Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
sally | 3140 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 23:28:20
tak zrovna McDonalds mi docela zdvíhá kufr - a za osm let pobytu jsme tam jedli dvakrát a pokaždé toho půlka skončila v koši - to raději smrt hlady... jediná vyjímka jsou ty jejich ledové shakes - to jsem asi třikrát měla. Jsou místa, kde si ale klidně dám hamburger nebo sendvič... proložený zeleninou, avokádem atd. Podobně nemůžu mexické z různých chains, bývá mi po něm zle. ALe opravdovou mexickou kuchyni (plněné papričky, mořské obludy zapékané se sýrem atd.) - to jednou za čas můžu. Chicken nuggets u nás nejí nikdo. Pizzu ano - ale přesně - bez salámů a humusů...
Nicméně asi vedou vietnamské polívky a thajská / malajská kuchyně. Sushi taky můžu, ale s čtyřčlennou rodinou to už poněkud leze do peněz. No a pak máme oblíbenou taiwanskou hospodu... oběd pro celou rodinu tam pořídíme za třináct dolarů - ale tam jsem schopná pozřít celkem asi tři nebo čtyři jídla... slizovaté polívky, shnilé ryby a vepřová žebírka plná tuku fakt nemusím... Jde o to, co si člověk z které kuchyně vybere.... já jsem v Česku za dva týdny přibrala tři kila.... holt jsem se cpala smažákama a pila hromady píva |
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 23:13:13
Dreo jak uz jsem psala niz,tak ja nemam nic proti chicken nuggets a pizze,sama je davam.Ale mam proti tomu,aby se davalo kazdy tyden to samy,a jidelnicek sestaval z peti veci.Myslim,ze mame na mysli to samy,akorat to spatne vyjadruju.Sloh nikdy nebyl moji silnou strankou.
Ta Bohemia restaurace je jedna z tech,v kterych jsem v Chicagu byla Ale uz je to davno,jeste pred detma. Ve skolce se nastesti moje deti cist neuci,jenom pismenka.Tak tohle resit nemusim.Cteti je az v kindergarden. |
DreaS | 65678 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 19:21:27
Jeste se pripojuji...chtela jsem svym prispevkem rict,ze vsude chleba o dvou kurkach a vsude jsou nejake problemy.
Miso,my take nemame na to,abychom kupovali vse organic,snazim se jenom kupovat napr.ovoce a zeleninu, urcene k prime spotrebe a tam ty ceny zas tak rozdilne nejsou.To radsi nekupuji zbytecne sladkosti a pochutiny a radeji detem misto bonbonu oloupu a nakrajim dve jablka nebo dam seedless grapes a to bys mela videt,jak to do vsech deti-hlavne nasich sousedu-americkych deti-zahuci-nejsou na to az tak zvykle,maminky jim radeji nasypou chips. A kdyz byli deti mensi,presnidavky jsem radeji moc nekupovala ,prislo mi jednodussi uvarit kus brambory,mrkve,cukety a hodit tam kureci nebo kruti a bylo.My se stravujeme mezinarodne-varime mexicka,cinska,thajska,vietnamska,indicka,havajska jidla,z ceskych nejaka dusena masa.Mne jen zveda ze zidle brojeni proti pizze,chicken nuggets,hamburgers atd.-vzdyt co je spatneho na italske pizze,pokud se neji denne a nedava se na ni salam,ale treba pouze syr,co na hamburgeru-vzdyt my jsme take jedly karbanatky a sekanou a takhle aspon deti navic dostanou kus zeleniny a co nuggets?Vzdyt kolikrat jsme mely k nedelnimu obedu vyborne ceske rizecky navic se silne nezdravym bramborovym salatem.Nic se nema prehanet a ja svym detem klidne obcas dopreju Mc Donalds,ovsem s nesolenymi hranolkami. |
Beremi | 80377 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 18:58:14
Dik, vzdycky tady najdu neco uzitecneho. Jak jsem doma,asi nektere veci zbytecne resim. Pekny vikend vsem.
|
Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 18:34:16
Rosnicko, na uceni ze skolky se vykasli. Zaklady cteni ji nauci v KG. My jsme doma ucili jenom CJ, AJ jsme nechali na skole + doma samozrejme delame ukoly a cteme v AJ. Eliska je celkem bez problemu - obcas nevi nejake slovo jak v CJ , tak i v AJ - v pohode, neres to. Dvojjazycne deti nemuzes srovnavat s jednojazycnymi-tam ten vyvoj jde trosku jinak.
Rika se, ze nejhorsich je prvnich 5 let, tak uvidis. ja jsem si ze zacatku balila kufry casto, ale ted uz se mi zpatky moc nechce. Aspon s detma si myslim, ze je tu pohodovejsi zivot - muzes autem kamkoliv, lidi jsou ochotni a usmevavi, v obchode ti pomuzou, temer nic neni problem... A uz opravdu mizim |
Re: Skolni obedy1.8.2008 18:27:29
Miso, ta restaurace neni primo v Chicagu - tedy ja nevim, jestli je to uz Chicago a nebo ne. My jsme jeli nakupovat do IKEA Bolinbrook z tama jsme jeli do Bohemian Restaurant asi tak 10 minut- vubec netusim, kde to je. Ale chlapi tam chteji priste zas a holky taky, tak se podivam Ja jsem pred tim ridila celou cestu do Chicaga a ten kousek do restaurace potom ridil manzel a ja jsem byla rada, ze se vezu - kam, to mi bylo jedno
jdeme plavat, tak ahoj a preji pekny vikend |
Beremi | 80377 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 18:23:15
Jeste k uceni. Ve skolce jsme dostali asi 40 slov, ktere se ma naucit cist. Zatim jich umi 7. Kazde zvladnute si dava hrde na nastenku. Ovse za zbyvajici 2 tydny prazdnin toho uz asi moc nestihneme.
Pismenka ma tendeci cist jako letter, ne sound. Pak to nejde spojit ve slovo ani v jednom jazyce. |
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 18:21:43
Gabulko v Chicagu mam spoustu kamaradu a v ceskych restauracich jsem tam byla nekolikrat.Kde jste byli?
V NYC cesky restauraci taky vari mexici,ale vari dobre,naucil je to cesky majitel.Kde bys chtela najit tolik ceskych lidi,co by chteli delat za malo muziky v hospode. Jdeme do bazenu,tak zatim. |
Beremi | 80377 |
Re: Skolni obedy1.8.2008 18:15:02
Tvoje "nikdy nerikej nikdy" je mi hodne blizke. Momentalne jsme tu 6 mesicu. Puvodne jsme se chteli uz ted vracet, kvuli nastupu skolni dochazky. Nyni uvazujeme o dalsim roce a pak se uvidi...
|
Re: Skolni obedy1.8.2008 18:12:51
Roznicko, mensi deti vic mixuji slova dohromady-casem ty jazyky oddeli. Se starsi dcerkou se soustred na CJ, anglictina se prida sama-o to nemusis mit strach. Dcerka zacala vic cist az v druhe polovine prvni tridy, takze zbytecne nespechej.
Sally, ja taky jim rada venku - hlavne kdyz nemusim varit Ale o vikendu me nasrali. Byli jsme v Chicagu a kamarad nasel ceskou restauraci-podle nazvu. Uvnitr obsluha Polky a Mexici v kuchyni. Chlapi si dali svickovou a koprovku a ja jsem mela chut na madarsky gulas-jim to chutnalo, me vubec Jinak si taky dam rada asijskou kuchyni, ale nesmi tam byt nic, co plave ve vode. ted po nekolika tydnech bez kuchyne se tesim, az si neco uvarim. Manzel a holky se tesi na rajskou |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.