Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Miska | 75327 |
23.3.2008 14:22:24
Plat tvuj manzel jako lekar $400 mesicne? To nejsou platy moc vysoke. Ja se pokusim pretransferovat se svoji soucasnou praci (DHL), ale prave me zajima, jake je tam pracovni prostredi, jaci jsou lide apod. Ze je vysoka nezamestnanost je mi jasne, tak uvidim, zda se mi podari dostat praci. Takze ale mit chuvu neni drahe? A kvalita universit je dobra? Premyslela jsem o moznosti studovat MBA, zda se mi to tam velice levne (pokud nevyjde ta prace). A co se tyce obchodu s potravinama, je velky vyber? je tam dostatek evropskych potravin? Take chceme nakoupit veskery nabytek pro miminko radeji v Americe, ale predpokladam, ze tam je bez problemu take vsechno, ne? je to drazssi nebo naopak levnejsi? Omlouvam se, za tolik dotazu . To vis, moc lidi neznam, co zili v JAR. Co je treba dobre mit a na co mam byt opatrna, abychom se vyhli nejakym neprijemnostem jako je okradeni, prepadeni apod.? Jako nechodit nebo nejezdit nikde v noci je mi jasne. Ale musim se treba bat pres den sama s ditetem do obchodu? Moc dekuju.
|
Nelie | 25076 |
22.3.2008 22:50:31
Pracovala - ale sehnat praci neni jednoduche neb holt mas spatnou barvu a v Jar je hodne lidi a prace malo.
Ja jsem 2 roky prodavala zmrzlinu a pri tom studovala na universite, ted jsem rok byla ve skolni knihovne a pracovala jsem vymenou za Kim skolne (neb to bylo rocni $5000.00 a manzel jako lekar v nemocnici vydeval $400.00/mesic...kim potrebovala chodit do mezinarodni skoly neb mistni skoly jsou kvalitni ale maji uplne jine osnovy a my jsme pocitali, ze v africe nezustaneme dlouho) Pokud mas karieru, tak mas doma chuvu, co se ti stara o male deti - ja vim, zni to pro nas nepredstavitelne, ale chuvy a sluzky jsou proste normalni (generalni uklid domu stoji $2.00...). O skolkach/jeslich nevim. Jakou mas specializaci? taky nezapomen, ze vetsinou je treba znalost afrikaans ci Zulu, Xhosa,... |
MaWe | 69695 |
22.3.2008 19:54:25
Ahoj,
když Vás tady tak čtu, jsem ráda, že jsme v Keni. Jste všechny skvělé holky, takže to zvládnete kdekoliv v Africe. Marcela |
Miska | 75327 |
22.3.2008 0:55:35
Jeste jeden dotaz. Pracovala jsi v JAR? Jake to tam je co se tyce "pracovniho prostredi"? Je obvykle davat ditko do jesli jiz treba od roku nebo i driv a jit pracovat?
|
Miska | 75327 |
22.3.2008 0:48:55
No to jsou vyhlidky. Bude to velka zmena, ted zijeme v Washingtonu DC. Budeme se muset zivotu tam prizpusobit, v noci nikam nechodit apod. Jinak jsem myslela, ze Cape Town je celkem ok. My budem v Pretorii, to vim, ze nic moc. Pokud mas nejake rady, jak ma byt clovek opatrny, co je hodne odlisne od CR nebo USA, budu moc rada za cokoliv. Urcite odjizdime nekdy v cervnu, tohle rozhodnuti uz nemuzeme a nechceme menit, ted musim najit navod, jak to ve zdravi prezit. .
|
Nelie | 25076 |
21.3.2008 22:41:49
Ja zila v Namibii a Cape Town, 1990-93 a pak jeste rok 2003/4. Ten upadek za 10 let je straslivy, nejen bezpecnostne ale ekonomicky Jar strasne klesl. Zeme je to krasna, ale ta kriminalita je nepredstavitelna. Jedes po dalnici a hazi po tobe kameny z mostu, sance, ze ti nekdo otevre dvere auta, vyhodi te ven a auto ti ukradne - tato sance je tak velika, ze vetsina ridicu v noci nezastavi na cervenou ci na stopku...farmari jsou postrileni vlastnimi zamestnanci, detske gangy na ulici kradou a nici na co prijdou. A vira, ze AIDS se vyleci sexem s pannou je bohuzel vsudepritomna, i ve mestech, znasilnene male deti jsou realita v nemocnicich...Ja jsem rada, ze dcera mela moznost poznat svoji africkou rodinu ale pokud chceme granmu videt, tak ji platime letenku aby prijela k nam.
|
Miska | 75327 |
21.3.2008 21:09:48
Nelie, dekuju za nazor. Samozrejme me trosku vystrasil, ale jinou moznost nemam a i tak doufam, ze se nam tam bude libit. Spousta lidi pise o JAR dobre, samozrejme ta kriminalita je velky problem. A ty jsi tam zila? Jak dlouho a kde?
|
Lucie, Janinka zari 07 | 76745 |
19.3.2008 21:06:50
Zdravim, zavitala jsem na tuto diskuzi z podobnych duvodu, za mesic az dva odjizdim na nejaky cas s pulrocni dcerou do Ugandy a nejvic me trapi prave voda, malarie a tak trochu i izolace, nemoznost zajit si v klidu a bezpeci na prochazku. Manzel je v Ugande pracovne a odlouceni uz funguje velmi tezko.Sama jsem v Ugande byla pres dva roky, amlarii mela dvakrat, z toho jednou v patem mesici tehotenstvi. Vesmes se da komari bodnuti pres den uhlidat, ale sitka by urcite mela byt porad v zaloze, horis jsou noci, nebot i do site se ty potvory cas od casu dostanou. Pokud mate nejake tipy ci postrehy a chcete se pobavit vic, jsem na emailu: lucik.kolar@seznam.cz ci skype: luciek6. Pekny vecer Lucka
|
Debbie | 42968 |
19.3.2008 16:59:30
Miso,
Nelie ma pravdu. Stehovani do JAR bych opravdu zvazila. My meli moznost se tam prestehovat z prac. duvodu pred par lety. A ja sveho nadseneho manzela velmi rychle "zchladila". Z toho, co jsem si nastudovala, tak bych tam nesla, ani nasilim. Nakonec jsme zkoncili v USA. Nevim, z jakych duvodu se tam stehujes. Ale je to velmi nebezpecna zeme a to zejmena pro bilou zenu. Tve deti budou vyrustat nesvobodne. Nemuzes si jit, kam chces a kdy chces. |
Nelie | 25076 |
18.3.2008 21:50:23
Misko - drzim palce, stehovat se ted do JAR je odvaha. Davej na sebe velky pozor - urcite poslouchej, co ti reknou starousedlici, kam nechodit, na co si dat bacha...Zdravotni pece je stale dobra - ale odliv doktoru do zahranici je poznat. Nechci te strasit - ale pokud mas moznost jet jinam, tak o tom urcite premyslej.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.