| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Africe

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 752  [Dalších 632 >>]
Lucie, Janinka zari 07 76745
9.6.2009 17:32:10
Po delším čase se s malou, teď již téměř dvouletou Janinkou, chystáme do Ghany, do Akkry. Manžel tam dostal kupodivu v době krize, dobrou práci, zatm na dvět měsíců. Nenajde se někdo odtamtud?
nippa
  • 
19.5.2009 18:06:23
monika lepsie si to napisat nemohla. Ja som 11 rokov s nigerijcanom, o ludoch s Ghany som pocula len dobre veci aj ked vsade sa najdu vynimky. V nigeri som bola niekolkokrat a myslim ze od Ghany to asi nebude tak rozdielne(Ghana myslim ze je este bezpecnejsia ako nigeria). Tiez myslim ze je to vymysleny pribeh a ak nie tak ta zenska bola ozaj hlupa a este sa opovazuje aj upozornovat inych na zivot v Afrike. Taketo veci sa stavaju vsade na svete. Ak cloveka nepoznas co cakas. Ako pises ona tam isla mu pomoct takze hned tu vidime z akeho dovodu bol on s nou(preco bola ona s nim je vedlajsie). Velmi ma taketo knihy hnevaju, kedze casto tieto "spisovatelky" pisu na co si davat pozor a netreba chodit do tej a tej krajiny...v prvom rade by simali uvedomit co urobili ze sa v takej situacii ocitli.Neda sa to porovnat s "Bez dcery neodidem" kedze pribeh tento zeny nebol zalozeny na jej sprostosti ale na nestasti ked sa jej manzel zmenil z milovaneho na nenavideneho.
namana 80861
15.4.2009 21:16:26
ctenarko jeste jednou k te knize...nasla jsem si nejake odkazy na netu a napisu ti muj osobni dojem..popravde nechce se me tomu pribehu moc verit...hodne veci me tam nehraje..slecna se sejde s podnikatelem z nemecka, ktery pravidelne jezdi do afriky, slecna se s nim zacne schazet a on ji vypravi o africe a klukovi(silene bohaty), ktery potrebuje pomoc ( rodice mu zemreli a on nemuze vyridit dedictvi)a ona se do toho kluka silene zamiluje jen z reci toho podnikatele( trosku naivni nebo ze by ji lakalo to bohate dedictvi? :) ) a rozhodne se odjet do ghany mu "pomoct"( vyridit dedictvi). Ona zijici cely zivot v Cesku neznajici africkych pomeru jede pomoct klukovi, ktery cely zivot v Africe vyrustal.. ona zivota nezkusena devatenactileta z rozhovoru zamilovana leti do afriky jednat s pravniky,africkou korupci a byrokracii vyrizovat dedictvi pro kluka ktereho miluje ale v zivote ho nevidela...~z~ ( pise, ze hledala na netu spoustu informaci, takze o druhe strance afriky vedet musela )
za druhe pise, ze ji pritel drzel v africe nasilim, ze nemohla odjet...a v zapeti pise, ze pritel nebyl cely den doma brzo rano odjel vecer se vracel, co tak zavolat na ceskou ambasadu a poprosit o pomoc? ona jako ceska mela narok na ceske pasy pro sve deti..musela podepisovat seky a postupne si vzala v cesku pujcky za 120 milionu korun (nevim jak kdyz banka dela problemy kvuli kazdemu milionu) pise ze musela jet nakoupit odvezt deti do skoly takze byla v kontaktu s lidma a pomoc poprosit mohla.. nevim nevim...spousta protikladu ...
zpet v cesku.. pribeh je v televizi na vlastni oci zase nekomu naleti chlapek ji nabidne pomoc a pak ji kdesi drzi i s detmi pote si vezme prasky a chce spachat sebevrazdu( matka 2 deti, ktere nikoho jineho nemaji)ocita se v psychiatricke lecebne a tam se seznami s dalsi laskou ziji spolu s detmi v noci v byte policie nachazi opustene a zanedbane deti a ty jsou ji odebrany.. s dalsim pritelem( zadluzenym) ktereho zase vyuzivala manzelka na podepisovani smenek je potreti tehotna a pritel ceka na rozsudek zda pujde do vezeni na 5 let nebo mu ho prominou..tak po precteni toho vseho bud ta pani moc rozumu nepobrala a nebo tento pribeh ani neni pravda...to je jenom muj osobni nazor...a tahle pani pise, ze varuje vsechny zeny ktere by chteli jit zit do afriky... to neni o africe nebo jine zemi, kde zijete kdyz bude zenska hloupa a bude verit kazdemu chlapovi, ktery se na ni usmeje tak se vam to muze stat i s klukem z vasi vesnice..ale osobne si myslim, ze z toho pribehu neni moc pravdy, a ze se svou fotkou silene utrapene tvaricky na obalu knizky chce jenom vydelat nejake penize a knizka bez dcerky neodejdu ji byla predlohou..tot muj osobni nazor na tuto pani a jeji knizky...
jinak ctenarko moc dekujeme za hezke psani...
čtenářka knih
  • 
15.4.2009 18:19:48
Moc hezky jsi to napsala a je fajn, že tak pěkně cestujete a máte se rádi. Máte už děti a jak jste spolu dlouho, sice vás neznám, ale fandím vám. Každý vztah je o kompormisu a o úpřimném jednání a je fuk od kud je ten či ta. O té mladé paní se psalo i v Aha a bylo to i v pořadu Na vlastní oči a je i ve vyhledávači o ní napsáno mnohé a proto ten dotaz a zájem.Já osobně nerozlišuji barvu ani vyznání, ale jen hodný a zlý. A tak by to mělo i být v reálu, ale znám lidi co rozlišují pěkný či pěkný, ale to je již na jiné téma. Mějte se pěkně. pa

namana 80861
15.4.2009 16:09:42
ahoj knizku jsem necetla, ale podle obsahu, co jsem se divala na netu se jedna o ghanu a ne o nigerii a o typ knizky bez dcerky neodejdu..je me uprime lito vsech techto zen, cim si prosly, ale trosku reality, zamilovat se po internetu nebo na diskotece do chlapa jenom protoze ma hezke telo nebo exotickou barvu kuze a pak ocekavat nemozne je primitivni..zivot je tvrdy pro pary stejne narodnosti zijici v rodne zemi natoz pak pro multikulturni dvojici, kde se musi vzit v podtaz vice veci jako kultura zeme, zvyky a rodina...jsou tradice, ktere jsou pro nas neprijatelne a oni zase treba nechapou nase tradice..a neni to o tom, ze oni jsou spatni nebo my jsme spatni je to o odlisnem pohledu na svet a ziti..nemuzeme do neceho skocit po hlave mit naivni predstavy jak si vezmu cizince nejlepe nekde od more, abych tam mohla sedet kazdy den a pak po spatnych zkusenostech se vratit domu a kricet varuji vas nejezdete do afriky nebo do arabskych zemi neberte si muze jinych narodnosti...kolik u nas zije zen co jsou vdane za cechy a jsou kazdy den ponizovany, bity, tyrany, a znasilnovany a kdo o tom pise? naopak kolik zen je vdanych za cizince a maji krasny a vyrovnany vztah? muj manzel je cizinec zili jsme ve spanelsku v libanonu v arabskych emiratech a momentalne jsme v nigerii, vsude je krasne a vsude jsem byla spokojena, kdyz vim co mam od te zeme cekat a nejedu tam s naivni predstavou..taky bych mohla psat romany, ale kdo by je cetl, kdyz mam s mym manzelem cizincem krasny a harmonicky vztah :)
anonym, čtenářka knih
  • 
13.4.2009 11:41:22
Nějak jsem náhodou narazila na tento rodinný server a nedá mi to se nezeptat holek co žijí v Nigerii nebo v jakékoliv jiné africké zemi jestli náhodou neslyšeli příběh o velké lásce Barbory Koudelkové z Olomouce a nečetli její dvě knihy Útěk za afrického pekla a pak Návrat do českého pekla. Názory mě fakt na tuto paní zajímají. Děkuji

Anonym
Miska 75327
17.3.2009 16:04:54
Ja jsem tedy z Pretorie, ale ta vzdalenost neni tak velka, abychom se obcas nemohli vidat. Ja mam sedmimesicniho syna, manzel tu pracuje. Jsme tu od cervna minuleho roku, ale zatim tu mnoho lidi take neznam. Muj email: michaela.wansley@gmail.com.
Silvi159 52810
9.2.2009 10:36:42
Budu tu ještě asi 2,5 roku max
S Monikou si taky píšu
nippa 93031
8.2.2009 19:34:13
ahojte. Silvi mna poznas, sme si vymenili par emailov(Danielina kamoska). V nigerii som bola par krat a musim povedat ze sa mi velmi paci. Este by som chcela ist do Abuji, pocula som ze je tam krasne a cistucko. Hovoris ze tam mas par znamych z domu, co je super keby sa prestahujeme jeden den tak aspon viem ze tam nie som jedina..teda okrem Didi v Lagose a teraz tam zije aj jedna Monika. Kolko este ostavate v Abuji?
Silvi159 52810
2.2.2009 23:40:57
ahoj, tak co bys ráda slyšela?~t~ Já to tu mám jak dlouhé prázdniny-sluníčko, bazén a nidnedělání, takže si nestěžuju. V hlavním měste (Abuji) se dá žít normálně, sice mi tu chybí klasické shopování v nákupních centrech, protože tu je málo obchodů, zboží dle závozu a hrozně draho, ale to si vynahradím při návštěvách doma. Bezpečnost přímo tu je taky OK. Máme 4 letou holčinu, jsme naočkovaní, vaříme jako doma, Čechů tu je pět a půl (to kecám, na ambasádě je 6 lidí a pak tu mám dvě české kámošky s nigerijským přítelem a ještě tu žije jeden mužský asi 20 let s nig.manželkou a to je vše)~;)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 752  [Dalších 632 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.