| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 1770] Názory 17711780 z 37606  [Dalších 35826 >>]
withep 93862
22.3.2012 18:15:40
Taky se obávám, že by bylo jednodušší vystudovat medicínu s úmyslem rozvrátit jim ty jejich bludy zevnitř než přemluvit k tomu již existujícího lékaře ~7~
Žžena 83005
22.3.2012 18:08:59
Markéto,
skutečně jim hrozí vyloučení z komory za to, že poskytli pomoc/vyšetřili novorozence/přečetli si zahraniční studie? Skutečně komora má možnost toto postihovat, nebo se jen kasá?
MarkétaP + 4 dcerky 13148
22.3.2012 18:05:23
Jim na rozdíl od nás hrozí vyloučení z komory, když se znelíbí ...
Žžena 83005
22.3.2012 18:05:01
Souhlas, ale to je právě blbý a blokuje to vývoj. ~d~
22.3.2012 18:04:17
Žženo, obávám se, že proti svojí partě veřejně nikdo nevystoupí, bohužel. Zkušenosti z malinko jiné situace, ale stejně smutné - v osobním rozhovoru ano, veřejně ne.
Žžena 83005
22.3.2012 18:02:22
Markéto,
to by spíš asi měly vědět matky, které doma (narozdíl ode mne ~:-D) úspěšně porodily, a mají tomu nakloněné gynekology a pediatry. Tihle lékaři by se měli ozvat. Změna postoje lékařské společnosti musí podle mne přijít zevnitř.
Co třeba MUDr. Koucký? Máslová by taky byla dobrá, i když u ní už mám pocit, že ji Borisova parta taky už vážně nebere. Co někdo z Vrchlabí? Co lékařky, které doma porodily? Není jich u nás zas tak málo. Co kontaktovat Kohnovou (jestli někdo ví jak) - její muž je přece pediatr, poslední dítko taky domácí.
Mně bohužel přijde, že tento model "porodní asistentky, duly, matky a biostatističky (sorry ~;)) versus sebejistí hoši z ČGPS, ÚPMD, FNKV atd. prostě vyčerpal svůj potenciál a nemůže diskusi posunout někam dál ~:(
Fakt si myslím, že je životně nezbytné najít a zviditelnit lékaře, kteří by za nás "kopali".
22.3.2012 17:53:01
Žženo, sdílím tvé obavy, původně jsme měly mluvit ve druhé polovině a i téma mělo být jiné, nemělo se zabývat výhradně mimoklinickými porody, tudíž se nikdo takový nehledal. Pokud oi někom takovém víš, určitě se bude někdy hodit!
withep 93862
22.3.2012 17:18:48
15:00-15:10 Diskuse ~t~~t~~t~

A to ještě, počítám, se program o 10 minut přetáhne a na diskusi nezbyde čas, že jo...
Fakt bude třeba zůstat tam až do konce, tam je na diskusi celých 40 minut
withep 93862
22.3.2012 17:10:50
Markéto, já bych tam šla moc ráda, ale v tuto denní dobu je pro mě prakticky nemožné někam uvrtat děti ~:(
Žžena 83005
22.3.2012 15:28:09
Markéto,
jsem daleko a nedostanu se tam, ale ten program je prostě k ~n~. Už to vidím, nejdřív jakože dostanou prostor "poblázněné ženy" a pak povznesení pánové lékaři všechno "uvedou na pravou míru" (Šťastného "Filozofické a politické aspekty legalizace domácích porodů" budou asi velmi výživné).
Bohužel to vidím na klasický nikamnevedoucí scénář, kde ti samí pánové, co se k tomu vyjadřují v novinách ve smyslu "deset procent doma porozených dětí umře a zbytek jsou postižení ležáci" zopakují své pravdy, aniž by bylo možné je pak konfrontovat s realitou.
No, držím palce, bude to určitě náročné ~6~
Nebyla by možnost nějak modifikovat program ze strany "alternativní sekce"? Dostat tam nějakého lékaře porodníka - nejlépe muže (bohužel, myslím, že ženy neposlouchají z principu), co by kopal za domácí porody, lékaře - PLDD, co reálně bere do péče domaporozené děti?
[<<Předchozích 1770] Názory 17711780 z 37606  [Dalších 35826 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.