Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
ALianan | 72626 |
1.5.2009 12:20:34
Tůje nevadí. Ale počítej, že je ovce určitě okoušou.
Stejně se rozluč s ovocnými stromky, kam dosáhnou (dosáhnou vysoko, beran stojí pod stromem, ovce se opře předmíma mohama o berana) to koušou. Plot co nejvýšší a nejpevnější, spodní srany pevně uchycenou. Naše ovce si s překonávání plotu udělali sport, proskočí i elektrickým ohradníkem. Jeden čas jsme museli berana vázat, ale ovce stejně nakonec utíkalali bez něho. Pokud máš berana, pozor zdají se milý a ochočený, ale z každého vyroste trkavá bestie. Já tomu našemu už léta vyhrožuji řezníkem - a to jsem vegetarián. Jinak jsou ovce nenáročný a milý zvířata, pokud máš velký pozemek s přístupem k vodě nepotřebují žádnou péči. Lehce se množí a naše mají lehký porody. Ani si nevšimnu, že březí a ráno máme jehně. V pohodě od nich odjíždíme na týden na dovolenou. |
Eržika. | 36295 |
30.4.2009 21:53:18
Zdravím,
nevíte někdo, jestli vadí na oploceném pozemku cca tři tuje? Nechápu, kdo je tam do ovocné zahrady vysadil, ale jsou tam. Jak vysoký plot musí být? - jaké máte zkušenosti? - budeme mít dvě jehňata - plot do ulice je dost vysoký, spíš aby mě neožrali skalku, kytky a zeleninku. Jehňátka mám sehnaný do vzdálené příbuzné, která ovečky opečovává jak domácí miláčky. |
Lucka 345 | 85790 |
13.3.2009 9:55:53
Chovatele koz zvu na můj blog www.lucka345.blog.cz.
|
Lucka 345 | 85790 |
10.2.2009 11:12:47
Já bych před kupováním kozy rozhodně nejdřív sháněla chovatele, rady a informace. Není koza jako koza, tak aby sis pro začátek nekoupila něco, co druhý z chovu zrovna vyřadil.
|
If & 3♥ | 3270 |
10.2.2009 10:08:02
amartinoo, první věc kterou k takovému chovu potřebuješ je koza:o) Všechno ostatní už se dá zjistit, poshánět a dopátrat na stránkách
www.schok.cz nebo www.cmsch.cz na Českomoravském svazu chovatelů, kde funguje i ústřední evidence ovcí a koz sídlící v Hradišťku pod Medníkem. Vřele doporučuju sehnat nějakého chovatele v blízkém okolí, navštívit ho a optat se na vše potřebné.. pokud chcete založit Ekologický chov, je potřeba abyste dopředu znali všechny podmínky ekologického chovu potřebné ke schválení.. jako welfare chovu, ustájení, nehnojení... navíc musíte nakoupit pokudmožno plemenná zvířata z eko chovů... atd atp... je toho fakt strašná spousta a vydalo by to na přednášku.... doporučuju navštívit ty www stránky viz výše a hlavně nějakého chovatele v okolí, který už má v tom praxi... |
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) | 7549 |
10.2.2009 9:12:00
Jo a je to náš beran, takže v tom stádu je od jara nonstop - byl bokem jen když se rodila jehňata a v chlívku bylo málo místa.
|
10.2.2009 9:03:52
My jsme kozu připouštěli v necelym roce a kůzlátka měla dvě.
Letos máme zatim jen 3 jehňátka od dvou ovcí - všechny hnědý po zwartbleskym beranovi. Ostatním se nějak nechce na svět, přitom beran byl připuštěnej do stáda, takže ke všem ovcím najednou a nejstarší jehně se narodilo v prosinci... |
10.2.2009 8:59:15
Amartino, to je tak obsáhlej dotaz, že by bylo lepší vyhledat nějakou fungující kozí farmu a domluvit si schůzku s provozovatelem. A nejlíp se dvěma, nebo třema...
Tady jsme samí amatéři (leckdy i bez těch známek na uši, což je ještě nejmenší problém zařídit). Kozy přežijou všechno , takže jde spíš o to, aby vy jste přežili investice (finanční i duševní) do zařízení, hygienických norem atd. |
culkaa | 84674 |
10.2.2009 8:50:45
jsem ráda, že i tady se objevil takový příspěvek! Já doufám, že taky jednou budeme mít chov koz - zatím to nejde a Rodinu sleduju hlavně kvůli blížícímu se porodu, ale věřím, že časem k tomu dojde!
Přeju hodně úspěchů a radosti z koziček!!! |
amartinaa | 80640 |
9.2.2009 22:05:40
Dobrý den, poradil by mi někdo, jak založit chov koz, co k tomu všechno potřebuji. Rádi bychom založili zemědělskou farmu s chovem koz a vyráběli kozí sýr. Ale máme zatím jen pozemek. Dají se získat na takovou farmu dotace z EU, či nějaké příspěvky na zařízení? Děkuji moc za rady.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.