Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ufonka | 62140 |
Re: Posílení svalů pánevního dna4.12.2008 10:13:43
Holky,
snad si tohle někdo přečte, je přeci jen prosinec ) Moje zkušenost: před týdnem jsem skončila s rehabilitací horní části zad. Pořád se mi zasekává 5 hrudní obratel a žebra. Při předposlední rehabce jsme si se sestřičkou povídaly, co koho bolí, když má chřipku. Obočila jsem, že mě bolí ten ocásek v hýždích, když chci s dcerkou dělat kolíbku. V podstatě si nedokážu sednout na zem rovně, protože mi ta kost naráží na podlahu a bolí mě to. Sestřička mi řekla, že mám špatné svaly pánevního dna a že je potřeba to napravit přes konečník, že je mám nějak bloklé či co. Tedy Mojžíšova metoda. A díky špatnému svalstvu "dole" se neustále blokuju "nahoře". Jinými slovy, pokud budu mít pevný spodek, tak budu mít správné držení těla.... Ukázala mi pár cviků, které jsem ale pozapomněla, protože jsem je cvičila jen jednou ..... Takže opět rehabky, ale asi až po nové roce ) |
JanaaaaaM | 35078 |
perníčky pro denynu24.11.2008 15:43:13
PERNÍČKY
Ňamka i ozdoba na stromeček 500 g hladké mouky 500 g medu (cca ½ sklenice – klasické zavařovačky) Med rozehřejeme na mírném ohni a když začne pěnit ochladíme 2 lžícemi vody a nalijeme do mouky. Vypracujeme těsto, které dáme do igelitového sáčku a vložíme nejméně na 1 den do lednice. Toto těsto lze uchovávat až 1 rok. Následující den (…až rok) necháme zahřát na pokojovou teplotu a přidáme: 4 žloutky 250 g moučkového cukru perníkové koření (hřebíček, nové koření, skořice, badyán…, já dávám již připravené kořenící směsi na perník, který lze koupit v každém obchodě) 8 g ( 1 vrchovatá lžička) uhličitanu amonného (jedlá soda) Vše důkladně zpracujeme a těsto vyválíme na cca 0,5cm silné pláty. Při „vyválení“ vždy důkladně a hodně podsypáváme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě a pečeme dozlatova. Spíše méně než více. Upečené – ještě teplé perníčky potíráme žloutky. Tyto perníčky jsou spíše světlé, pokud chcete tmavě hnědé perníčky, přidejte lžíci kakaa. Poleva: 1 bílek 250 g moučkového cukru (musí být bez hrudek, raději prosyjeme nejméně 2x) 1 lžička solamylu pár kapek citronu Poleva nesmí „téct“ musí být spíše tužší. Výhodou těchto perníčků je, že jsou ihned měkké, tudíž se dají ihned jíst. Pokud chcete perníčky zdobit stromeček, vybírejte si spíše menší kusy perníčku a otvory na zavěšení nedělejte hned u kraje. Jinak se vám při zavěšení na stuhu budou trhat. Toto těsto není moc vhodné na perníkové chaloupky, na to je lepší tvrdší perníkové těsto. Pokud máte zájem, zde je recept: 550 g hladké mouky 250 g cukru 150 – 250 g medu 100 – 150 g ztuženého tuku 1 lžíce kakaa 1 rovná lžíce jedlé sody 1 lžíce skořice 5 hřebíčků 1 vejce Zpracujeme, necháme „odležet“ v chladu, vyválíme, hodně podsypáváme, pečeme… |
Kačka+Miška+Eli+Anička | 28794 |
Re: Bludy, které jste se dozvěděly od zdravotníků v předporodní, porodní a poporodní péči.24.11.2008 0:31:10
Kopřivo, třeba to myslel tak, že budeš mít dítě postižený inteligencí a vlastním úsudkem.....;)~
|
Rapiti | 37804 |
Re: Bludy, které jste se dozvěděly od zdravotníků v předporodní, porodní a poporodní péči.9.11.2008 20:59:59
Zaujaly mě bludy, které tady popisovala jedna náhlédnuvší přispěvatelka.
...moje sestřenice porodila ve Zlíně, měla s sebou vlastní PA...odmítla nástřih, holčička se zasekla v rodidlech, 15 minut se jí snažila vytlačit...výsledek takový, že sestřenice je vevnitř zhmoždšná tak, že vůbec nemůže chodit, takže manžel jí nosí i na záchod a holka je stále na jipce, protože se za těch 15 minut stačila dokonale přidusit... 1. nenastřižená hráz těžko způsobí uvíznutí dítěte a pokud ano, tak je na PA vysvětlit rodičce, že se dítěti nedaří dobře a je nutné to urychlit. 2. Pokud je dotyčná zhmožděná vevnitř, určitě to není díky pevné hrázi. Příčinou může být kefalopelvický nepoměr - mělo se zjistit předem, nebo špatná rotace nebo orientace hlavičky - zjistí se během porodu při vnitřním vyšetření, případně salutující ručka. Všechny tři příčiny se řeší poměrně obtížně, ale samy osobě by neměly být příčinou dušení dítěte. 3. Za 15 ani víc minut se dítě v porodních cestách nepřidusí - dýchá přece pupečníkem. Taky jsem dítě vytlačovala víc než 15 minut a bylo naprosto v pořádku. Takže možné příčiny nedostatku kyslíku: nedostatečná funkce placenty - projeví se už dřív v průběhu porodu; stlačená dolní dutá žíla - způsobuje poloha na zádech ( v kombinaci se zadržováním dechu při usilovném tlačení to může být opravdu dost nebezpečné); skřípnutý pupečník - s tím se toho moc dělat nedá, pokud je už dítě sestouplé a nelze provést SC. Možné komplikace lze pochopit. Ale nelze pochopit, že to zdravotníci vysvětlí tak, že se zdá, že je na vině rodička. To je trestuhodné. |
nzuza | 84442 |
Re: Bludy, které jste se dozvěděly od zdravotníků v předporodní, porodní a poporodní péči.8.11.2008 16:29:02
Když se mi před 11lety narodil syn a já ho chtěla na sále, aby mi ho dali přiložit, tak mi dětská sestra řekla, že se nechytne a světe div se on se chytl
Při porodu druhého syna, který byl pak převážen po 12 hod v kritickém stavu do neonatol.centra a já chtěla cca 30 hod po porodu propustit, že mě nemohou, co budu doma dělat, když se mi udělá mlíko,jak to sama zastavím, a světe div se já pak malého kojila 10 měsíců a nic jsem nepotřebovala zastavovat. (to bylo dost drsný, jako by malý už nebyl) Při prohlídce v šestinedělí, že mám oba vaječníky v pořádku, a jám mám po operaci 12 let jen jeden |
Cecill + Natálie 13.10.07 | 23396 |
Re: Bludy, které jste se dozvěděly od zdravotníků v předporodní, porodní a poporodní péči.5.11.2008 22:15:13
Na novorozeneckém odd P15 u Apolináře jsem se dozvěděla tolik bludů,že už je všechny ani nepochytám v paměti,ale třeba mě v noci sestra nutila malou přikrmit chtě nechtě, ona to prskala a sestra řeklam,že celková dávka prostě MUSÍ být 70 že jinak mi jí seberou a dají na JIP...nic povzbudivějšího pro novopečenou prvorodičku nemohla vymyslet, s kojením jsme strašně bojovaly, dcera byla na infra světlech s velmi silnou žloutenkou kvůli odlišné krevní skupině a silným protilátkám, pořád spala a neměla sílu sát, do toho já malá prsa a nemohly jsme najít vhodnou techniku kojení, po 2-5 min mi tvrdě usínala a z novorozeneckého mi jí zpočátku několikrát nedonesli, prý mě nenašli a tak jí přikrmily....kde bych asi tak mohla být co, když ne na wc tak ve sprše...takže jsem jí jednou neměla 6 HOD!!!!!!pak pořád prohlašovaly,že musí být na světle co nejdéle a nebudou mi jí dávat po 3 hod jak jsem požadovala,abychom se rozkojily,takže třeba po 4-5 HOD a to je myslím na novorozence ópravdu dlouhá doba a pak už se nám za těchto podmínek stresu nepodařilo řádně rozkojit ani doma a kojila jsem spolu s dokrmem, vydržely jsme do 4,5měs i když kojení bylo už maličké, ale snažila jsem se to udržet co to šlo, pak už se malá prala a nechtěla. Prostě k Apolináři já už rodit nepůjdu, porod dobrý, ale ta péče potom pro mě psychický teror.
|
ajka007+Leo99+16.3.07 Jan | 48329 |
Re: Bludy, které jste se dozvěděly od zdravotníků v předporodní, porodní a poporodní péči.5.11.2008 21:55:32
Hehe, mě řekla dr. že synek je nákej divnej, že ještě v 10 měs nelezl
|
Eva, 37. týden |
• |
Re: Petice za zlepšení služeb v českém porodnictví a za péči přátelskou a bezpečnou pro matku a dítě5.11.2008 20:43:44
Díky za tip. Už jsem podepsala a poslala jsem odkaz dál. Porod našeho prvního děťátka (v porodnici s dulou a manželem a doufám, že co "nejpřirozenější" nás teprve čeká, už brzy. Ale už teď jsem se na mnoho věcí připravovala a studovala je. Je to důležité téma pro celou spoečnost a mělo by se o něm mluvit.
|
Nevena | 88972 |
Re: Nezdá se vám porod doma nebezpečný?4.11.2008 20:26:42
Ďakujem Pestřenka, som z Trenčína a rada sa skontaktujem aj s maminami, čo už doma rodili. Ešte sa tu celkom neorientujem, som nová duša, ale do pôrodu to snáď budem mať v malíčku...
|
Pestrenka | 87579 |
Re: Nezdá se vám porod doma nebezpečný?4.11.2008 16:33:42
Neveno, mám kontakt nekde na jednu maminku z Uherského Hradište, která bud rodila doma nebo se chystá rodit, pokusím se ho vypátrat a prípadně zjistit, zda v téhle oblasti nezná PA... odkud presne si?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.