Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
krutihlav obecný | 86919 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 13:10:09
Jen jsem moc nepochopila, že staniční o tom mluvila, jakoby tam měli zpackanej domácí porod každej druhej den. Teď se tluču do hlavy, že mě nenapadlo se zeptat, jak často se tam tohle děje...
|
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 13:08:45
Doplním Madlu - ty zahraniční statistiky jsou cca 20% prvorodiček, které v průběhu porodu přejely do porodnice (nicméně klidně jen třeba s porodem, který trvá příliš dlouho, nebo s neodlučující se placentou) a asi 4% vícerodiček. Přitom mortalita a morbidita je v ve skupině domarodek VČETNĚ těch převezených, a stejně nízkorizikových žen, které se rozhodly pro porodnici, stejná.
Staniční o tom nebude moc vědět prostě proto, že třeba o mně, o Bellaně, Chacharce, Janě, Mie, Blance a dalších se prostě žádná nemocnice nedozvěděla. |
krutihlav obecný | 86919 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 13:08:27
Bellano, v podstatě jsme neviděli nic, jen nám staniční povídala na chodbě tak nějak o chodu porodnice, o sálech, por. boxech, o poloze, v který je možný rodit ("my jsme konzervativní, takže máme skvělá polohovací pohodlná lůžka, maminku dáváme do úlevové polohy"), o tom, jak oni vlastně jsou rádi, když nemusí podávat medikaci, ale prý ji maminky vyžadujou ("my bychom tím ušetřili"), o tom, jak mamince "pomůžou", když to dlouho trvá a nakonec o strašně nebezpečných porodech doma. Taky o tom, jak jim tam vozí "polomrtvé matky a polomrtvé, ne-li mrtvé děti" z domácích porodů a o Jílkové, co bude teď ve středu (jde tam i někdo z vás tady?).
Jinak ta budova je úžasná, to se musí nechat. |
Shayla a 3 kluci | 43054 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 13:08:14
Bellano, já myslím, že tam nikdo jiný než sympathisantky nebude Já se nějak nemůžu zbavit dojmu, že běžné lidi to moc nezajímá, aspoň podle mého okolí.
Denyno, další elastické Hoppendiz a MaM. Rozdíly neznám, ale taky po něm pokukuju. Markéta mi psala do diskuse o šátkách, že má MaM a pak že viděla Moby a taky se jí zdál dobrý. Takže já asi půjdu do toho Mobyho, pokud na něj budu mít, protože je nejlevnější. Jinak metro na karláku má přímý výstup na Palackého náměstí... |
jana38 | 53772 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 13:02:14
Krutihlave, statistiky plánovaných domporodů se bohužel v ČR nevedou, takže těžko bude staniční vědět, kolik procent skončí převozem do porodnice. Existujou zahraniční studie a statistiky, kolik plánovaných domporodů skončilo převozem do nemocnice, ale zase - co je to polomrtvá matka, co je to polomrtvé dítě... Je matka, která je převezena po porodu kvůli neodcházející placentě polomrtvá? Je polomrtvá matka nebo dítě, které jsou převezeny kvůli nepostupujícímu porodu a dítě se dorodí v porodnici v pořádku polomrtvé? A co matka, která se rozhodne odjet do porodnice prostě proto, že už se necítí doma dobře?
Taky by ta staniční mohla používat odbornější výrazy než polomrtvý, co si mám pod tím představit) |
Chacharka a tři kůstky 060810 | 42668 |
Re: NEDĚLE6.10.2008 13:01:56
Kdysi dávno jsem v jednom rozhovoru v Reflexu četla rozhovor s IK, psala, že tenkrát asi z 50ti domácích porodů jely do nemocince 2*, jednou byla zkalená plodovka a jednou nechtěla ven placenta, ale o nic drastického opravdu nešlo. Prostě se rozhodly, že bude lepší jet do porodnice..pak jde spíš o ten přístup doktorů
|
Bellana | 21608 |
Re: NEDĚLE6.10.2008 12:56:07
Proboha, vyzvedněte mě už někde na metru!!! Nebo vážně dojdu až k Máji, místo k MZ!!!
|
Bellana | 21608 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 12:55:32
Krutihlave, teda, jak to čtu, jsem ráda, že jsem ten domporod přežila ... chjo ... no, náhoda je náhoda ...
Co vám všechno na exkurzi ukazovali? |
JanaaaaaM | 35078 |
NEDĚLE6.10.2008 12:55:03
Ajli,když vysoupíš vzadu, směr Palackého náměstí, tak hned to malé náměstíčko je ono. Alespoň myslím :).
|
chikamichi | 86171 |
Re: u sochy?6.10.2008 12:54:57
celý lidský život je o náhodě...nebo o souboru náhod, nemyslím, že by to staniční sestra dokázala nějak ovlivnit...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.