| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 35081  [Dalších 34891 >>]
krutihlav obecný 86919

Re: OT - vejce a reakce na ně

6.10.2008 13:10:09
Jen jsem moc nepochopila, že staniční o tom mluvila, jakoby tam měli zpackanej domácí porod každej druhej den. Teď se tluču do hlavy, že mě nenapadlo se zeptat, jak často se tam tohle děje...
MarkétaP + 4 dcerky 13148

6.10.2008 13:08:45
Doplním Madlu - ty zahraniční statistiky jsou cca 20% prvorodiček, které v průběhu porodu přejely do porodnice (nicméně klidně jen třeba s porodem, který trvá příliš dlouho, nebo s neodlučující se placentou) a asi 4% vícerodiček. Přitom mortalita a morbidita je v ve skupině domarodek VČETNĚ těch převezených, a stejně nízkorizikových žen, které se rozhodly pro porodnici, stejná.

Staniční o tom nebude moc vědět prostě proto, že třeba o mně, o Bellaně, Chacharce, Janě, Mie, Blance a dalších se prostě žádná nemocnice nedozvěděla.
krutihlav obecný 86919

6.10.2008 13:08:27
Bellano, v podstatě jsme neviděli nic, jen nám staniční povídala na chodbě tak nějak o chodu porodnice, o sálech, por. boxech, o poloze, v který je možný rodit ("my jsme konzervativní, takže máme skvělá polohovací pohodlná lůžka, maminku dáváme do úlevové polohy"), o tom, jak oni vlastně jsou rádi, když nemusí podávat medikaci, ale prý ji maminky vyžadujou ("my bychom tím ušetřili"), o tom, jak mamince "pomůžou", když to dlouho trvá a nakonec o strašně nebezpečných porodech doma. Taky o tom, jak jim tam vozí "polomrtvé matky a polomrtvé, ne-li mrtvé děti" z domácích porodů a o Jílkové, co bude teď ve středu (jde tam i někdo z vás tady?).
Jinak ta budova je úžasná, to se musí nechat.
Shayla a 3 kluci 43054

6.10.2008 13:08:14
Bellano, já myslím, že tam nikdo jiný než sympathisantky nebude ~j~ Já se nějak nemůžu zbavit dojmu, že běžné lidi to moc nezajímá, aspoň podle mého okolí.
Denyno, další elastické Hoppendiz a MaM. Rozdíly neznám, ale taky po něm pokukuju. Markéta mi psala do diskuse o šátkách, že má MaM a pak že viděla Moby a taky se jí zdál dobrý. Takže já asi půjdu do toho Mobyho, pokud na něj budu mít, protože je nejlevnější.

Jinak metro na karláku má přímý výstup na Palackého náměstí...
jana38 53772

6.10.2008 13:02:14
Krutihlave, statistiky plánovaných domporodů se bohužel v ČR nevedou, takže těžko bude staniční vědět, kolik procent skončí převozem do porodnice. Existujou zahraniční studie a statistiky, kolik plánovaných domporodů skončilo převozem do nemocnice, ale zase - co je to polomrtvá matka, co je to polomrtvé dítě... Je matka, která je převezena po porodu kvůli neodcházející placentě polomrtvá? Je polomrtvá matka nebo dítě, které jsou převezeny kvůli nepostupujícímu porodu a dítě se dorodí v porodnici v pořádku polomrtvé? A co matka, která se rozhodne odjet do porodnice prostě proto, že už se necítí doma dobře?
Taky by ta staniční mohla používat odbornější výrazy než polomrtvý, co si mám pod tím představit:-))
Chacharka a tři kůstky 060810 42668

Re: NEDĚLE

6.10.2008 13:01:56
Kdysi dávno jsem v jednom rozhovoru v Reflexu četla rozhovor s IK, psala, že tenkrát asi z 50ti domácích porodů jely do nemocince 2*, jednou byla zkalená plodovka a jednou nechtěla ven placenta, ale o nic drastického opravdu nešlo. Prostě se rozhodly, že bude lepší jet do porodnice..pak jde spíš o ten přístup doktorů
Bellana 21608

Re: NEDĚLE

6.10.2008 12:56:07
Proboha, vyzvedněte mě už někde na metru!!! Nebo vážně dojdu až k Máji, místo k MZ!!!
Bellana 21608

6.10.2008 12:55:32
Krutihlave, teda, jak to čtu, jsem ráda, že jsem ten domporod přežila ... chjo ... no, náhoda je náhoda ...
Co vám všechno na exkurzi ukazovali?
JanaaaaaM 35078

NEDĚLE

6.10.2008 12:55:03
Ajli,když vysoupíš vzadu, směr Palackého náměstí, tak hned to malé náměstíčko je ono. Alespoň myslím :).
chikamichi 86171

Re: u sochy?

6.10.2008 12:54:57
celý lidský život je o náhodě...nebo o souboru náhod, nemyslím, že by to staniční sestra dokázala nějak ovlivnit...
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 35081  [Dalších 34891 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.
Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.