| Lexi. | 141305 |
|
11.3.2021 14:02:17
Třeba se jenom neumí rozhoupat. Tak se ho prostě zeptej, kdy tedy bude ta svatba, když už o tobě mluví jako o manželce. A uvidíš, co on na to.
|
| papája kakája | 159064 |
|
11.3.2021 13:57:26
Ano, toto téma tu bylo řešeno už nesčetněkrát. Většinou v souvislosti s otěhotněním a slibováním svatby, kterou si dotyčný po narození dítěte rozmyslel - a co potom, když dítě už má jeho jméno..
Já jsem v jiné situaci. Žiji 4. rokem s přítelem, který je o 15 let starší, v domácnosti s námi žijí moje dvě nezletilé děti. Jsem rozvedená, partner taky. Byl to on, kdo od začátku mluvil o tom, že by si mě chtěl vzít, před všemi známými o mě mluví jako o skoromanželce, řekl mi, že mně vnímá jako svoji ženu a pořád dokola vede tyto řeči, ale k ničemu se nemá. I děti se jednu dobu začaly vyptávat, kdy už se vezmeme. Přitom to asi není tak, že by mě potřeboval uchlácholit, že ta svatba bude (ve smyslu - když jsi zasnoubená víc než dva roky, nejsi zasnoubená, jenom jsi dostala "držhubuprsten"), já jsem o svatbě nikdy nemluvila ani na ní netrvala (taky jsem ale neprostestovala a nikdy jsem neřekla, že svatbu nechci). Jsem v tomto poněkud staromódní, čekám, až se vyjádří, začínám mít pocit, že se nedočkám. Chtěla bych, abychom měli stejné příjmení, nestydím se na to, že bych chtěla být něčí manželka. Loni přibližně v tuto dobu jsem měla jakousi krizi identity, kdy jsem těžce nesla, že musím mít příjmení bývalého manžela a on mi tenkrát řekl, že se teda "no dobře.. ožení". Takovým stylem, že bylo jasné, že to sám za sebe nechce. Když o tom tak přemýšlím, tak samozřejmě bych chtěla, abychom byli manželé, ale hlavně mi vadí, že o mě pořád mluví jako o "skoroženě", nebo dokonce i jako přímo o manželce, kterou vůbec nejsem, ale jemu to nebrání v tom, aby o mě takto mluvil. Toto popravdě nechápu, když se chlap nechce ženit, tak většinou řekne, že svatbu prostě nechce nebo se nějak vymlouvá, ale tady toto? Aby o tom pořád mluvil a nikdy to neudělal? Co myslíte? Má někdo takovou zkušenost? Děkuji Vám. |
| Bobr Jan | 158557 |
|
26.3.2020 11:06:53
Nakonec....nám chlapům papír k ničemu neni...a jestli si žena myslí, že svatbou si chlapa uváže na dosmrti, tak se velice mílí
![]() |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
31.1.2019 14:13:25
Komunikace, komunikace, komunikace.
Proč to neřekneš jemu? |
| ivett30 | 123876 |
|
|
31.1.2019 10:27:14
znala jsem i případ kdy k zásnubám došlo spontáně z jeho strany, svatbu však ještě několik let odkládal až došlo k rozchodu
|
| Nováková Jana | 157343 |
|
31.1.2019 10:00:30
Já v posledních 6 měsících jsem jak nějakej čekatel. Dohodli jsme se s přítelem, že se vezmeme, protože to oba chceme. On jenom chtěl, aby mě mohl požádat, kdy bude chtít. Což je úplně v pohodě. Jen si říkám, kdy to asi tak bude, když už půl roku nic..
|
| neznámá | 91073 |
|
28.8.2017 12:45:59
Tak asi nikdo nepřestavuje svoji partnerku jako "přítelkyni, se kterou mám tři děti", to je docela hanlivé oslovení, když je potřeba jít do oficialit, představujeme se jako "můj muž, moje žena".
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
28.8.2017 9:48:47
"Já si myslím, že když chlap ženskou miluje, tak si jí vezme a nedělá cavyky"
No jo, ale co když je to ta ženská, co svatbu nechce? Ostatně si myslím, že argument "jestli mě miluješ, uděláš co já chci" je v partnerství velmi ošidná půda. |
| libik | 142094 |
|
|
28.8.2017 9:37:48
Tak moje babička měla těžký životní úkol, najít hranici mezi starými pořádky svého milovaného vesničana a svou uměleckou duší intelektuálky. Myslím, že v tom uměla chodit
![]() |
| Lída+4 | 138596 |
|
28.8.2017 9:17:30
Greto, já to teda rozhodně nemám tak, že by se mi dioptrie na dálku snižovaly - na řízení používám pořád ty samý brejle.
|
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.