Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
sally | 3140 |
Re: dovca24.5.2008 17:39:49
Rosničko,
hlavně se neboj někoho oslovit... oni jsou i ti ostatní stydliví... já když jsem v sousedství potkala už třetí ženskou s novorozenětem, tak jsem je sezvala na jedno dopoledne k nám domů.... jsou to už skoro tři roky a s těmahle sousedkama, s kterejma jsme se před třemi lety sotva zdravily dneska pořádáme všechno možné - od egg hunts, vánočních besídek a akcí pro děti až třeba po narozeninovou párty (tajnou) jedné z nás. Chodíme spolu cca jednou za měsíc na večeři (hlídaj chlapi), a když mi bylo ve čtvrtek děsně zle, stačilo zaklepat na dveře a udala jsem syna na tři hodiny a já jsem si mohla jít zalézt do postele... přes sousedky jsem sehnala školky pro děti, handymana, stavitele, trošku práce na doma - všechno.... ale možná, že kdybych je před třemi lety neoslovila, tak se dodnes jen zdravíme na ulici.... |
DreaS | 65678 |
Re: dovca24.5.2008 14:54:54
Rosnicko,jak psaly ostatni holky,neboj,bude lip.Ja jsem v USA necele dva roky a musim rict,ze prvni rok byl hodne tezky.Prvnich par mesicu jsem se rozkoukavala a asi po 9mesicich prisla krize a myslela jsem,ze utecu zpet,do Cech.Jsem take velmi spolecensky clovek a najednou jsem se ocitla sama zavrena doma s malymi detmi.Nejvic mi chybely kamaradky,protoze Americanky jsou v urcitych vecech rezervovanejsi a chvili trva,nez si te pusti k sobe.Ale mela jsem stesti na vyborne sousedky a postupne jsem se seznamovala hlavne diky skolce a dcera chodi na balet a gymnastiku.Hlavne je super,ze Amici Te moc nenechaji nekonverzovat,hrozne radi si povidaji a to se mi libi.Uvidis,i anglictina bude lepsi,tady je to kazdemu stejne jedno,hlavne,ze se domluvis.Zkus si najit nejake ceske duse pres Skype-zadej si to bez jmena a jako jazyk cestinu a pak Vase mesto a mozna tam nekdo bude.Ja jsem si tady v Houstonu nasla jiz 5 kamaradek,vetsinou diky nahode.Napr.jsme byli v mall a ja na deti mluvim striktne cesky a tak jsem se napr.seznamila s jednou slovenskou maminkou,protoze slysela cestinu.Sice jsme narod maly,ale rozlezli po celem svete.No a pres Skype jsem nasla take jednu Cesku a ta ma asi 40 dalsich znamych.Krome toho mam predplacenou i ceskou televizi -online Tv a to je take vyborne a za zacatku mi to hodne pomahalo.Drzim palce,zvladnes to,zivot je tady v mnoha smerech mnohem jednodussi a i kdyz budu mit koreny vzdy v Cechach,uz bych se nevratila.
|
Olča + Adélka + Ondra | 32390 |
Re: dovca24.5.2008 2:27:33
Rosnicko, tri mesice jsou opravdu malo. Ja sem tu pres rok a ted se teprve zacinam poradne orientovat. U nas campy organizuje hlavne county.
Chodim sem jen obcas, ale tak jednou tydne kouknu jestli nekdo neco pridal. Add babi, mam pocit, ze reaguje (tedy prudi) na muj davny dotaz na zarizovani materske ze zahranici. Takze budu reagovat - jsem obcan CR a zadne jine obcanstvi nemam. V CR jsem na radne MD a v praci mi drzi misto. Manzel je taktez Cech vyslany z prace na 3-5 letou staz. A protoze moje tehu bylo rizikove nemohla jsem letet do CR za svym doktorem pro potvrzeni. Nic nelegalniho. A pokud mohu, tak muzu rict, ze i ze zahranici lze MD vyridit. Stacila zdravotni zprava od meho americke lekare pro meho ceskeho lekare. Jinak mohu rict, ze podobne rusiscky navstevuji i jine diskuze na rodine. A co vim minimalne dalsi tri se presunuly radeji jinam. |
bohunak | 5775 |
Re: dovca24.5.2008 1:56:06
Rosnicko, neboj, to bude dobry, 3 mesice je kratka doba
Na netu jsem nasla nejake cislo, melo by to byt cislo na ceskou komunitu, doufam, ze je spravne, zavolej a uvidis. 719- 477- 9144 Podivej se na netu na www.pikespeakkids.com, ta stranka vypada pomerne dobre. Taky jsem nasla na rychlo cspringsonline.com tam jsou ruzne veci, i atrakce pro deti. Neboj, najdes, jen hledat Zkus to cislo, me by to zajimalo taky. Hodne stesti Bo |
Beremi | 80377 |
Re: dovca23.5.2008 23:18:02
Colorado Springs. Mozna bude problem i v moji anglictine. Sousedku mam pres kostely, taky nic na moje terminy nenasla. A tabor na 3 tydny je moc. Napad s knihovnou se mi libi, jsem tam dost casto. Pristi tyden nam tu otviraji bazen. Doufam, ze se tam s nekym seznamime. Na hristi jsou vetsinou prtata. Rada tu s vama povidam, byla jsem zvykla byt hodne mezi lidma.
|
Debbie | 42968 |
Re: dovca23.5.2008 23:06:54
Gabi,
Se sedackou ti nepomuzu. Ja uz mam pro deti jenom booster seat. Rosnicko, Kde, ze to bydlis, ze tam nemate aktivity? A nebo jsou tak daleko? Treba ti poradime, kam se podivat. |
Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
Re: dovca23.5.2008 22:58:40
Rosnicko, urcite u vas nejake aktivity pro deti najdes. Ja na rozdil od vetsiny holek tady z diskuze ziju na malinkem meste - cca 30 000 lidi a je tady toho spousta, jenom musis vedet, kde hledat. Jak se rozkoukas, tak taky urcite objevis vic veci. Zkus se podivat, jestli u vas nevychazi casopis - obycejne byva zdarma- kde jsou uvedene ruzne akce, kempy ... v okoli. Jo a hodne takovych informaci najdes v knihovne a muzeu, muzes se poptat u detskeho doktora a zkus i kostely, YMCA a nebo se zeptej maminek v parku... drzim pesti
|
Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
Re: dovca23.5.2008 22:54:16
Rosnicko, ja jsem nevedela, ze jsi tu tak kratce - to bych taky nikam nejezdila.
Zkousela jsi nejaky Moms club, Parents as teachers, Mothers of preschoolers ??? Zacatky jsou tezke - ja jsem tu ze zacatku byla zoufala - neboj, bude lip Drzim pesti, at neco najdes. Mas nejake kamaradky s detma ? Mej se pekne a preji pekne proziti prazdnin |
Beremi | 80377 |
Re: dovca23.5.2008 21:57:51
Gabuli koukam, jak umim. Maminy tu po 3 mesicich zatim moc neznam. ZKratka ty veci okolo jsme nenaplanovali ve vhodnych terminech. Dcera ted konci Kindergarten, cestovat se s ni uz da. Ale nejak nemam odvahu ji kazdy den vozit cca 100 km po dalnici do vedlejsiho mesta, tam neco zajimaveho maji.
Babi, vazne by me zajimalo, kdo ceho vic vyuziva. Znam v CR spoustu mamin, ktere maji 2-3 deti a nikdy nepracovaly, jen berou leta davky. A jeste si stezuji na 30 kc u lekare. Zkus si v USA zajit a ditetem k doktorovy. |
sally | 3140 |
Re: dovca23.5.2008 20:21:54
no tak se fakt podívej, jeslti píšou že má latch.... to je to, co myslíš - ten pás dole na pevné uchycení do auta + pás nahoru.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.