| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 6710  [Dalších 6670 >>]
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
23.12.2013 0:36:55
Terap, to mě moc mrzí, že jsi přišla o práci :-( Tak držím palce, aby sis zas brzy něco dobrého našla.
Přeji Vám dámy všem krásné Vánoce, hlavně si to užijte v klidu a pohodě. Dětičkám bohatého ježíška. ~;((
terapeutka 100134
20.12.2013 12:08:47
Tak my pro změnu máme dneska poslední návštěvu ve školce a končíme~7~ Sice to tam Honzík zvládá naprosto bez problémů, ale já jsem přišla o práci a je "neefektivní" abych ho jako nezaměstnaná vozila denně 20km tam a 20km zpět a platila 3500,- za školku... takže bude zase doma a pak podle toho kde co najdu půjde buď zpět do školky (kde mi slíbili, že není problém ho znovu zapsat v průběhu roku), případně do jeslí v jiném městě nebo bude s babičkou - podle situace.

Včera byla vánoční besídka ve školce - dopadla přesně podle očekávání: všechny malé děti (do těch tří let) okamžitě po nástupu na scénu prchnly s brekem k rodičům na klín a už s nima nic nehlo ~t~ Tak mám natočený asi 4-vteřinový záznam, jak dítě prchá ze scény ke mě - namísto pásma básniček, písniček a tanečků ~:-D.

od ježíška dostane teda Duplo a hromadu knížek, navíc jsem sehnala zadara parádní pokladnu (s funkční kalkulačkou, snímačem kódů se zvuky, posuvným pásem,,,), takže bude doma asi i supermarket ~;)

A ještě se přiznám bez mučení, že jsem neupekla letos ani jedinný kousek cukroví! Váhám, jestli udělat nějaké nepečné ještě, ale moc se mi nechce, budu ráda, když se přemluvím v pondělí na vánočku, ať máme domácí na snídani.
Elí+Kaya 108318
19.12.2013 14:23:13
Ahojte po dlouhé době,
byla jsem na netu jen z mobilu pořád a vůbec mi sem nešlo psát.

Naše Kristýnka už je taky školkačka! VZhledem k tomu, že žijem v Německu a ona potřebuje mluvit taky německy, tak jsme se rozhodli, že už je čas. Začala v listopadu a zvykla si hodně rychle. Většinou nechce ani domů..
Zpočátku trochu plakala, ale v Německu je normální, že tam můžu být s ní zpočátku a pak se postupně prodlužuje doba kdy tam nejsem. Jinak jsem celkově s jejich postojem k dětem hodně spokojená.

Jinak ted co se mluvení týká, tak v češtině se trochu zpomalila. Pořád spojí dvě max tři slova, ale nejsou to věty. Za to němčinu teď hodně dohání, během 14ti dnů uměla 50slov, teď jich umí asi přes 100 a o některých asi ani nevím, protože něco prostě brblá a já nevim co to je.

Jinak si užíváme šprajcovací období :-) co si zamane že ne, to prostě ne.. ale to znáte všechny :-D

Tak se mějte fajn a užívejte předvánoční čásek..
Kaaja 15444
9.12.2013 7:36:40
Dari,

to víš, že by to v pohodě zvládl - nejstarší i Marek teď jsou toho důkazem - nemluvili téměř vůbec,když šli do školky a právě tam se krásně rozmluvili.......Marek denně řekne několik nových slov, když se díváme na stránky školky, kde jsou fotky dětí,tak mi je pojmenovává a občas se dá i pochopit co dělali z toho co říká....takže za mě - určitě to zkus! během dvou týdnů bude naprosto v pohodě, uvidíš....

tak mám tip od prostředního :-D prý chce boxovací pytel :-) no, vzhledem k tomu,že to aspoň trochu smrdí sportem, tak mu to koupím, už nám pěkně kyne chlapec, u toho počítače.....

Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
8.12.2013 12:53:37
U nás "táto, mámo, myš" bylo loni, kdy jsme je "potkali" v obchoďáku. Domu jsme je nechtěli. A takto to zvládla. Bez slziček. Letos jsme šli k známým, kteří pořádají pro partu kamarádů a dětí mikuláše. Sice až v pátek, ale ona tomu nerozumí, tak jsme jí to ve čtvrtek zatloukli, abychom jí nestrašili dva dny za sebou. A byla skvělá, těšila se na čerty, jako jediná z těch asi 30 dětí se pořád ptala, kdy už přijdou :-) a nakonec jí rozbrečel anděl a mikuláš :-D Brečela, nechtěla se mě pustit, až když jsem jí řekla, že jí anděl dává dobroty, tak šla teprve na zem a chtěla i říct básničku, ale jak ještě vzlykala, tak jí nebylo rozumět... Ale pořád všem vypráví, že říkala "Leze žába po žebříku, natahuje elektriku, nejde to, nejde to, necháme to na léto." a že čerti byli krásní. Pak už koukala na ostatní děti, jak říkají básničky a tleskala a smála se. Moc se jí to líbilo.
Dari79 114243
6.12.2013 19:30:24
Já tu školku asi zase vzdávám :-) - jak jsem si původně myslela, že by si mohl jít "zvykat" od ledna, tak o tom zas těžce pochybuju. Chtěla bych, aby aspoň trochu mluvil... - ale beru, že jsou to stejně z mý strany asi pořád jenom výmluvy, že si prostě pořád myslím, že to nedá a nechce se mi ho trápit. Přitom vím, že i s tím bídným mluvením by to zvládli, vím, že tam mají nějaké nemluvící dysfatiky (i předškoláky, co spíš nesrozumitelně huhňají, než mluví) a jsou v pohodě.

Co MIkuláš? Náš malý říkal básničky ("mámo-táto"- v komoře je - "myš") a za to mu Mikuláš nechal v komoře tramvaj a čokoládky. Ani jsme nebyli nikde "na Mikulášovi", až za rok.

Dárky nezvládám nakupovat, naštěstí jsme se v rodině domluvili, že to přehánět nebudem, tak jenom mužovi a dětem (neteřím a tak), ostatním jen symbolicky. V neděli se chystáme na perníčky, na úklid kašlu.

Dokopala jsem se napsat příběh o Ríšovi na nedoklubko - to jsou stránky nedonošeňátek, kam mj. rodiče píšou příběhy, aby pomohli dalším rodičům, že to dobře dopadne... Tak jestli se chcete podívat, tak http://nedoklubko.cz/ ~;)
Kaaja 15444
6.12.2013 13:40:25
ahoj,

tak dárky už většinu máme, něco ještě doladit...

nejstarší - oblečení - bunda, rukavice, teplý podkolenky na lyže, pyžamo a asi ještě koupím nějaký termoprádlo........jo a už dostane první voňavku a svůj dospěláckej sprcháč, aby nebral otci :-) ještě knížku........a k babičkám jsem kupovala knížku, triko a jojo

prostřední - s tím je problém - už to není malý děcko,ale hadry jsou mu ještě šumák......no ale bude to obdobný jak u toho nejstaršího - ryfle, rukavice, podkolenky, pyžamo, pingpongová pálka, knížka a asi velkej spacák - u babiček triko, knížku a pak prostě nevím........chtěl by lego,ale vím, že si s ním už nehraje, tak nevím.....

a nejmenší - to by bylo jednoduchý,ale všechno máme..........tak se pokusím vyrobit ze staré skříňky "pracovní ponk" a přikoupíme nářadí, pak snad dopletu deku, nějaký náhradní koleje k vláčkodráze a pak už moc nevím.....jo, vlastně pyžamo a kuklu na hlavu :-) a u babiček vláčkodráhu, knížku a už nevím :-)


když tak o tom přemýšlím,tak nevím, jestli už jsem to sem všechno jednou nepsala :-)

jinak školka super - už chodí i na spaní, vyzvedávám ho o půl třetí,ale už tam byl i dvakrát do čtyř, když jsem byla v práci a byl naprosto v pohodě......i s tím záchodem už se to zlepšuje, tak asi půjdu v lednu do práce s klidným svědomím....
karkulka+2 /08+11/ 50320
27.11.2013 18:57:47
Terap, my jsme měli a máme na všech matracích polyuretanové chrániče, takže když si ublinkli/pročůrali , jen se vypral ten chránič.

Co se týče Vánoc, tak David dostane dřevěnou vláčkodráhu /vláčky už má/ + doplňky, batůžek, povlečení, didaktickou hru, puzzle, nějaký oblečení a spoustu drobností.
Holka dostane aktovku, panenku Winx, LEGO Friends a oblečení. Má sice jen 5,5r.,ale radost jí určitě udělá, je přes tu módu ~:-D

Já bych holce mohla vymýšlet dárků klidně 100 a nebyl by problém, ale pro toho kluka prostě nevím.. On je zaměřenej jen na ty vlaky, auta ho moc neberou, a to jich má spousty. A Duplo má po Sabi celou krabici.
Dari79 114243
26.11.2013 11:32:30
Jó peřiny - byla jsem v čistírně dát kabát a měli tam ceduli, že čistí a přešívají peřiny...
Tak jsem se ptala, že mám v domku pár takových těch prastarých, po babičce.

No, prý to oni sami nedělají, jen sbírají a dělá nějaká firma, ale že právě tyhle staré peřiny vysypou, peří vyčistí, dají novou sypkovinu, prostě z toho udělají novou peřinu. Polštář 300,- Kč, peřina 1350 Kč. Tak jsem zalapala, ale je fakt, že nová péřová peřina klidně kolem 2000 Kč stojí.

Taky je miluju, je to úplně něco jiného a my nikdo nejsme alergici, takže o tom výhledově uvažuju, ale určitě ne teď před vánoci, že... Akorát teda do těch by teda dítě opravdu čůrat nemělo, že :-)

Jinak ty "umělé" peřiny a polštáře taky rveme do pračky, hlavně po "blinkacích" nocích, vešlo se.
terapeutka 100134
26.11.2013 8:38:37
Já mám teda pračku na 7kg, ale narvala jsem tam i celou matraci z dětské postýlky ~:-D když mi ji prcek poblinkal a páchlo to neskutečně, tak to prostě nestačilo jen tak ošudlit hadrem. Výhoda molitanových matrací bez nějakých kokosových a kdovíjakých blbostí.
Jinak peřiny máme my dopělí+dcera pravé péřovky prošívané, to je s praním horší, cca co 3-5let je naše babi nechává čistit v čistírně peří, ale ta suma za jedno vyčištění jednoho peří je skoro jako za novou pratelnou peřinu. A to sypovinu babi šije a prošívá sama. Ale to teploučko zase je super. Já mám pak ještě jednu ještě z dob mého dětství a ta je zase z ovčí vlny, takže taky nepratelná.

Na vánoce máme pro Honzíka Duplo, babičky mají pro změnu Duplo a teta zase Duplo ~:-D A ještě teda nějaké rozšíření k dřevěným vláčkům (máme jich velkou krabici po holce, takové ty magnetické - takže jen nějaké koleje a mosty navíc).

Pro starší holku máme pro změnu holčičí Lego~:-D a taky už nějaké oblečení - osmiletá už to i ocení~;)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 6710  [Dalších 6670 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.