| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : říjen 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 67  [Dalších 7 >>]
Eva,Verča a Terča 10/01,8/05 1599
7.7.2003 21:42:12
Ahoj maminky!!!
Tak jsem konečně našla co jsem už dlouho na internetu hledala.Dopisovat si s maminkama co mají stejně staré dítko jak já.Tak Vás všechny moc pozdravuji.
Jmenuji se Eva a mám dcerku Veroniku,která se narodila 3.10.2001 v 1,37hod.Zrovna při úplňku.Měřila 52cm a vážila 3800g.
Porod byl normální,bez žádných komplikací.
Ze začátku jsme měli problém s přisátím se,ale po dvou dnech,až když Verča trošku vyhládla,tak se nám to podařilo a kojila jsem ji až do jednoho roku.
Asi měsíc po odstavení Verunka dostala salmonelu.No nebylo to nic příjemného,ale zvládli jsme to.
Musím říct,že Verunka taky není žádný jedlík a už mi to bylo i hodněkrát vyčítáno,tak jak ve Vašich případech.
Docela bych přivítala nějaký nápad na oběd,který děláte vy.Nějak už ztrácím inspiraci.U nás se vaří pořád vývary,bramb.kaše,občas zeleninové hami,kuřecí masíčko,těstoviny no nic moc.
Chodit jsme začali 3dny před prvníma narozeninama.Takže si nadělila hezký dáreček.
Plenky už přes den vůbec nenosí,asi měsíc.Když ji to náhodou uteče tak pláče.Na noc ji plinku ještě dávám,ale ráno je suchá.Šikulka malá.
Už umí i docela hezky mluvit.Jde ji rozumět co chce,ale běda jak ji nerozumíme!!!To se začne vztekat a okamžitě brečet.Je hodně lítostivá.
S tchýní to máme úplně stejné jako vy.My ale máme v manželově rodině ještě jedno mimi o čtyři měsíce mladší a tak se předhání kdo je lepší.Samozřejmě vede ta druhá.No děs a hrůza.To se opravdu musí ignorovat a jenom se tomu smát.Jsem už v jeho rodně 12let,ale pořád se tam cítím jako bych přišla poprvé!
No to je asi tak pro začátek vše.Mějte se všechny moc hezky.A zase někdy.Ahojky

17.6modrasek13 4288
6.7.2003 20:07:40
Ahoj maminky,
tak kde jste? Asi je čas dovolených, my ale nikam nejedeme, protože se nebudu tahat s plenama, tak snad příští rok... Pište, at je zábava:....
17.6modrasek13 4288
14.6.2003 0:42:45
Děkuji za zprávičku,
v tom parném létě mi udělala radost. Máme otevřené okna v celém bytě, ale je příšerné dusno a tak Květuška sebou hází a pláče protože nemůže spát... A já taky ne, tak se dívám co je tu nového.
Květušce začínají vadit mokré pleny, hned jak něco udělá, začne se kroutit a plenu stahovat... Ale když je dlouho suchá, posadím ji na nočník tak řve a utíká. Dokonce se i do plenky pokadí, uvažuju že jí zadek umyju ledovou vodou....Lojzíkovi jsem to udělala dvakrát a byl klid. A jak s jídlem Kačka? Květuška jí sama všechno jen ne z talíře lžičkou. Když má třeba chleba, tak slíže sýr nebo co je nachystané a chleba nechá...
Včera jsem potkala kamarádky, jedna má kluka nar. v září 2001 a druhá v srpnu a oba kluci hezky srozumitelně mluví. Květuška zatím ne, ale všemu rozumí. A je divoká, musím si dávat pozor hlavně na okna...
S tou dovolenou letos asi nic nebude, snad k mamce do Jeseníku, protože dokud má Květuška plínky nikam se mi nechce. A můj manžel Pavel se včera vrátil z nemocnice, byl na operaci oboustranné kýly, tak má nemocenskou.
Chceme jet příští rok, to už bude Květuška šikovná, snad. A chceme jet někde tady po republice, protože si myslím, že u nás je dost krásných míst...
Konečně jsem vyřešila Lojzíkovu školu, má problémy s mluvením a je hyperaktivní, tak bude chodit do první třídy, kde jich bude jen deset. Sice je to půl hodiny pěšky, nemáme auto, tak to dá v zimě zabrat, ale je to pořád lepší, než těch 25 dětí. On potřebuje občas individuální péči. Protože už čte, tak jsem nechtěla odklad. Takže v září hurá do první třídy. Lojzík se těší...
Tak to je zatím vše a těším se zase na odpověd.
Hezký víkend přejí Květulky, Lojzík a Pavel
PAVOUČEK 10141
12.6.2003 0:48:09
Ahojky Berušky,
nějak nemůžu spát a tak se jdu juknout a vidím,že mám pěkný skluz. To veliký parno mě ubíjí, nemusím takové horko....a malá jak je vidět také ne, ach jo, ať je zase o trochu hůř :o) Ty pleny máme tedy zvládnutý, to jídlo v noci také..psala jsem již, jak jsem taky pořád krmila a krmila do 18 měíce. 2x i 3x za noc. Teďkon tam taky vrní, určitě kdybych jí dala flašku s mlíkem, tak jí vypije, ale...jsem ráda, že nemusím už tak často vstávat, i když mi mnohdy stačí to vstávání, když má špatný spánek a to je taky dost často!
Jo´ babičky...to by byla asi u nás kapitola sama o sobě! Moje mamka na Kačce taky úpořád něco hledá....naštěstí Kačka je vcelku šikula, ale jakmile jen jednou zakašle (a to se ještě k tomu zakucká), hned jí něco musí být a to je pořád....taky mě to nebaví, vždycky se pak s mamčou pohádáme, protože mi to vrtá hlavou i když vím, že zbytečně....ale stejně mi to nedá. Naprosto tě chápu, vím, že to je nepříjemný akort, když se srovnává s druhým dítětem. To jsem měla strach skrz tchyni....je šílená. Taky nás miluje jen na dálku. Má známou, která má o rok starší holčičku a to bylo pořád jen BARBORKA sem , BARBORKA tam a jak je šikovná....ale jak jsem psala víše, prostě zjistila, že Barborka na Kačenku v jejím věku neměla...uf..jsem ráda, nebo bych tom měla na talíři pořád. Lepší je tedy poslouchat mamču než tchyni.
A dudlík? Bez něj ani ránu, mám pocit, že ho bude mít ještě i ve školce :o)
A co dovčo, chystáte se někam? Mi jedeme příští týden do Babiččina Údolí, tak jsem zvědavá....i když to teď už je parádní...všemu rozumí, tak snad to pujde
květuš, vůbec si nelam hlavu s tím co Ti povídá mamča...určitě se tím v hloubi duše trápíš.BuĎ ráda za to jaká malá je, ona ještě spoustu dětí dožene. Opravdu je každý dítko jimé, vždyť jistě sama můžeš posoudit viz lojzík..
No budu končit....brzy se ozvi ahoj K+K
17.6modrasek13 4288
3.6.2003 22:06:23
Ahoj,
zdravím po delší době, venku je krásné letní počasí, tak ani já nějak nestíhám.
Květuška nedělá zatím žádné pokroky. Když ji dám na nočník, tak křičí a brání se a hned jak sleze, je plínka mokrá. Nebude bez flašky a dudlíku. Večer špatně jí a v noci pořád vstává jako kojenec. Snad to jednou skončí, ale kdy?
Je divoká, všude vleze a to jsou chvilky nepozornosti a už něco vyvede...
Mluvit bude asi později, stejně jako Lojzík... Mám spoustu obrázkových knížek, ale moc ji nelákají, ani pohádky...
Moje mamina ji pořád srovnává s jinými dětmi, už mě to nebaví, ale mrzí mě to. A tchyně se sama od sebe nepřijde podívat, jen když tam přijdeme my, a to ještě musí mít náladu, nemáme to lehké. A co vy a babičky?
Zdraví Květa a Květuška
PAVOUČEK 10141
30.5.2003 22:46:15
Ahojky Rendo a Jonášku,
tak vás úspěšně zdravíme po týdnu....nezlob se, ale poslední dobou nějak nestíhám. Tak to vám závidím s tím jídlem...u nás je to děs a hrůza a nyní je to ještě horší. Asi je to tím horkem a ještě k tomu máme i zvýšenou TT k zoubkům. Ach jo, každý zub krom dvou stoliček prožíváme s vysokýma TT a průjmy....Teď měla v pondělí 39 a pak už jen do 38. Nic jiného jí není a hlavně nechce moc jíst. Sice si řekne, že chce papat, ale moc toho nespapá. No uvidíme....A jak válčíte se zoubky vy?
Kačku jsem kojila 8 měsíců, ale z lahve. Pořád jsem jen stříkala a stříkala. Bylo to dost náročný, ale jsem ráda, že mi mlíčko vydrželo tak dlouho. Kačka se nedokázala přisát...nevzdávala jsme to, ale prostě to nešlo. Doktorka mi tenkrát řekla, že pokud nebudu kojit a budu jen odstříkávat o mlíko přijdu...a nepřišla. Akorát mi udělala pěkný stres?
Jak jste na tom s nočníkem? Už jste začli na něj chodit?
Zatim se mějte, budu se těšit na odpověď ahoj Květa
Renda a spol 7338
23.5.2003 16:14:40
Ahoj Kopretino,

konecne se slunicko udobrilo a je krasny den,to se hned spousty veci dela lepe...

Jonda se kazdou chvilku probudi a prijede jeho nev.sestra Hannah,tak se bude tesit a bude veselo...on ji ma strasne rad...

S tim nocnikem musim,take zase zacit...byla delsi pomlka,protoze jsme delali novou koupelnu a protahlo se to na par mesicu,ale ted je hotova,tak jsem zvedava na Jondu a jeho nocnik...co ma rad je cisteni zoubku...jedlik je velky...kdybych se mu pokusila vzit jidlo z ruky,tak zacne okamzite rvat a chce to hned zpatky...ji vsechno...manzel ho naucil jist-feferonky,citron,kysele okurky a Jonda si moc pochutnava...

ja kojila 6nedel-nemela jsem mlicko a flasku prestal Jonda pit po roce...prestal sam...dudlana miva nekdy nanoc...

a jak je to u tebe???

preji hezky vikend RENDA
PAVOUČEK 10141
22.5.2003 22:08:50
Ahojky, určitě se podívám na Tvůj příspěvěk....musel to být o
pravdu nezapomenutelný zážitek.....
Musím Kačku pochválit, my jsme již bez plínek. Máme je jen na spaní přez den a na noc. Je to asi 1 měsíc. Bylo to tak rychlé....Nechala jsem jí běhat nahou doma. Všude jen čůrala a čůrala....potom pochopila a začala si sedat na nočník asi tak po týdnu. Vždyckykdyž má radost, že se jí něco povede, tleská..pořád prdelka tleskala. Pa když již měla tepláčky, tak si sedala sama i s tepláčky. Nikdy si neřekla, rovnou si sedla. Tak je měla taky pořád počůrané. No ato jsme také zvládly, žačla si potom říkat eeéé. Jakmile se oteplilo, chodily jsme venku bez plen a bylo...Šlo nám to hrozně rychle...opravdu. Nikdy jsem jí netrápila vysedáváním na nočník kolem roku. Začly jsme opravdu asi tak v 16 měsících....
A co jídlo, jak baštíte? Já vždycky polykám a otvírám pusu jako když jím za ní..není moc velký jedlík a nikdy nebyla..ach jo. tak zatím mějte se pa Květa
Renda a spol 7338
22.5.2003 21:49:32
Hezky vecirek,

Jonda sel ,jiz spinkat-trosinku pozdeji nez jindy...Ghina lezi pod nohama a je take spokojena...pocasi je nanic,ale podarilo se mi k veceru zasadit jeste par kyticek,tak aspon to mam hotove...

co se tyce meho porodu,tak byl nadherny...mohu napsat,ze to byl ten nejkrasnejsi a nejsilnejsi zazitek a pochopeni...kdyz jsem otehotnela,tak jsem byla presvedcena,ze budu rodit cs-na prani,ale postupem casu jsem zacala menit nazory...diky manzelove sestrenici hebamme(por.asist)jsem zacala mit vice jasno co se tyce porodu...vice nez polovinu meho tehotensvi,ktere probihalo bez problemu jsem byla v peci PA,az do porodu...veskera vysetreni probihala doma(ta sama jako v nemocnici)na ultra.jsem byla trikrat poslana do nemocnice...ke konci tehotenstvi jsem dostavala akupunkturu,ktera take pomaha pri porodu(rychlejsi otevirani)...porod byl velice rychli bez bolesti a Jonda se narodil na gauci bez nastrihu,natrzeni,klystyru,vyholeni-prirozene...pokud me druhe tehotenstvi bude bez problemu zvolim zase tuto alternativu...jinak ziji v nemecku a tento porod je tu normalne bezny...
zda mas chut podivej se na rodine do archyvu a vyhledej si clanek-Rodila jsem v Nemecku a doma...je tam o mem porodu o dost vice...

a jak zvladate nocnik??? jonda ma ted dny ,kdy se mu nic nechce co by mel...

Zatim pa a hezky vecer preje RENDA
PAVOUČEK 10141
22.5.2003 17:08:48
Ahojky, tak vás vítám mezi říjňáčkami. Je hezké, že má kamaráda..mi jsme museli dát pejska mamce. Měli jsme fenku 9 let a neměla ráda děti. Pujčili jsme jí jen na pár měsíců, ale jak tak na to koukám, k nám už se asi nevrátí. Já bych pejska moc ráda, ale jí je už 10 a když přijdou k nám, je vidět jak se těší domů, nemá smysl jí opět zrazovat. No a jiný pejsek tím pádem zatím nebude. Nevadí i tam mi dá mnoho lásky. Bylo to moje první miminko!! Kačka je ďáblík...Benušku miluje, myslím, že ona jí také, zatím jí nic neudělala. Asi jí už omrzelo se na n dívat jak na vetřelce.....
Můžu se zeptat? Jaký bylo rodit doma? Můžeš mi o tom napsat? Pokud ne, nezlob se prosím. Tak zatím nanapsanou ahoj
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 67  [Dalších 7 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.