| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 37606  [Dalších 35706 >>]
..mira.. 125101
9.3.2012 8:35:04

""Pokud je pro někoho porod v porodnici skutečně nebezpečný, pak jsou to ženy. Ročně jich v českých porodnicích zemře mezi deseti až dvaceti," dodala Sovová."

Tohle považuju za manipulativní vyjádření, pokud se řekne A, mělo by se říci i B - to jest, jaké jsou nejčastější příčiny těchto úmrtí, analyzovat, zda se jim dalo zabránit (ne argumentovat ve stylu to by se doma uuuuuuurčitě nemohlo stát, jelikož já si to myslím), kolik z těchto žen by bylo tzv. nízkorizikových a bylo by indikovaných k porodu doma (pokud by o to samy měly zájem), na čem staví myšlenku, že doma by fatální komplikace nenastala nebo byla vyřešena úspěšněji než v nemocnici. Z více pořadů a vyjádření této paní mám osobně dojem, že je sice trochu hloupá, ale zato hodně manipulativní.
Berranka 95927
9.3.2012 8:31:48
Deniso, čím konkrétně Tobě uškodí, že někdo porodí své dítě doma?
O co vám jako jde????
Pořád nerozumím tomu, proč se někdo někomu sere do jeho osobní volby.
MarkétaP + 4 dcerky 13148
9.3.2012 8:31:41
Trhání zubů kovářem je blbý příklad, bolavé zuby jsou nemocné. Ale například předání péče o _zdravé_ zuby zubním hygienistům proběhlo celkem u zubařů celkem poklidně, hladce si rozdělili práci a kompetence. Což je docela dobrá analogie k rozdělemí práce mezi lékaře a porodní asistentku o _zdravou_ těhotnou.
Klarisanek 111002
9.3.2012 8:26:58
No a co se divis? Az nekteri fanatici budou volat po tom, abychom se zubama zacali zase chodit ke kovari (vzdyt se to tak delalo po staleti, ba tisicileti a fungovalo to), tak se zase ozvou zubari, no.
Kreaty 128225
9.3.2012 8:14:51
spíš je smutná ta právní neznalost problematiky, koneckonců i ta odborná a neochota se podívat za hranice, případně se poučit, tak když si někdo nevidí na špičku svého nosu, že ~n~
Epepe 89236
9.3.2012 7:38:34
Kdo se chce se mnou po ránu rozčílit, může si přečíst včerejší stanovisko ČLK k porodům.
Vím, že je to takové nesmyslné plácnutí do vody, ale dokumentuje to, jak někteří naši porodníci, potažmo lékaři, přistupují k porodům. Mimo jiné, ve svém "stanovisku" neřeší JAK porod probíhá, ale KDE, takže si myslím, že snad většina lékařů tento zjednodušující přístup ani nemůže brát za svůj.
Pro mě je klíčová věta: "ČLK udělá vše pro to, aby práce celé generace porodníků, gynekologů a neonatologů nepřišla vniveč kvůli ideologické zaslepenosti některých fanatiků," dodal Kubek. Z té mi jasně vyplývá, že jde v první řadě o vliv a potažmo peníze. Což nijak neodsuzuji,každý z nás je chce, ale je jen dobré si uvědomit, z jaké pozice ČLK taky někdy mluví.

http://zpravy.idnes.cz/domaci-porody-jsou-nepripustne-zatvrdila-se-lekarska-komora-p5u-/domaci.aspx?c=A120308_172022_domaci_hv
maschul 13854
8.3.2012 18:41:50
...ale zrovna mně takový "Slovák" přišel na trombózu, neb mě nevykopl z vyšetření s tím, že se nic neděje, ač jiní chtěli a Ukrajinec mi denně vysvětloval co se mnou budou dělat, tenhle přístup mi totiž taky často chybí...vezmou Tě jako dementní kus masa a konají bez toho, aby Ti cokoli vysvětlili a popsali...

...a jinak k porodu...nevím jaké byli okolnosti, nevím co zamýšleli rodiče, co věděli a zda tam byla včas PA...ale, myslím, že ještě popíráme jednu myšlenku...nechceme o tom mluvit a tvrdíme nahlas i potichu a sobě, že tohle by nikdo z nás nikdy...
myšlenku na to, že na sebe vezmeme tu tíhu, sílu, odpovědnost? Pro někoho možná nezodpovědnost, hrůzu, zločin?- rozhodnutí, zda naše nemocné dítě bude žít, či ne...nemyslím tím drobnosti, co se fakt léčí krásně, ale vážné vady...
.kili. 125672
8.3.2012 13:32:21
- "To já vím, kde to mám."

to je dobře

- "Ale PRAKTICKY, jaké konkrétní výkony zdravotní péče obdrží jako fyzická osoba zákonný zástupce dětského pacienta?"

rozsah nedeterminuje zdravotní péči, kdežto ji toliko specifikuje a to pro odpověď na otázku zda jde o pacienta není podstatné

nicméně k poskytované opéči patří přijetí, jehož náplň včetně zhodnocení zdravotního stavu je definována kodem (např. 31130), ošetřovací dny (definované kodem např. 00531), propuštění, k tomu lůžko, prádlo, práva pacienta, léčebná dieta, etc.)
Kopřiva Dvoudomá 34182
8.3.2012 12:13:48
To já vím, kde to mám. Ale PRAKTICKY, jaké konkrétní výkony zdravotní péče obdrží jako fyzická osoba zákonný zástupce dětského pacienta?
.kili. 125672
8.3.2012 11:25:53
tak opisovat jednotlivá ostanovení se mi skutečně nechce, máte to v §2, m.j. např. odst. (4) a) 5, nebo §3, m.j. i odst.(4) zákona 372/2011 Sb.
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 37606  [Dalších 35706 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.
Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.