Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jitka+Martínek7/08+Tomášek7/10 | 86745 |
30.4.2014 19:07:58
Ahoj,
Jani: palce držíme furt. Tak co???!!!!! Jak??? Sari: školka a přístroj. Vím o který jde! Obchází s ním školky a je to jen ten orientační, který pak odkazuje k očnímu a tam se přeměřují "ty pravé vady a přesně ty dioptrie". Takže opravdu to nemá cenu.. Klukům ten přístroj ubral 2,5 dioptrie..O tupozrakosti si to jen trochu myslel.. (měl ji totální).... atd. Ale odhalil skutečně, že prostě nějakou tu oční vadu mají. Jen na to ten přístroj je....Aby se to prostě PAK řešilo dál. Můžeš mi Tobýska poslat na mail??? Fotečku? Opravdu by mě zajímalo..Není možný, že se ti nelíbí.. On se ti bude líbit-jde o zvyk!!! A kolik má těch dioptrii? Okluzor nosit taky nemusí? Tomášek půjde za chvíli poprvé na ÉČKA..Naklánět to dřevěné E.. jak ho uvidí na tabuli.. Tak vyšetřují vždy M.-tak zjistili u něj přesně tu tupozrakost.. No a Tomášek je prý ve věku, že už příště taky tak vyšetří.. Tak se bojím, že je taky tupozraký a okluzor nastane...A to od září bude chodit do školky... Martínek už ho nosí jen na 2 hodiny doma.. Furt mu to snižuje, protože to úplně rozkoukal.. Tak jestli příště uvidí zase dobře-tak už jen hodina denně.. To je pohoda.. Plast mi teda kluci ještě neštípli.. Nožičky ale u brýlí trpí furt... A ta operace, ten tvůj pocit mě mrzí.. Není možné, že se to ještě zlepší? Nebo si člověk musí zvyknout??? A neboj se, ONO SE TO POVEDE! 19.5. budu moc držet palce! Drž se holka...!!! Greo: ty jo..ty uši.. Chudinky. Kluci jsou teda furt nemocný, ale žádnému ucho ještě nepíchali..... Vždy to bylo jen na kapičky.. Od operace nosní mandle už ani kapičky......To je rok a půl. Na další operaci naštěstí nemusí ani jeden. Ale při té operaci T. ucho píchli-tak jednou ho píchlé má, ale prý nic nevytékalo-tak trubičky nic.. Prostě mu ho v narkóze píchli.. špatně si mysleli, že je to třeba... Martínek byl teď 3 dny ve školce po dlouhé době.. Od pondělí tam měl jen jednu učitelku-místo 2. Prý je nemocná.. A dnes po obědě odešla domů si lehnout i ta druhá paní učitelka. Taky nemocná, tak prý byli v jiné třídě......s jinou pí. učitelkou. Šel tam oslabený po nemoci.. Obávám se, že to od pí učitelky chytne/chytil...Uvidíme... |
Sarimana+Šárka 4/02+Tobík 7/10 | 61785 |
30.4.2014 13:49:27
Ahoj holky,
tak jsem si vás při obědě na chvíli otevřela. Greeo, to je bezva, že jsi v práci spokojená. A jak to děláte, když jsou holky nemocné? Pomáhají babičky? To, že vás přijali do školky u baráku, je skvělé, ale naprosto chápu tvé obavy. Snad tu změnu holky zvládnou, když jsou na to alespoň dvě. A to bude od září? Vika má to ucho každou chvíli, co? Co na to doktoři, řeší to nějak? Jani, držím palce! To jedete, předpokládám, s Týnkou na ušní? Luci, Kačenka už má kaz? Chudinka. Já jsem zvědavá, po kom bude mít Tobi zuby, doufám, že ne po mně. Na pohled je má dost nehezké, tak se modlím, aby je měl alespoň zdravé. Šárka zatím ani jediný kaz, snad to nezakřiknu, to já v jejím věku už měla pusu prošpikovanou skrz naskrz. Moc držím palce se školkou!!! Jíťo, to je super, že se Tomášek dostal do téhle školky! A také si říkám, jestli skutečně a kdy se dioptrie u Tobiho hnou, jenže stejně bude muset zůstat obrýlený kvůli tomu astigmatismu, chjo. Mně se s brejličkami fakt nelíbí. Ale jemu naštěstí většinou vůbec nevadí a to je hlavní. A máš pravdu, že když se nic nezmění, nemusí se alespoň draze dělat nové brýle. Tobajs už má ale podruhé štíplé sklo, nevím, jak to dělá. Tedy ono to ve skutečnosti není sklo, ale plast. Jo a teď ve školce nabízejí, že budou dětem na začátku června měřit oči přístrojem, chci to nastudovat, že bych ho nechala přeměřit ještě někým jiným, ale nevím, možná je to blbost. Jinak já mám za sebou další operaci - oprava té z loňského června a nevím, co si o tom myslet. Sice funkce se výrazně zlepšila, za to jsem hrozně vděčná, ale mám dojem, že se to zase nějak nepovedlo, že mi trčí části te prostříhlé pásky ven - neboli dovnitř... Už mě z toho fakt klepne. 19. května nastupuji do Motola na rekonstrukci, na jednu stranu jsem fakt ráda, na druhou se děsím, jestli tam zase někdo něco nepo... a navíc jsem slyšela, že nejen nebudu smět 3 měsíce nic zvedat, ale také hodně dlouho budu muset ležet jen na zádech. To se asi zblázním, já umím spát zásadně jen na břiše nebo na boku. Tak jdu něco dělat, užijte si hezký 1. máj a mějte se co nejlépe! A co vlastně Naďa a Irča, objevují se tu občas? |
Greea |
• |
30.4.2014 10:07:21
Ahoj kocky!
Tak jak se tu vsechny mate? U nas vse ok, Vika opet pichle ucho, ted uz je v poho a zpet ve skolce. Jinak vse pri starem, v praci uz sem konecne jakz takz zabehla a je to tu fajn. Jo vlastne jsme se dostali do nove skolky kterou mame u baraku, takze ted uz jen vymyslet jak to vysvetlit holkam, vsichni rikaji, at jsem rada, ze se tam dostaly ale nikdo uz nemysli na ty holky ktery by rady zustaly ve stavajici skolce... Snad se v nove skolce aklimatizuji rychle... Jani, drzim palce, dej vedet! Tak papa, ja mam v praci dneska lidecek, jdu mrknout po nejakych dovolenych :D |
ChemicalJane + 4 | 86738 |
29.4.2014 22:30:34
Ahoj holky,
my jdeme zítra do toho Motola, tak na nás, prosím, myslete... jinak Ellí byla na krvi a ta je naprosto v pořádku, tak to vypadá dobře, už i ta rýma má normální barvu, smrká už jen z donucení, jinak by už ani nesmrkala... no ale ještě i příští týden doma... asi mě klepne pepka!!! tak pa, já dám vědět, a doufám že dobré zprávy |
luc4+J/01+K/10 | 95880 |
29.4.2014 9:13:36
Jitko nosím brýle pouze v praci, jinak ne, takze si spis myslim, ze budu ten mozek blbnout. Bryle sundam ve 14,30 a rano prijdu do práce a zase v 8h nasadim, tak nez si mozek zvykne ......
Stejne je to divne, 40 let ti meri bryle pouze tim jak hlásíš jak vidíš a najednou tu je pristroj, který ti rekne, zes to mela zely život blbe No jinak Kuba dopadl u zubare tak, ze ma 2kazy, jedna blomba mne prisla na 1500,- ta 14dni jde znova na druhou. Kacence udelali preventivni a ja bláhová si myslela jak ma krasne zoubky a mela tam uz kaz, byl jen maly povrchovy tak ji to vzal hned, za 15min byla hotova a stalo mne to 500,- U Kaci mám víc čistit u dasní nez plosky zubu .... tak to je odemne zatím vse, jdu delat |
28.4.2014 11:38:42
Ahojky
Luc: jj, dnes už dělají brýle jen koukáním do přístroje. U děti s rozkapáním očí, protože mají ještě velkou zaostřovací schopnost a tak by to nebylo až tak přesné.... U dospělého je to ale opravdu o.k. U dětí s rozkapáním také úplně o.k. Hýbání - schody, juknout najednou jinam, atd. Znám až moc dobře. To je ten astigmatismus-cylindry a osy....Má to hodně lidí k dalekozrakosti nebo ke krátkozrakosti... Ale jsou i šťastlivci-co ho nemají... To jsou prostě jiná skla a na ně si musí oči/mozek zvyknout. Je to úplně normální-jak to cítíš.. Je to hodně protivné.. i žaludek se mi zvedá.. Ale trvá to týden-maximálně 2 týdny a pak o tom už vůbec nevíš...!!! A žádné problémy to nedělá a zjistíš, že vidíš opravdu velmi dobře. Vydrž..znám to. Kluci to mají po mně... Ten kdo nemá astigmatismus-tak neví ten rozdíl v nových sklech.. Nepocítí to tak vůbec. Tak buď opravdu klidná a zvykej si pomalu.. Kdo s tím má velký problém.. Má to nošení - postupem více hodin zvykat... Mně bývá blbě, ale nasadím a držím a drží.. a za pár dní o tom nevím... |
luc4+J/01+K/10 | 95880 |
28.4.2014 9:01:00
...aaaaa opet v praci ...ještě ze je kratky tyden
Jitko uz nervozne cekam na výsledky a porad nejsou, pry na to mají 30dnu. O brýlích bych se rozepsala....nejak nechapu. Mam jedny, asi tech 7let stare, no mozna uz 8let a jsem s nimi max. spokojena. Akorát ten ocar tvrdil, ze uz jsou poskrabane a mam tam spatne spocitane osy. Přes bryle vidim super, prestala mne po několika letech bolet hlava a mela jsem je delane tak, ze jem zavrela oko a zkouseli sklíčka, pak druhé oko a zkouseli sklíčka a dobry. Jenze tyhle nove bryle mam delane tak ze jsem koukala do pristroje ten "vyplivnul" cedulku, podle toho mi nasadili sklíčka a rekli dobry. Je fakt ze na pocitac přes ne vidim mnohem lepe nez s téma predchozima, ale jak se podivam o kousek dal, tak te mi mota hlava a jit s nima po schodech, tak je to o zabiti. Vsechno se mi jakoby hybe. Tak jsem z toho takova spatna. Doktor mi vysvetli, ze to puvodni mereni není spravne, ze ten pristroj to udelal dobře a nesmí se merit kazde oko zvlast, ale soucasne, coz dela pouze ten pristroj a pak je to dobře. tak vam nevim, jsem z toho takova rozhozena. |
27.4.2014 18:50:16
Ahojky,
zítra jde M. po měsíci a půl do školky.. Jsem zvědavá na jak dlouho... Tomášek se do té školky co Martínek chodí-dostal... Hlásilo se 110 dětí a 57 vzali. On měl bod navíc za Martínka...Nelogicky-od září tam nebude.. Ale mám o problém méně-bude mít velkou šanci se dostat pak Tomášek na stejnou základku... Díky tomu, že bude chodit do této školky a opět díky bratrovi, ale to nevím zda na ní zůstane.....To se uvidí.. Jinak k zápisu nepustili vůbec děti mladší 3 let.. Brali nakonec stejně jen ty, co v září dosáhnou na 4 roky a výše...A máme tu 4 školky-všude to bylo stejné... Luc: moc držím palce, aby se na tu školku dostala!!! Brýle-chápu.. Mám nové-je to pálka.. A kluci taky obrýlené-hukot.. Přála bych si, aby se jim měnily dioptrie-snížení... Ale to se bohužel ještě nestalo.. Díky tomu, ale neplatíme za ty extra drahé skla.... A ty spojivky-to je hukot.. Držím taky palečky! Jani: ty se taky drž po všech směrech |
Sarimana+Šárka 4/02+Tobík 7/10 | 61785 |
19.4.2014 23:06:14
Ahoj holky,
omlouvám se za opětovné mlčení. Přeji všem krásné a pohodové velikonoce! Pokusím se příští týden konečně něco málo dočíst. |
luc4+J/01+K/10 | 95880 |
16.4.2014 14:15:27
Jani nene Kačka se vloni nedostala do školky, tak je v soukromé, letos jsme dali opet prihlasku do statni, tak doufam, ale vic jak polovinu nevezmou, coz mne prekvapilo
tak padim do lekarny pro delane kapky do oci a do skolky a pak hura domu. No bryle zadna randa, mam tam filtr na monitor, coz je opravdu znat oproti nomalnim sklum. Samozabarvovaci uz nechce, i když to byl luxus pro oko, ale je to drahe, tak to bez toho samozabarveni zvladnu. Ale ta reflexni vrstna na monitor je fakt super, hlůavne když ja delam jenom na PC. Tak papa jdu balit |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.