| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2000

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 93  [Dalších 13 >>]
Colleta 8513
23.5.2003 13:09:46
Naší Míše byli v prosinci dva a od vánoc je bez plín. Prostě jsme to riskli a zkusili ji dát spát bez plínky a vyšlo to. V noci se někdy vzbudí na nočník, někdy vydrží do rána. Za tu dobu se počurala jednou. A to před spaním vypije celou flašku.
Zatím ahoj
Martina (Rosťa, Verunka) 9302
18.5.2003 19:40:45
Ahoj holky,
díky za vaše názory. Taky jsem neměla v úmyslu to zrovna lámat přes koleno. Ono to nejspíš časem příjde samo.
Mějte se Martina

Žaba (Darek, Alan a Dora) 901
17.5.2003 22:31:51
Ahoj,
já s těma plínkama taky neplaším, Darek měl plínku na noc do tří let, na den cca do dvou a třičtvrtě, pak se to naučil z ničehonic a bylo. Alan "trénuje" (s Darkem to nešlo, pokud neměl plínku, tak plakal a prosil o ni), ale zatím to zvládá pouze přes den a pouze s holým zadkem, to si to pak pohlídá sám, zajde si na záchod a tak, ale i když má jenom slipy, tak nejenže si nedojde, ani si neřekne, ale on si ani nevšimne, když se počurá. Máme tady se třema dětma i tak dost veselo, nelámala jsem to přes koleno ani u Darka, kterej byl v té době sám, tím méně teď, když mám ještě čtyřměsíční Doru. Dokud si Alan nebyl schopen sám dojít na záchod nebo na nočník, tak jsme to ani netrénovali (zkusili jsme to, a když byla nehoda, tak dostal zase na dalších pár týdnů plínku), protože když třeba kojím nebo uspávám, tak ho nemůžu vyrazit někam zachraňovat. Ale myslím si, že o nic nejde a nakonec se to naučí. Hlavně kvůli tomu nemíním nervačit - stresu máme dost i bez toho, no ne :-)? Kdyby to nešlo ještě před třetím rokem, začala bych se asi starat (ani ne tak proto, že by mě nějak dělalo starosti, že "mu to zůstane" :-), ale kvůli školce), ale zatím tomu nechávám volnej průběh.

Ahoj

Žaba
Jana+2 kluci, 8 měs. a 3 roky 7267
17.5.2003 21:07:27
Ahoj Martino!!
Vůbec nespěchej s odbouráváním plínky na noc, můj syn narodil se 30.10.2000, byl už taky na noc bez plínky, ale začalo léto, více se pije a převlíkala jsem postel někdy až 4x za týden, velice mě to štvalo, omezovali jsme ho v pití na noc, ale kamarádka, která má ještě o čtyři měsíce staršího syna, mi řekla, že v žádném případě neomezovat v pití, ať se napije, kolik potřebuje, ona sama mu dává ještě plínku na noc, také jsme mu ji začali dávat, kluk mi lépe spí a ani se už v noci nebudí k pití, řekla bych, že bojí do plínky vyčůrat, protože se i jednou v noci vzbudil na záchod, ale tento týden byla jednou plena počuraná, vůbec to nevadí. A už v žádném případě nebudit v noci!!! Některé maminky to dělají, ale pokud čtete Betynky, tak tam Vám řeknou to samé. Vůbec se nestyďte za to, že dáváte synovi plínku na noc, ono to přijde samo, má ještě čas.
17.5.2003 19:12:45
Ahoj Gabuli,

dalšího drobka čekáme shruba 1.10.03 a jsem velmi zvědavá jak se s tím Rostík srovná. Sice už ví, že mu v v mém bříšku roste bratříček nebo sestřička (podle UZV možná sestřička), občas bříško hladí, nebo mu něco povídá, ale až jednou na podzim přijdem s mimčem co bude vyžadovat hromadu času a pozornosti...No nevím jak moc se mu to bude zamlouvat asi mu chvilku potrvá než ho vezme "do party". Uvidíme...
Gabulina,Eliska a Alenka 3543
17.5.2003 16:01:48
Ahoj Martino, nase Eliska je taky narozena 1.12. a jak se divam cekas dalsi! Tak jsme na tom podobne. My cekame dalsi kolem 20.zari-asi zase holcicku. Gabka
17.5.2003 14:50:07
Ahoj,

taky se hlásím do diskuze. Syn Rosťa se narodil 1.12.2000, měří 93 cm a váží asi 13 kg. Baští rád a vcelku všechno. Jak to tady tak pročítám tak hoši jsou většínou vzteklounci - no nejsme vyjímka Rostík má rovněž na vše svůj názor a jde si zkrátka za svým. Když býval menší tak při vzteku bouchal hlavou o koberec - museli jsme být hodně pohotoví. Časem ho to přešlo. Teď už "jen" za plného řevu kope nohama kolem sebe. Platí na něj v tu chvíli nemluvit a nechat ho být. Ono ho to za chvíli přejde. Pak si o tom spolu trochu povídáme a když příjde taťka z práce tak mu už mezi dveřmi hlásí, že dnes zlobil. Ale jinak je vcelku hodný a rozumný. Rád si s námi prohlíží knížky a vydrží i půl hodiny sám u pastelek a papíru, nebo kostek.

Už asi 2-3 měsíce vydrží přes den bez plínky. Nosí ji jen na noc. Nevím moc jak ho odnaučit spát v noci bez plen. Večer před spaním se vždy vyčůrá, ale stejně má ráno plínku většinou mokrou. V noci bych ho budila nerada jsem ráda, že spí dobře celou noc. Máte některá nějakou radu, nebo má ještě čas?

Díky moc Martina

Aninabe 9885
17.5.2003 11:36:44
Ahoj Zabo,
je mi jasne jak se citis kdyz se snazis se nenechat vytocit. Muj 29-timesicni Kuba me zkousi vytocit mnohokrat denne. A mas pravdu - hlavni je nenechat se ukecat a nedonutit se mu podlehnout. Nic si nesmi vyrvat, kdyz chce, at se jde vykvilet do sveho pokojicku... Je to pekne vztekle ditko, ale umi byt taky zlaty. Jen koukam, ze je to asi obrik. Narodil se 18.12.2000, meri cca 96cm (vleze spis skoro metr, kdyz se natahne), vazi skoro 16kg, boty mu musim kupovat 28-ky az 29-ky. A to nejak moc neji, naopak to do nej clovek musi soukat a jeste ho krmit, neb je linej se krmit sam :-))).
Jana
Iva* 1018
16.5.2003 2:50:58
Zabo,

diky moc za odpoved. My jsme se den po tom, cos mi odpovedela stehovali a ja si to precetla az ted. Potesilo me, ze se to s vekem meni (mene caste). K tomu mam pocit, ze ted co jsme se prestehovali (doposud jsme zili s manzelovymi rodici) a ja sama Simonku neuklidnuju nabidkama ruznejch "odmen" aby se uklidnila, je to i u nas lepsi. Konecne :-)

Mej se a diky
Iva
Žaba (Darek, Alan a Dora) 901
2.5.2003 20:21:10
Ahoj Ivo,
dělají to i na ulici. Hlavně Alan, s Darkem už je to teď trochu lepší. No, a když se to povede oběma najednou... Už asi 2x nebo 3x to bylo tak zlý, že jsem fakt čekala, kdo na mě zavolá policajty, že ty děti kradu - nedivila bych se, protože to by totiž nemohlo vypadat jinak. Představ si dítě, který je úplně šílený, ječí na celý kolo (evidentně s cílem řvát co nejvíc), zmítá se od mantinelu k mantinelu, Ty ho držíš za ruku (celá vyděšená, že se vezmítá pod auto), ono se ti prstíčkama snaží tu ruku rozevřít, mlátí Tě, kope Tě, a celou tu dobu ječí a ječí... Já to vidět, tak snad fakt ty policajty volám, a lidi se na nás teda dívali dost divně, pár jich i přišlo blíž a "zkoumali" nás. Nakonec nás nesebrali :-), ani jednou. Nejhorší to bylo, když tohle předváděli oba najednou a já jsem navíc byla těhotná - ale to zase asi nikdo nepředpokládal, že je kradu (proč taky - s tím pupkem), tak to zase byla výhoda. Ono to takhle zní děsně, ale jestli to bylo 2-3x za těch skoro 7 let, co Darka máme (v červenci mu bude 7), tak to zase není až tak zlý. Jo, a Doře jsou 3 měsíce. Alanovi 2,25, kvůli tomu jsem v této diskusi :-).
S tím uklidněním se je to u nás tak - mám dojem, že čím starší dítko, tím méně často se vzteká (asi proto, že ví, že to nepomůže, takže to dělá fakt jenom tehdy, když "ho to přemůže"), ale zase o to delší to pak je (přičítám to tomu, že to dělá fakt až v naprostý krizi, a tím pádem se moc rychle uklidnit nemůže). Neplatí to ale stoprocentně, onehdy nám zrovna Alan předvedl takovej záchvat (nechtěl na noc plínku, přitom si na nočník dojde pouze tehdy, když má holej zadek, už jenom slipy způsobí, že si ani nevšimne, když se počurá, natož aby si řekl dopředu), že se uklidňoval snad 20 minut, to teda bylo příšerný. My jsme prý oba s manželem taky byli vzteklý děti, tak aspoň víme, "po kom to dítě je" :-).
Nedělá mně problém nevyhovět, já bych pak totiž asi nerozdejchala, že jsem byla k něčemu donucena takto nevybíravě, vlastně vydíravě. Asi je to povahou, já mám zase problémy s jinejma věcma, poslední dobou např., jak je těch dětí víc a su nevyspaná a tak, mně dělá problémy neječet na ně bezdůvodně a neplácat je za každou pitomost (nejsem proti plácnutí v odůvodněných případech, ale bojím se, že poslední dobou mně spíš "ujíždijou nervy", než že bych rozpoznávala ty odůvodněné případy). Každej holt máme svý silný i slabý stránky.

Ahoj

Žaba
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 93  [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.