| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Plenky látkové

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 81702  [Dalších 81642 >>]
wer 81075
9.4.2016 9:00:05
Tak to byla babička trochu čuně. Vyvařovalo a máchalo se tak 50 až 60 plenek denně.
Lady V. 139699
9.4.2016 8:54:22
No ne, právě že k tělíčku! Mimino muselo mít písek ve všech otvorech.
wer 81075
9.4.2016 8:47:54
Přebalovalo se častěji,pořád se kontrolovalo jestli není miminko mokré.
Plenky se dávaly dvě, do spodní se dal pruh igelitu. Některé kalhoty měly nějakou nepromokavo úpravu, já jsem víc používala takové froté, byly promokavé ale pěkně držely. Často se převlékaly i dupačky a košilky.
Taky se balilo do peřinek, když miminko déle spalo tak bylo sice mokré, ale v teple.
Hanka 75 76332
8.4.2016 21:55:25
měl za tím být otazník ? jako že se ptám, jak to dělali ?
Hanka 75 76332
8.4.2016 21:55:02
pod plínu, jako že ně k tělíčku, ale dají plínku a pak ten hadr s hlínou..

Hanka 75 76332
8.4.2016 21:53:38
strašná, ale ještě horší, co v zimě ?
kde to sušily ? když pochybuji, že bylo všude dost dřeva na topení (to leda tak na Šumavě podle Klostermanna, ale jinde např. ve městech o tom dost pochybuji)

mě to prostě rozum nebere, když látkovou plínku mi dítě pročůrá během hodiny tak, že je celá mokrá a všechno pod ním tj. i ten povijan a dno kolébky..

přebaluju často, aby se mohlo miminko hýbat dávám jednu klasickou látkovou plenku (na noc a na spaní přes den s moderní bambusovou vkládačkou)

takže mám ještě jeden dotaz (ne k minulosti, ale současnosti:-): je vhodné dávat dvě klasické plínky ? (nejen jednu) dělá se to tak ?
(nemám ty moderní bambusové atd., ale klasické bavlněné a skládám je na obdélník)
dávám jednu na noc s vkládačkou, ale je vhodné dávat dvě, asi můžu že ? ptala jsem se na kyčlích, ale byla jsem celkem odbyta a zůstala bez odpovědi
ivaxx 44192
8.4.2016 21:11:40
To mi připadá geniální. Tedy něco jako dnešní silikagel ~:-D. Rozhodně je to i hygienické, neboť vypálením se zbaví i nečistot a mikroorganismů.
Lady V. 139699
8.4.2016 19:51:01
V Anatolii (vyprávěla mi tchyně) používali (a někde asi ještě používají) jakousi hlínu nebo snad písek či co. Normálně to prý miminu dávají pod plínu (nebo spíš nějaký hadr). Každopádně to není prý jakkoliv hlína, ale prý cosi speciálního, nějak to ještě před použitím pálí v ohni. Jak je to s vlivem na zdraví si netroufám odhadovat, každopádně to dost lidí prežilo myslím bez následků.
Stárnoucí 94831
8.4.2016 19:41:57
Tante, nevím, jak s tím častým praním.
Babička, ročník 1926, vyprávěla, že počurané se jenom hodily přes plot, nechaly uschnout a zase se použily.
Strašná představa~:-D.
Cimbur 64764
8.4.2016 19:23:07
Já jsem tak balila i starší dítě. Když jsem byla coby devítiletá ve špitále se žloutenkou, přebalovaly jsme s kamarády batole asi 15 měsíců staré, které bylo s námi na pokoji. Taky jen trojúhelník. Ale kalhotky mamka pro bráchu měla, akorát se dávaly přes ten trojúhelník, když byl pak větší. Když byl kojenec, stačilo měnit tu vnitřní plenu, tu vnější a trojúhelník jen při větší nehodě.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 81702  [Dalších 81642 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.