Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Miska | 75327 |
30.6.2008 10:10:43
Ja jsem se akorat pristehovala do JAR. Neni to dlouho, co me tady na internetu vsichni strasili a odrazovali. Souhlasim, ze pro obycejne lidi tahle zeme nema asi budoucnost, ale pokud mate moznost tu byt na par let, mit zajistenou praci a ubytovani, tak jen vrele doporucuji. Ostnate draty tu jsou, mrize ve vsech oknech mame take, to si clovek zvykne. Alarm jsme zapinali kazdy den i v CR a nemocnice, kde bych mela mit svoje prvni miminko koncem srpna je hezci, nez GWU ve Washingtonu DC, kam jsme chodila do nedavna. Ne vsechno je tu perfektni, ale da se zvyknout a je to uzasna zkusenost. Elektrinu nam zatim nevypli ani jednou, v obchodech koupite jakekoliv zbozi a kdyz dodrzujete urcitou opatrnost, jako nenechavat nic v aute, zamykat se pri jizde, nechodit nikde po noci nebo ve spatnych ctvrti, tak neni az tak pravdepodobne, ze vas zabiji ci okradou. Pocasi je tu nadherne, priroda uchvatna ...Ja doporucuji!!!
|
Miska | 75327 |
30.6.2008 10:10:14
Ja jsem se akorat pristehovala do JAR. Neni to dlouho, co me tady na internetu vsichni strasili a odrazovali. Souhlasim, ze pro obycejne lidi tahle zeme nema asi budoucnost, ale pokud mate moznost tu byt na par let, mit zajistenou praci a ubytovani, tak jen vrele doporucuji. Ostnate draty tu jsou, mrize ve vsech oknech mame take, to si clovek zvykne. Alarm jsme zapinali kazdy den i v CR a nemocnice, kde bych mela mit svoje prvni miminko koncem srpna je hezci, nez GWU ve Washingtonu DC, kam jsme chodila do nedavna. Ne vsechno je tu perfektni, ale da se zvyknout a je to uzasna zkusenost. Elektrinu nam zatim nevypli ani jednou, v obchodech koupite jakekoliv zbozi a kdyz dodrzujete urcitou opatrnost, jako nenechavat nic v aute, zamykat se pri jizde, nechodit nikde po noci nebo ve spatnych ctvrti, tak neni az tak pravdepodobne, ze vas zabiji ci okradou. Pocasi je tu nadherne, priroda uchvatna ...Ja doporucuji!!!
|
namana | 80861 |
29.6.2008 18:41:01
Mas pravdu Eeko ze clovek sam vydrzi vice, ale kdyz ma deti tak to uz je neco jineho..pro ne chces to nejlepsi a hlavne bezpeci a to uz se pak na vse divas jinak..Takze jste obe ted z Afriky pryc?? Podle tech zkusenosti, co jste tam mely, tak to jste urcite rady co?? Nevedela jsem, ze je to v JAR az tak drsne..Mela jsem zato, ze je to jedna z nejvyspelejsich zemi v Africe..Manzelova rodina maji v Nigerii radu podniku, tak proto je mozne, ze nam jednoho dne oznami, aby jsme se tam prestehovali..Momentalne jsme v Dubaji a zatim to vypada ze tu chvilku zustaneme, ale kdyby k tomu stehovani doslo tak popravde si to nedovedu predstavit..Dubai je preci jen vyspela a s bezpecnosti je na tom lepe treba nez CR..To by pak ta Nigerie byl asi sok..No uvidime jak to dopadne treba tady zustaneme naporad..
|
Nelie | 25076 |
28.6.2008 1:07:31
souhlas - Jitus, ono kdekoliv mimo Afriku je lepe. Bohuzel tu krasnou zemi uplne znicili. Kdyz jsem byla na dovolene v Namibii tak jsem neverila, co za 10 let je mozne udelat - misto parku pisek, vymlacene domy a hotely, obchody prazdne, nad hlavnim mestem obrovska socha prezidenta-osvoboditele..v ruce ma samopal a je videt z sirokeho okoli...
|
Jitka A | 47882 |
24.6.2008 23:05:21
No, ja teda nevim, ale UK asi neni nejlepsi volba momentalne.... Ceny domu tu padaji, a kdo muze tak se snazi odjet take....
|
Nelie | 25076 |
24.6.2008 16:50:38
Eeko, ne, dcera lita z Vancouveru k babi do Brna, ale k babi do Cape Town ne. Ja ji samotnou do Afriky proste nezvladam pustit...
|
Romana |
• |
23.6.2008 21:47:31
Ahoj vsichni moc se omlouvam ze jsem se tak dlouho neozvala nemohla jsem nejak najit tyto stranky,myslela jsem ze jsou zrusene.doufam ze jste vsichni v poradku.tesim se az odepisete.
|
Nelie | 25076 |
23.6.2008 17:18:43
Zila jsem v Namibii (a souhlas s Angelinou Jolie - je to krasna zeme) a nekolikrat v Jar - naposledy pred 4 lety. Na dovolenou - nadhera. Ale jsem moc a moc rada, ze uz tam neziji...Zivot ve strachu, za ostnatym dratem neni nijak prijemny. Elektrina vypina, voda vypina, jednat s uredniky chce obrovskou trpelivost a spoustu casu (to cesky urednik je zlata hvezda). Z mych kamaradu a z rodiny snad neni clovek, co by nebyl aspon jednou prepaden a okraden. Znamym vypalili farmu, rodina ztratila vse ale nastesti jsou zivi a utekli na Novy Zeland. Manzel je jihoafrican, ma v Kapskem Meste rodinu a odmita i jen zminku o dovolene (k velke litosti nasi dcery, ktera si zivot v Jar zamilovala a moc by chtela zpatky.) Obrovske pozitivum zivota v jizni Africe - sluzky. Po tom se mi moc a moc styska, v zadne jine zemi si sluzku dovolit nemuzu.
|
namana | 80861 |
23.6.2008 13:01:44
Od meho muze zije a pracuje v Nigerii vetsina jeho pribuzenstva..nekteri jsou spokojeni, nekteri se vrati domu a zpet uz nechteji..a nekteri se vrati a zjisti, ze bez Afriky nedokazi zit a vraci se tam nastalo..zvyk je zelezna kosile a asi opravdu zalezi na tom jak se clovek dokaze prizpusobit ceho se dokaze vzdat a co se dokaze z danne situace naucit..Ja Nigerii znam jen od vypraveni od nich, proto jsem se chtela zeptat na nazor holky z Evropy, my jsme zvykli preci jen na jiny standart..Nelie divala jsem se ze jsi zila v Jihoafricke republice byla jsi tam spokojena?? I kdyz chapu ze nemuzu srovnavat JAR s Nigerii..
|
Jitka A | 47882 |
23.6.2008 10:47:34
Jo, ja vim, ze rozdil to je. Jen se mi moc nelibi odsuzovani zemi, o kterych nikdo moc nic nevi.
Znam i divcinu, ktera byla v Nigerii pul roku, a po dvouch letech, kdyz si dokoncila vysku se tam vratila dobrovolne a zije tam uz asi devet mesicu... a je spokojena. Ono hodne zalezi, jak se clovek zaridi at jste kdekoliv na svete. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.