| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2000

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 156  [Dalších 136 >>]
Šárka+Ládík a Kačka 2/03 38601
8.10.2007 8:40:16
tak co ted?
Jarmila+Tomáš11/00+David11/02+Sofie02/06
  • 
2.3.2007 23:25:20
Ahoj Mílo,nevím jestli sleduješ ještě tuto diskusi. Upřimně lituji,že jste přišli o holčičku. Četla jsem článek a brečela jsem u toho. Jak to zvládají kluci?
Jarmila
mici,dcera 5let
  • 
1.12.2005 22:14:58
Ahojka,tak tetanus me taky ceka. Musim tam jit co nejdriv.. Pred deseti lety jsem prosvihla termin a musela jsem na vsechny tri a uz to fakt nechci opakovat...Diky za pripomenuti,hned si to musim zapsat...
mici,dcera 5let
  • 
23.11.2005 13:30:13
Tak to jste doma uz pekne dlouho. Jak dopadl vyter krku?
To si mala moc skolky neuzije,vid? Ja mam neustalou hruzu z tech nestovic,uvidim,jak bude zvladat ockovani tetanu,od te prihody s Trivivacem nemela totiz zadne ockovani-uz tri roky. Pak se rozhodnem ohledne ockovani proti tem nestovicim,uvidime.
mici,dcera 5let
  • 
21.11.2005 8:23:06
Milad,dekuju za kontakt. Ale je to pro nas priserne daleko,uvidim,pokud nesezenu na radu nekoho tady,tak ty cesty podniknu. Myslim dokonce,ze ty Roztoky by pro nas byly snad i blizsi. Kdyby tak byl jeste jeden most pres reku tady za nama,to by bylo neco...

S tema ATB jste ale dobri,ze je mate poprve. To je velka gratulace. Mala prodelala v srpnu opet cystitidu,takze nas neminula nemocnice,jeli jsme ve dve rano z dovolene /nastesti pouze Vysocina/ rovnou na Karlak. Takze ATB,pak ma stale krev v moci,takze pres ruzna vysetreni zjistili onemocneni ledvin /neco s chybejicim imunoglobulinem v ledv.klubickach-moc tomu nerozumim/.Ted ma teda rymu uz tak tri nedele,nejdriv to bylo fakt desny,ted smrka tak jednou dvakrat denne,ale zbavit se ji nejak nemuze. Rikam tomu "skolkova" ryma,vytery byly v poradku,tak snad...Ale prave kvuli tomu dr. odlozila ten tetanus. Mala uz ho ma?

Na vikend razime do Krkonos na Mikulasskou,uz se moc tesim. Ted byla mala s manzelem v Jizerkach,je tam plno snehu,pekne si zasankovali,nechali namontovat novy lyzicky a za 14 dni uz razime na lyze. Na Mikuldu berem jenom boby.A ja si mimochodem odpocivala v Podebradech na relax vikendu-s kamoskama,bylo to moc dobry,jen mam pocit ,ze bych ted potrebovala tak tyden dovolene,abych se zmatorila .Vikend, a ja citim kazdy sval na tele,trosku jsem ,asi po osmi letech, cvicila :-))))
mici,dcera 5let
  • 
20.11.2005 21:45:23
Tak to jste byli na prohlidce uspesni. To nase mlada se predvedla uplne opacnym zpusobem. Delala tam ze sebe vylozene mimino,ze jsem nevedela co driv. Navic neuveritelne sislala,takze jen podporila umysl dr. poslat ji na logopedii. S tim jsem pocitala i bez toho prehnaneho sislani male. Nevite nekdo o nejakem dobrem logopedovi,nevim,kam se vrtnout. A mala neumi zadne souhlasky s hackem,hlavne s,š,ž,ř,r apod. Sice se snazime s manzelem s ni mluvit,naucili jsme ji alespon trochu pismenko L,ktere taky prekrucovala,ale i tak. Na basnicku rekla dr. ze zadnou neumi,a ze se ji proste nechce nic vykladat. U ocicek mi pri poslednim radku taky odhanela ruku,ze nevidi,tak to bude zrejme u nas opakovacka.

Jinak co se tyka tech alergenu,bohuzel tam ta prognoza je velmi velmi spatna,spise to lekari vidi na celozivotni problem-jedna se totiz o ryby a orechy,kde to vetsinou pretrvava do dospelosti,trosku sance se vidi u mleka a vajec,nicmene hodnoty testu tomu vubec nenasvedcuji. A ono to neni vsechno,co mala ma,takze starosti se zdravickem mame habadej...
Zvlaste ted na podzim se to vsechno opet navratilo,ovsem letosni leto jsme meli cela rodina naprosto suprovy,konecne jsem si trochu vychutnavala tu pravou "beznemocnicni,bezlekarskou" dovolenou.


Ta "rodina" mi dneska nejak blbne,to je normalni?
Mili+5 20018
20.11.2005 20:09:33
My máme taky za sebou 5letou prohlídku, ovšem kromě očkování, to jsme odložili kvůli té horečce, co měl o minulém víkendu. Váša má 114cm a 18 kg, je dost hubený. Zato se předvedl s písničkou, strašně se snažil, vůbec jsem ho nepoznávala. Doma když chceme, aby zazpíval babičce, tak se u toho všelijak kroutí a blbne. Na prohlídce to vystřihl jedna radost. Pan dr. ho chválil, že takhle krásně to od 5letého dlouho neslyšel:-)))
Mici, je mi líto, že máte takové problémy s alergiemi. Je aspoň naděje, že se to s věkem bude zlepšovat? Prý to tak bývá aspoň u atop. ekzému.
mici,Any 5let
  • 
20.11.2005 15:56:38
Tak dneska zcela nahodou jsem po snad roce zabrousila na Rodinku a co nevidim,jako prispevek od Milady! Timto Te velmi velmi zdravim!! Od te doby co mam predelany pocitac,tak te nemam na ICQ,i kdyz jsem ti jednou posilala autorizaci s novym cislem,ale zrejme to neprobehlo.

Jsem rada,ze se rozbehla diskuze petiletych robatek.Procetla jsem to trosku zpatky a koukam,ze to mame temer vsechny nastejno. Mala ma taky petiletou prohlidku za sebou,ma 111cm ,necelych 19kg a prave se "tesime" na dobanec v podobe ockovani. Jsem na to hodne zvedava,Milad ty asi vis proc. Mala mela vzdy problemy s ockovanim,takze uvidime na reakci. Cekame na leden,ted mela rymu a tak pocitam,ze pres ty vanoce,kdy nebude ve skolce by mohla byt dobra na ockovacku. Taky nam vzhledem k tomu desnymu atopu, co nas stale trapi nabidla ockovani proti planym nestovicim,protoze u ni by to byl kruty prubeh s hospitalizaci a antivirovymi leky,je uz druha,ktera o tom mluvi /stejne jako kozarka/,tak to mam probrat s alergologem a uvidim. Pokud je do te doby nedostane od deti. Pry uz zase radi.

Jinak mala je poprve ve skolce ted od pulky zari,byl to boj,protoze neni vubec zvykla na kolektiv deti,prave pro tu svoji chronickou nemoc /atop plus desny potravinovy alergeny-pro ty ,ktere nas neznate :-)) /. Nicmene chodi tam na pul devatou a v pul dvanacte pred obedem si ji musim vyzvedavat,skolka /alergicka pro zdravotne oslabene deti/ si netroufla ji tam mit pres obed,takze moje predstava donasky jejich obedu a ohrevu ve skolce nevysla.
Oslavu narozek uz mame taky uspesne za sebou, dokonce mela tady i sveho prvniho kamarada ze skolky,dort jsem pekla jako obvykle ja-z potravin,ktere mala smi,takze jakztakz.Ale letos jsem nasla novy recept na "mrkvovy" dort-teda ten korpus,a bylo to fakt dobry,chutnal i me.

Tak tolik ve zkratce o nas.
Zatim se mejte a marodum-brzy se uzdravte,za chvilku budou podminky na lyzovani! PAPA

Jinak Milad,tu tvoji malou princeznu bych normalne nepoznala,moooc ji to slusi a ma krasne dlouhe vlasky! Malyho jsem poznala uplne v pohode.Zda se mi hodne po tobe,vid!
Katka,Kuba,Danča 32059
18.11.2005 23:17:00
Tak týden pryč a koukám, že nemoci neodcházejí:-(
Tak my snad budeme zdraví,Kuba půjde v pondělí do školky a Danina na kontrolu.V Po jsme byli u doktorky,tak ze mě udělala úplnýho blbce,že neumím dávkovat 7,5 ml u antibiotik.No počítala to tam,nejdřív, že už jsme je měli mít dobraný,pak že teda ne,ale že už máme brát z druhé lahvičky,tak nakonec to ukončila,ale netvářila se,že nám moc věří,ale když jsem to doma v klidu spočítala,tak mi vyšlo bez 5 ml 7 dní,a teda těch 5 ml nám přebývalo,ale vyšlo to.Tak někde jsem špatně nadávkovala, ale nebylo to tak hrozné.
Pak chtěla malé dát stejný antibiotika jak Kubovi,tak jsem ji upozornila na to, že se z toho minulý rok osypala,tak jsem zase byla za blbce,protože to tam neměla napsaný a prý co dostala místo toho,tak jsem jí řekla, že nic,že mně to bylo taky divný a myslím, že byla ráda, že už jsme odešli.

Ve čtvrtek musel jet manžel do Uherského Hradiště,tak nás tam vzal s sebou,tak jsme si udělali takový malý výlet, i když jsme ho strávili jenom v autě,nakonec jsme skončili až ve Slušovicích a jeli se podívat na parkhotel Všemina a zbytek dne jsme ukončili hledáním nové dálnice z Kroměříže.
Katka,Kuba,Danča 32059
12.11.2005 21:10:39
Když už jsme u těch nemocí,tak hlásím Danina teplota 39 a kašle,tak další týden doma to jistí,tak aspoň v to pondělí půjdu s obouma.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 156  [Dalších 136 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.