Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Bouřka | 7675 |
3.9.2021 17:47:47
Nic extra alarmujícího mi tam nepřijde. A to jsem matka 2 dětí s PAS. Může být jen svá. Že nemluví ještě nic znamenat nemusí, děti v naší rodině začínají mluvit kolem 3 let.I ty normální Může tam být jen pomalejší vývoj. I kdyby byl s řečí problém, může to být něco jinèho. Sluch (jak reaguje na zvuky?), vývojová disfázie.... není nutný se hned bát autismu. A mezi náma, lehčí formy PAS sice nejsou procházka růžovým sadem, ale taky ne bůhvíjaké drama. Oční kontakt? Sdílení? Ukazuje?
|
babi_ | 48341 |
3.9.2021 17:34:12
Normální dítě.
|
Učitelnice | 159354 |
3.9.2021 15:21:33
Dobrý den,
dcera bude mít 21 měsíců a nařekne ani slovo. říká jen babababa a výjimečně tá-ta, zvuky zvířátek jen bůů,bééé. Na vlak dělá šššššš a auto brmmmmm. To je vše. Od malička jí ukazujeme v knížkách, čteme, chodíme ven s jinými dětmi, chodíme hudebky pro děti, do hracích koutků a snažíme se jí věnovat. Už mě to velmi znepokojuje. Má časté záchvaty vzteku, má ráda rituály, třeba z videí se jí líbí pouze Fíha tralala a posledních 14 dní vyžaduje pokaždé k jídlu Fíhu, jinak se nenají( dříve jsme do ruky dávali různé hračky). Velmi špatně totiž jí, tak jsme byli rádi, že vůbec něco sní. Má ráda stejná jídla. Začala chodit v 18 měsících. Někdy si zvláštně hraje. Jede s tatrou a přetočí jí a dělá, že točí volantem. Zkoumá drobné předměty. Dnes jsme přišli na hřiště a chtěla jen na skluzavku a zbytek se věnovala zkoumání dvířek na hřišti. Často dává kamínky do pusy. Na terase za domem máme štěrk, kde jsou kamínky. Dává si je neustále do pusy. Napomenuji ji a ono to i přesto udělá klidně ještě pětkrát, ikdyž jí to řeknu důrazně. V domě bydlíme cca 4 měsíce a každý den chodíme na terasu a ona ty kamínky neustále dává do pusy!!!! Často dělá, že neslyší, když ji s manželem voláme, nepřijde ani třeba na popáté. Když někam jdeme, vůbec nikam nedojdeme, jelikož jí to po chvilce nebaví. Velmi často a bez příčiny se vzteká. Mám obavu, jestli nemá dětský autismus. Vím, že děti se často vztekají, mají své stereotypy apod. ale že ve 21 m neřekne ani máma a táta, už nám přijde divné. Volala jsem doktorce, ta mi řekla, že pokud se to do 2 let nezlepší, ta mluva, máme se stavit. Co si o tom myslíte, jaké máte zkušenosti vy? Děkuji za případné odpovědi. s přátelskými pozdravy. |
byvala radka | 154149 |
9.6.2021 11:12:52
nevím, jestli jsem to dělala jako mimino, ale ve škole furt - poznámky za houpání na židli
a dělám to občas i doma stejně tak syn |
katkahlida | 91297 |
7.6.2021 19:08:31
Dekuji moc za odpoved a take me to napadlo, ale nechtela jsem se tim uklidnovat. Uz jsem ho natocila a video odeslala
|
katkahlida | 91297 |
7.6.2021 19:06:31
Dekuji moc . Mate to z vlastni zkusenosti?
|
K_at | 121378 |
7.6.2021 5:53:06
Katko, natoč ho při pár situacích. Doktorce pusť. Pokud můžeš, zkus se poradit s dětským fyzioterapeutem - je dřív, třeba si takhle dorovnává nějakou nedozrálost, když to řeknu blbě. Houpání je o rovnováze a vnímání těla v prostoru. Třeba se prostě chystá na tu chůzi.
|
katkahlida | 91297 |
7.6.2021 0:07:49
Dekuji!
|
Girili | 117849 |
6.6.2021 23:50:21
Vsechny ostatni projevy se podle tveho popisu zdaji byt normalni a primerene veku, tak bych to houpani nepovazovala za patologii, ale pouze za jeho individualni zalibu. 🙂
|
katkahlida | 91297 |
6.6.2021 18:11:35
Ano leze , stavi se na nohy a obchazi. Pohupuje se zepredu zezadu na vsech 4 nekdo to tady trefne prirovnal k soulozi🙂. Je to pohyb perovani na kolinkach co deti delaji nez zacnou lezt. On to dela kdyz si zrovna nehraje nebo nez se rozhodne lezt jinam. Dela to nekdy pred spanim na posteli . On i poskakuje na zadecku to dela taky casto . Nevydrzi byt v klidu treba ted v kocaru celou dobu stal a taky delal neco jako drepy. Poskakovani na zadecku jsem uz doktorce rikala, ale nerekla na to nic. Co me teda zas manzel rekl v aute ze uz nerika mama, papa ... rikal ,ale prestal ale dela jine zvatlani neco jako chla chla bva. Jsme vicejazycna rodina to mluveni jeste tolik neresim. Zacal teda plivat , ale to delal asi i prostredni syn. Jsem moc vdecna za vsechny odpovedi. Vim, ze takhle se neda nic urcit navic bude mu 13 mesicu a delat nejake zavery je brzo. Chtela jsem jen vedet jestli nektera maminka mela doma neco podobneho. Ja osobne jsem to u nikoho nevidela. Mam jeste 2 starsi syny a anii jeden tohle nedelal. A mela jsem uz par dotazu od prihlizejicich co to dela a proc to dela. Tak me to rozhodilo. Doted byl mrnous az na ty pohyby ok. ( hodne se smeje, rad si dava neco pres hlavu ze se schova, rad se nechava lechtat, moc teda neopakuje aby vyplazl jazyk na povel nedela nic snad jen jak je veliky, paci paci a varila mysiska. Doted jeste nezamaval pá pá) Sel ven drive presne 38+0 cisarem . Doktorka ho spatne zvazila tak sel ven driv rekla bych asi o 3 tydny . Kdyby nebyl cisar jsem si jista ze bych rodila ve stejnem tydnu jako oba kluky
Predtim.. v rodine je synovec s PAS proto mam hlodani... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.