Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Silvi159 | 52810 |
24.7.2008 19:37:35
Ahojky vespolek
Stěhuju se z Francie do Nigérie, tak jsem zabrouzdala na rodince a objevila Vaši diskusi. Zatím nevím kolik Vás tady je a kde zrovna žijete. My budeme bydlet v hlavním městě Nigérie - Abuja a mám tříletou Klárku. |
Lucie, Janinka zari 07 | 76745 |
22.7.2008 21:54:22
Dekuji, stesti je zapotrebi pokazde a vsude :) byla jsem dva roky v Ugande (s malou tedy jen necely mesic), takze pojem "Afrika" mi neni neznamy. Tam bylo teda draho taky, co se zbozi evropskeho typu tyce. ale mozna jsme jen zvykli na prilis nizke ceny potravin v CR, ne? A kdyby jste do Ghany event. chystali? Muj partner je taky z JAR, ale tam uz se natrvalo asi nikdy nevrati...
|
Miska | 75327 |
21.7.2008 10:49:54
Ja bohuzel zadne zkusenosti nemam, ale nas kolega se tam stehuje a ted se akorat vratil z kratsiho pobytu tam. Pry je hodne draho v obchodech, pokud chces koupit zahranicni potraviny, vse se dovazi. S bezpecnostni to tam neni tak zle jako v JAR, ale je to pry Afrika. My zvazujeme, pokud by se to povedlo, az skoncime v JAR se tam take odstehovat. Myslim, ze neni ceho se bat a bude to fajn africka zkusenost. Hodne stesti.
|
Lucie, Janinka zari 07 | 76745 |
3.7.2008 23:12:28
Pekny vecer,
nekdy mam pocit, ze Afrika se smrskla jen na JAR :) ale to asi jen v teto diskuzi. Prosim pekne, ma-li nekdo zkusenost z Ghany, mela bych se tam za necely mesic prestehovat. Diky |
Hudba Ainur | 3111 |
2.7.2008 23:46:27
Milé zahraniční maminky,
chodíte se svými miminky a batolátky na kurzy plavání kojenců? Píšu o tom diplomku a potřebovala bych získat co nejvíc informací, jak se kde ve světě plave. A vy jste jako přímé účastnice ty nejpovolanější osoby. Najde se tu někdo, ochotný si se mnou vyměnit pár mailíků? Opravdu vás nezdržím dlouho. Moc děkuji za pomoc, Camm |
Miska | 75327 |
2.7.2008 10:53:05
Urcite JAR nevynechavej!! Ja mam spoustu znamych, co tu byli na dovolene a nikdo si to nemuze vynachvalit. Narodni parky apod. Johannesburg projedte v zamcenem aute, ale nemej predstavu, ze vylezes na ulici a zabijou te. To jsem z tech prispevku tady myslela take. Nechodte do cernoskych ctvrti, nikde v noci, nenechavat nic v aute apod. navic zbytek zeme je celkem bezpecny. Pokud chces vic informaci a ujisteni, koukni na stranky ceske ambasady v Pretorii.
My meli skoleni o bezpecnosti na americke ambasade. Je toho dost, na co musis byt clovek opatrny, ale za celou tu dobu, se zatim nikomu nic nestalo, az na ukradene auto apod. Ve zpravach se samo dozvis ruzne story, ale to nejsou turisti, ale mistni lide, navic si pust zpravy na Nove a mas to podobne. Ve Washingtonu DC byli i ctrvte, kde musela byt policie 24/7 protoze tam meli i nekolik vrazd za tyden ...Uznavam, je to tu narocne pro Jihoafricany, kteri asi tezko vidi budoucnost v tehle zemi. |
Anni&Annika | 50178 |
2.7.2008 9:17:12
omlouvam se, ze se micham, ale videla jsem Afrika a tak mi to nedalo. Premysleli jsme o dovolene v jizni africe, ale kdyz jsem to tu tak zbezne procetla, zni to spis jak horor. Takze premyslim o tom, JAR vypustit a radsipremyslet asi o necem jinem. Ze?..
|
Nelie | 25076 |
2.7.2008 1:19:02
to jsem si taky rikala, ze je to nejaka ptakovina. nase maid dostala plat, jidlo, obleceni, na vanoce darky - nemyslim, ze se mela spatne. a zivila z toho sirokou pocetnou rodinu, takze ted nevim, jak na tom budou tedka...jo to tankovani benzinu mi taky chybi - na to jsem uplne zapomnela!!!
Jak si manzel zvyka v Cesku? myslis, ze to zvladne nebo poputujete dal? |
Nelie | 25076 |
1.7.2008 17:49:24
Eeko, mne chybi sluzky...tez povrchni, ale ta pohoda kdyz ti nekdo vypuliruje dum...to mi v Kanade desne chybi...Nevis, tchyne psala, ze musela propustit svoji maid protoze je nejake nove narizeni, ze se jim musi platit kdyz jdou na materskou a zdravotni pojisteni a vsechno je to strasne drahe, takze je spousta maids bez prace neb middle class si je uz nemuze dovolit???
|
Nelie | 25076 |
30.6.2008 21:32:47
Misko - Afrika je nadherna a lidi jsou senzacni ale az Te poprve prepadnou a nebudes se moci dovolat pomoci od policie, mozna se na vse budes koukat jinak. Ja pracovala v Americke Mezinarodni Skole a na skolni autobus s detmi hazeli casto kameni a rvali "bile bohate deti"... plus skola za ostnatym dratem a s ozbrojenymi hlidaci - to proste neni to, co bych chtela pro dceru. Zazila jsem na demonstraci kde nositel nebelovky za mir Bishop Tutu vyrvaval "kill the whites" a lidi to skandovali jako heslo...Manzel pracoval v nemocnici, denne se staral o znasilnene a pobodane lidi. Jo, lekarska pece je v Jar na skvele urovni - tedy, byla. Pred 15 lety. Ted uz to klesa, doktori utikaji (v nasem kanadskem mestecku je polovina doktoru z Jar, oni maji i lekarske schuze v afrikaans :)) Ja jsem moc a moc rada ze jsem v Africe mohla bydlet, je to zazitek k nezaplaceni. Ale zazila jsem afriku pred 18 lety a pred 4 lety a rozdil je to obrovsky...Moc ti drzim palce, at se vam nic nestane, at ti vydrzi ten optimism (na nasi mezinarodni skole behem jednoho roku prepadli 2 ucitelky a okradli, vloupali se do aut a do bytu nekolika dalsim ucitelkam...ja jen jezdila v tom autobusu co na neho padaly kameny, ja mela stesti...)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.