Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Beezi,V+J | 27353 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 9:39:37
Vendy, já si taky vsázím na to, že je to prostě reakce na nějaký chemický sajrajt, který se zřejmě do těch jater dostává ve větším množství, než do jiných druhů masa a vnitřností (no, zas tak moc toho ze vnitřností nevařím. Vlastně jen občas ledvinky, ty játra, jakož i játrové knedlíčky a spol. už jsem vyřadila z jídelníčku). Taky prostě občas někde (v restauraci, u někoho na návštěvě) zareaguje a těžko říct na co, takže prostě podle mě nějaké aditivum, které nemám vysledované. Ty základní alergeny fakt hlídám, jak ostříž.
|
Beezi,V+J | 27353 |
Re: rozhovor v radiu6.10.2008 9:36:54
Áááá - Denynin porod, další bod na odpoledne. Už si píšu seznam, vy mi teda dáváte. Ale těším se na takovou četbu.
A Deny - držím palce s tím kojením - jsi bojovnice a určitě se to bude zlepšovat (ze zkušenosti). Amaz - anabolický vzpěrač, ano to je přesné vyjádření toho, co jsem vyluzovala při porodech i já. Hlasivky se pak vždycky vzpamatovávaly skoro stejně dlouho, jako děloha. Blaňuláku - dort je opravdu luxusní a Elišce přeju aspoň zpětně všechno nejlepší k svátku! Tak dočteno. Jdu si pustit archiv rozhlasu a zametat. |
kopidlno | 83847 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 9:35:22
beezi nedočítám, tak nevím jestli to tu někdo již nepsal, ale v játrech může být spousta chemie a ta může klidně způsobovat tuty potže, máte diagnostikovanou nějakou takovou alergii?
|
Beezi,V+J | 27353 |
Re: ČRo66.10.2008 9:29:23
Vendy:
http://web.ilom.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=125:porody-v-nemocnici-vs-porody-doma&catid=44:lanky-odjinud&Itemid=268 Ale je to fakt celkem dlouhé, já se do toho pustím, až budu mít klid. Zato na Kouckého mě vaše reakce vnadí čím dál víc, že to asi nevydržím a pustím si to už za chvíli k uklízení. |
Beezi,V+J | 27353 |
Re: OT - vejce a reakce na ně6.10.2008 9:27:20
Šárko - ad alergie na vejce. Náš V. má od necelých 3 let testy potvrzenou potravinovou alergii na luštěniny, soju, vejce (žloutek i bílek) a ořechy. Já jsem ještě přesvědčená, že mu vadí vnitřnosti, konkrétně vepřová játra. Imunoložka tvrdí, že je to blbost, že maso být alergenem nemůže. No, ale co už, prostě mu po játrech ten krk otéká (má reakce typu svědění a otékání sliznic v krku a jazyka, zatím to nikdy nebylo tak vážné, že by se dusil, ale vybaveni pro ten případ jsme).
U vajec to prý skutečně u velkého množství alergiků (i u toho našeho) je tak, že vadí pouze jako samostatný pokrm a hlavně vařená - tzn. vadí volská oka, vejce na tvrdo, měkko apod., v pomazánkách, majonéze, při zapékání, zavářka v polévce (největší problém ve školkové stravě)... Naopak nevadí v trojobalu při smažení (ale je fakt, že náš má smažené zřídkakdy) a nevadí v pečivu. Taky jsem se tomu divila, ale je to prý běžné. Naštěstí je fakt, že kromě toho pečení se dá vejcím docela dobře vyhnout (až na ty školkové polévky), takže to není zas taková tragédie. Přeju, ať se vám to podaří eliminovat. |
kopidlno | 83847 |
Re: ČRo66.10.2008 9:23:14
Bellano s tm mailem je o dobrý nápad, asi ti ho vykradu a napíšu také
Beezi jaký článek Tomáše B., jsem to asi přehlídla je to něco zásadního? |
Bellana | 21608 |
Re: ČRo66.10.2008 9:21:47
Pořad vslechnut.
Koucký mě velmi příjemně překvapil, myslím že v kontextu situace našeho zdravotnictví a porodnictví byla jeho výpověď hodně odvážná. A navíc to bylo velmi svěží vystoupení. Fakt šikovný mládenec Psychiatrička se mi také velmi líbila. Jako celek mě ty hovory o rodine vážně potěšily, vůbec jsem od toho tématu něčekala, že ho zpracují tak hezky. Asi napíšu do českého rozhlasu pochvalného maila. |
Beezi,V+J | 27353 |
Re: KP a celbrity :-)6.10.2008 9:19:26
Mose - díky za informaci o teoretické možnosti ambuporodu na Bulovce, to zní pozitivně. Vědět tak o někom, komu se to opravdu podařilo v praxi. Ještě kdyby tak ustoupili z těch svých zkostnatělých pozic ohledně vedení porodu, které tady prezentuje pan dr. Z., a Bulovka by zas třeba do budoucna mohla být moje volba No.1.
|
kopidlno | 83847 |
Re: ČRo66.10.2008 9:18:18
holky proč se nemůžu zbavit dojmu, že MUDr. Koucký je podezřelý sympathisant a spiklenec
|
Beezi,V+J | 27353 |
Re: Rozhlas6.10.2008 9:16:10
Zdravím po víkendu, dočítám a reaguji:
Na článek od TOmáše B. si budu muset vyhradit část mé klidné chvilky po obědě. Chacharko, díky za práci. Peníze jsem poslala včera večer, těším se na tričko. Ad Bachovky - vzpomněla jsem si na vás, tedy spíš na ně teď o víkendu. Byli jsme na návštěvě u kamarádky. Bydlí nedaleko Štiřína, kde se víc než často konají různé megaoslavy a jiné taškařice, obvykle s ohňostrojem. No, a jejich fenka patří mezi ty psy, kteří mají z jakéhokoli střílení smrtelný strach, skoro pokaždé se o ni bojí, že to nepřežije. Naposledy teď v srpnu už to prý byl doslova nervový záchvat, včetně očí vsloup a nezadržitelného třesu celého těla. Tak mě napadlo, když se tady psalo, že existují i varianty Bachovek pro zvířata, jestli by to v jejich případě nemohlo pomoc. Slíbila jsem, že ještě pohledám, kdybyste měl někdo konkrétní tip, budu ráda. ČRo6 jsem včera večer samozřejmě nestihla, takže další bod na programu mé dnešní odpolední siesty. Jsem na to moc zvědavá. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.