Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Miska | 75327 |
24.3.2008 15:32:58
S tou ambasadou je to vyborny napad. Ja na jejich akce chodim tady v DC (maji filmy, koncerty, modni prehlidky), ale co jsem koukala na stranky ambasady v JAR, tak to tam tak nezije, ale aspon obcas by bylo fajn. Uz prochazim i ty odkazy, co jsi mi posilala. Jeste jednou moc za vsechno dekuju, presne potrebuju ruzne linky na zajimave stranky, napady apod. Ze je to tam nebezpecne uz vim, ale rozhodne v cervnu odjizdime na 3 roky, na tom uz se nic nezmeni. Cestovali jste i po okoli, jako Botswana, Viktoriny vodopady a samozrejme narodni parky v JAR? Mimochodem proti cemu jste ockovani? nam samozrejme dali amici tady list, co nam chteji napichat, ale zajima me, co mate treba vy. Predpokladam, ze malemu mimcu nemuzes dat anitmalarika, jak se pak chrani, kdyz bychom jeli do nejakeho parku?
|
Miska | 75327 |
24.3.2008 15:08:27
Moc dekuju za vsechno. Jsem trosku vystrasena, ale je lepsi byt poucena. Lidi co tam ziji ted na ambasade, si to dost chvali a dost si jich prodlouzilo pobyt z 3 na 6 let. Bud se tam amici o sve lidi dobre staraji a nebo maji zakazano mluvit o pobytu tam spatne , to pozname. S praci teda uvidim, pokud by me nepretransferovali s moji soucasnou firmou, tak holt pracovat nebudu. Skola me prekvapila, ze je to drahe. Videla jsem ceny levnejsi, ale asi jsem si neuvedomila, ze jako cizinec budu platit daleko vic.
|
Miska | 75327 |
24.3.2008 14:09:03
Omlouvam se, za svoji neznalost, uz je mi jasne, co expat znamena. Budeme tam na americke ambasade, takze tech lidi jako my tam bude dost, co nam asi reknou co a jak. Jen jsem doufala v nejakou cesku v okoli a jeji pomoc. Moc dekuju za tvoje odpovedi. Aspon jsme pripravena, ze jednoduche to nebude.
|
Miska | 75327 |
24.3.2008 14:02:08
Debbie, co znamena expat?
|
Debbie | 42968 |
24.3.2008 4:21:55
Miso,
Aha, tak to chapu. Ja bych se zkusila podivat na nejaky www se zamerenim na expat. Vy take budete expati a ostatni ve stejne situaci ti asi poradi nejlepe. Zeme je to opravdu velice nebezpecna a budete to muset brat velice opatrne. Znala jsem Rusku, ktera tam byla s manzelem jako expati a byla rada, ze po 6 mesicich odjela. Nechci te uz odrazovat. Nicmene urcite je to krasny kus sveta a muzete si ten pobyt uzit, kdyz budete opatrni. |
Miska | 75327 |
24.3.2008 1:13:18
Se skolou jsi me potesila. Docela pisou, ze university jsou tam dobre. Co se tyce lekarstvi, to je jasne, s tim je problem nechat si to uznat z jakekoliv zeme i treba z Ceska. Nabytek moc brat nebudem, bydleni i zarizeni tam budeme mit zajistene, ale jde mi jen o detsky nabytek. Nevim, jak se to tam da poridit, jak draze apod. tak se mi to zda lepsi koupit uz tady. nebo s tim tam neni problem, je to i levnejsi? potraviny jsou drahe, myslis ve srovanani s USA nebo s CR? S postou to je teda sila, jeste ze uz spis probiha komunikace po emailu. I s tou elektrinou jsme to slysela, doufam, ze se na to da zvyknout a ze to nevypnou nekdy v podvecer, kdyz chce clovek varit . Jednoduche to tam teda nebude.
|
Miska | 75327 |
24.3.2008 1:03:31
Debbie,
Jo JAR nas laka moc. Ale muj manzel je tam pretransferovany, takze ani nemame moznost se ted nejak rozhodovat jestli ano nebo ne. Ted jen resim, jak to tam prezit ve zdravi . Svet je maly, ja pracuju pro DHL v Washingtonu DC, ale jsme jen mala pobocka. V Johannesburgu maji velkou office. |
Debbie | 42968 |
24.3.2008 0:31:14
Nelie,
DHL je jedna z nejvetsich dopravnich/prepravnich firem. Hlavni office pro USA a Canadu maji na FL a jinak sidli v Bonnu, Nemecku. Pak maji male pobocky snad v kazde zemi na svete. V Praze pred par lety primistili jejich IT dep. Pamatujes si Radku s 2 holcickama, tak jeji muz pracoval pro DHL v Praze. |
Nelie | 25076 |
23.3.2008 23:50:38
Miso - University byly kvalitni, bez problemu uznavane ve svete. A treba University of South Africa je skvela, ze se studuje dalkove a do skoly jezdi jen na seminare a zkousky. Jenze hodne ucitelu emigrovalo a musi se plnit kvoty politicke korektnosti barevnosti zamestnancu, tak to jede s kvalitou hodne dolu. Kanada zacina neuznavat lekarske vzdelani ziskane na Jar universitach po roce 2000...
Potraviny - Woolworth je stale kvalitni ale velmi velmi drahy. Co jsem znala nemecke obchody v Cape Townu tak jsou vetsinou zavrene...o Pretorii nevim. Sehnat se driv dalo vsechno, ted vypinaji ve meste elektrinu plus dodavky cehokoliv jsou dost problematicke. Posta je 50% sance, ze dojde - obcas dostanes prazdnou obalku, ale aspon vis, kdo se ti snazil napsat...Ty chces prevazet nabytek? To se stehujes natrvalo? My vzdy stehovali s kufrem knih a na miste neco koupili/pujcili, vetsinou bez problemu, i se da rentovat bydleni zarizene (neb kupovat property je dost rizikove.) Co to je DHL? (promin, jsem z Ceska 18 let). |
Debbie | 42968 |
23.3.2008 17:48:09
Miso,
Svet je maly. Muj muz kdysi pracoval na FL v managem. firmu DHL v jejich hlavni office pro USA. Mel moznost pracovat v JAR s velkou konzultantskou firmou. Ale odmitli jsme to. V JAR jsme nikdy nebyli. Ale muj stryc, ktery zije v Australii tam byl a je to zkuseny cestovatel. Nikde se mu nic nestalo, jenom tam. Byl napadeny nozem v centru velkeho mesta v turisticke oblasti a okraden. Ja te nechci odrazovat. Ale to vas JAR opravdu tak laka? Nicmene preji hodne stesti! |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.