinu. Nelze bloumat historií jen tak, jak se zrovna hodí. A světem také ne."
MarkétaP + 4 dcerky 13148

6.10.2008 17:33:43
Sylvie, ano, to znám, to je "zápis o jednání", jako že jsi tam přišla ty a jednali s tebou, ověřeno pdole občanky ...
Sylvie 664

6.10.2008 17:13:33
Holky, poněkud OT... ale vzpomínáte si, jak tady někomu radila, že papíry na socku posílat jedině dopisem nebo podatelnu, v žádném případě ne jít do kanclu, ptž pak vás zavalí dalšími papíry? No, a já tam dneska vlezla. Teda, šla jsem na podatelnu dát formulář o návštěvě školky, zjistila, že podatelka samostatně neexistuje, musím na přepážku, čili jsem si počkala asi tak dvacet minut, než pán vyřídil klienta přede mnou, pak jsem mu dala formulář a chtěla zmizet... a on mi vrazil další dva, že do nich mám nejdřív vyplnit svoje jméno + příjmení + adresu + co na podatelnu dávám, jinak že mi ten formulář nevezme. Uáááááá, dřív mi prostě na formulář frkli razítko s datem přijetí a bylo vymalováno. Nějak poslední dobou přestávám chápat tento svět...
Shayla a 3 kluci 43054

6.10.2008 17:05:51
Tak to už je druhá reference na Karhana... Já si občas kupuju takový ten pláteček za 5,80 Kč Mámy radí a měla jsem pocit, že ten pediatr, který tam píše, je tenhle pán. Ale už mám stará čísla vyházená. Poslední číslo ale nebylo nic moc, ale zas je to levné čtivo do metra.
Tak já asi zkusím tomu pánovi zítra ráno cinknout.
chikamichi 86171

6.10.2008 16:11:44
Marčo mám!!!
jana38 53772

6.10.2008 15:42:41
Šárko, náš pediatr, ke kterýmu chodím s dětma, MUDr. Karhan na Jarově je homeopat, byl i předseda český homeo společnosti, píše homeo články pro Aperio, mívá různě homeo přednášky.
Dělá homeo i pro dospělý předpokládám:-)) NA Koněvovku to máte od vás kousek.
Kontakt: +420 266 311 707, mail: tkarhan(zavináč)volny.cz
pipka pipka 44046

Re:

6.10.2008 15:30:32
Beezi-možná ještě gerontologa?

Ajlino-co kotě,máš???Já teď chvíli nesledovala,tak nevím jak to dopadlo.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 35081  [Dalších 34941 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.