Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jana Z. | 4110 |
10.2.2015 17:18:13
Jestli jeste ani necte(cesky), tak bych s ucenim gramatiky pockala... (mam stejnou zkusenost jako Racek)..
Nase deti maji cestinu na ruzne urovni. Podporujeme tim, ze je posilame na uplne bezny cesky tabor (uz od prvni tridy).. Knizky (komiksy jsou skvele na zacatku, primerene veku), filmy v cestine. Ted jako starsi nam pisou cesky na rodinnem whatsapp.. Nejstarsi dcera udrzuje kontakt s par holkama z tabora.. (coz je takova skvela prirozena motivace, psat spravne;) Ono samozrejme s vekem (a dobou stravenou ve skole), jazyk prostredi zacne mit navrch....Pak taky - co jde s malym prckem, nejde s ditkem s nastavajici ci probihajici pubertou;).. |
Len | 108740 |
10.2.2015 17:02:14
Neucim, jsem rada, ze se jakz takz domluvi cesky, protoze tak z padesati procent jsem byla nutna prestoupit na aj (starsi je autista a s reci ma potize i v jedenacti letech). Ale starsi se naucil cesky cist, sam od sebe. Dokonce si obcas vyhledava videa na youtube cesky (pise teda cesky s problemama, ale najde si, co potrebuje).
|
Anni&Annika | 50178 |
10.2.2015 17:01:54
chloe...jestli je mama byvala ucitelka na prvnim stupni, tak si porit skype a at ji mama dava regulerne hodiiny cj...ja to takhle planuju s malou s ceskou ucitelkou v cechach. Musim se ji ozvat, ze cas uz nastal a vrhnem se do toho
|
Anni&Annika | 50178 |
10.2.2015 16:56:47
Eeko...me dite taky v prvni tride umelo nemecky cist a psat...na konci druhe presla plynule do nemecke skoly. Ac teda, jeste ji nechavam kvuli uplnemu prepnuti mozku. Ale ted po pololeti v 3. tride mam uz pocit, ze ma dokonale prepnuto.
No a kdyz jsem se ji ptala, jak to, ze umi psat a cist nemecky, oznamila mi, ze je to prece jasne, vzdyt to musi davat smysl |
Chloé | 102783 |
10.2.2015 16:51:03
Eeko,
moje decra se taky ucila obe reci najednou. Ja s ni byla doma 11 mesicu, pak byla u chuvy Portugalky, ta mluvila fr s hroznym prizvukem, ale francouzstinu ma dcera rozhodne jako prvni jazyk, myslim, ze mluvi ne stejne urovni jako cistokrevni Frantici. Na jeji cestinu jsem "pysna", protoze deti kamaradek ve stejne situaci (matka Ceska, otec cizinec) hodne casto nechteji cesky mluvit, i kdyz rozumi. Jen to ted udrzet a prohloubit. |
Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
10.2.2015 16:36:15
Tady jsou taky dobre stranky :
http://www.onlinecviceni.cz/exc/list_sel_topics.php ------------------------------------------------------------------------------------- Dobre je taky detem objednat ceske casopisy, cist knizky, poslouchat pohadky z CD nebo z radia, divat se televizi. Diky internetu je tech moznosti dnes hodne. Nase holky pisi, ale neni to na 100%, nicmene cech by si to bez problemu precetl. Kvuli skole a zajmovym cinostem je toho casu na vsechno ostatni cim dal tim mene . Taky mezi sebou mluvi porad cesky ( 8. a 5. trida) |
Chloé | 102783 |
10.2.2015 16:30:31
Mno, nasi se urcite nerozmluvi francouzsky, to se nebojim Dite je odsouzene s babickou a dedou mluvit cesky.
Mne zatim cestinu nesabotuje, ale to se muze samozrejme zmenit. Mas asi hodne chytry deti, kdyz to takhle hezky zvladaji. |
Chloé | 102783 |
10.2.2015 16:21:34
Eeko,
ja se priznam, ze trochu v tomhle spoliham na moji mati, je to byvala ucitelka na prvnim stupni, tak pocitam, ze o prazdninach si ji vzdycky trochu vezme do parady |
A. |
• |
10.2.2015 16:17:45
nevím zda se čeština píše foneticky, ale děti pokud se česky neučí, tak píší úplně jiná slova, P zaměňují za B a další T za D. Jinak určitě poznají, které slovo je české a které je v jiné řeči.
|
Chloé | 102783 |
10.2.2015 16:12:36
osoba pad rod ji nerikam, je ji 5 let :) Ma to naposlouchany. Cesky cteme, hodne od malicka zpivame, umi spoustu ceskych pisnicek i basnicky. V mluveni problem neni, jde mi o to, aby pozdeji umela dobre psat. Cist nebude problem, to mi je jasny.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.