Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
*Kate* | 158396 |
2.8.2022 16:14:03
Takže výhodu mají děti, kterým doma blbě vaří, jo?
|
Bouřka | 7675 |
2.8.2022 16:13:54
Jo pravda, nemocniční strava trumfne i tu táborovou. Do porodnice jsem táhla vždy hromadu zásob.
|
Bouřka | 7675 |
2.8.2022 16:12:01
Tak zažila jsem stravování, kde se vařilo fakt bídně, to člověku pak nechutná ani to, co má rád. Převařeno-nedovařeno, nedosoleno-přesoleno apod. Tábory obecně patřily k tomu nejhoršímu, co se dalo zažít. A obecně jsou v nevýhodě ti, kdo jsou zvyklí na kvalitní a dobrou kuchyni, kdo je zvyklej že se doma vaří dobře, ten blivajz z vývařoven snáší o to hůř. To pak už fakt musí být hlad. Ovšem schopnost rozpoznat mizernou kuchyni bych nepovažovala za nic negativního Taky jsem poznala pár osob, co spokojeně snědli všechno. Obvykle jsem to pochopila, když jsem ochutnala to, co znali z domova
|
sourir | 141922 |
2.8.2022 16:07:51
Dite lezelo 14 dni v detske v Brne. Jidlo hrozne, posilalo nam fotky. Je zvykle, ze kdyz nechutna maso, sni alespon prilohu se stavou nebo omackou. Jenze treba tady byly brambory vetsinou neosolene. A nebylo to kvuli diete. Neji pastiky, tavenak videlo prvne v zivote, doma to nekupujem. Neji margarin, take nekupujeme. Na chleba je zvykle na domaci kvaskovy, takze chleba taky nejedlo. Jogurt je zvykle jen bily Doma maji neomezeny prisun ovoce a zeleniny. A tak dale. Vysledek byl dite uplne vynervovane, protoze hladove. Prezilo tam na rohlikach, presnidavkach, bananech a jablkach. Za ty 2 tydny zhublo 3 kila. Banany doted neji, nesnasi je od te doby.
Takze ja bych treba v techto zarizenich ocenila, kdybych mohla zaplatit normalni jidlo. To jen k tomu, ze kdyz je hlad, sni se vsechno. Ani omylem. |
Bouřka | 7675 |
2.8.2022 15:59:46
Despi, já jeden čas, už v dospělosti, zápasila s nesnášenlivostí mlíka, a i když mi to chutnalo, tak mi pak bylo blbě, že jsem si to s chutí odpustila. Každý prohřešek mě vyškolil. Nicméně to navalování je spíš výsledek fungování nervové soustavy a neuděláš s tím nic. Jestli je negativní chuťový vjem připojen rovnou nebo se vybuduje sekundárně říct nedokážu. Do určité míry to spouštěl i pach.
|
Despi | 158359 |
2.8.2022 15:55:39
Tak možná je ten váš výjimka a fakt tam vaří divně.
Tak si jí pak doma vykrmíš. |
Despi | 158359 |
2.8.2022 15:52:05
Tak většina dětí nemá celiakii ani alergii. Prostě jim nechutná.
Škoda že se moje tělo takhle někdy nerozhodlo samo.. jsem bezlepkova a bezmléčna. Ale bohužel miluju sýry vseho druhu a tvaroh. I kozí. A pečivo všeho druhu. 😭 |
Bouřka | 7675 |
2.8.2022 15:19:57
Despi, já za normální vztah k jídlu považuju nejíst to, z čeho je mi blbě. Znám dva případy lidí, kteří odmítali opravdu hromadu jídel, taky to vyvolávalo příslušné reakce. A pak se ukázalo, že mají celiakii. Lidí, kteří nezvládají nějakou konkrétní konzistenci, znám taky hodně. Bývá za tím nervová soustava a zvýšená senzitivita, časté je to u autismu. Vím i o pár případech, kdy za odmítáním konkrétní potraviny stála později prokàzaná alergie. Normální je poslouchat, co mi říká tělo, dost možná k tomu má důvod.
|
Tatramelka+3 | 66284 |
2.8.2022 15:17:14
Depsi,
je to jako ve školní jídelně. Já jsem na tom táboře před lety také vařila, ale na jiném běhu a tam si dobrou domácí stravu drží do teď a děti platí stejné peníze jako platíme my. Já prostě nechápu tu potřebu vařit z prášků a polotovarů. Ale tohle mají i ženské každá doma jinak. Já kdybych měla volit mezi kvalitní farmářskou zeleninou a hračkama pro děti, tak zcela jistě zvolím farmářskou zeleninu a zábavu dětem vymyslím tak, aby si načiní pro svou zábavu vyrobili sami a nevadí mi ani jim pomoci. No, hlavně, že jsou děti na táboře spokojené a mají dobrou partu. |
Senedra | 14756 |
2.8.2022 15:14:08
Depsi, většina fakt kecá... ale pak je tady ta skupinka, která fakt nepozře. Na ty by se nemělo zapomínat.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.