| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Logopedie

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6098  [Dalších 6038 >>]
Vítr z hor 100046
22.2.2020 9:17:01
Na vlastní oči denně vidím, že lidi se urputně drží toho, komu momentálně věří. A je úplně jedno, jestli je dobrý nebo ne. Máme tu v okolí člověka, který poskytuje nespecifikovanou službu z příbuzného oboru na neuvěřitelně nízké úrovni. Rodiče k němu vodí děti průměrně tak 3 roky, celou dobu narážejí na to, že jim občas někdo důrazně doporučí změnu, občas jiní rodiče, jindy škola, ale trvají si na svém. Až po těch 3 letech (kdy ten problém šel zvládnout) zajdou za někým jiným, první, co se od něj dozvědí, že problém není v dítěti, ale v onom člověku údajně poskytujícím zmíněnou službu. Jenže čas dítěte je nenahraditelný a v pozdějším věku už se některé věci řeší jen velmi těžko. No a chodí k němu pořád další... Má holt charisma.

Jo a k otázce – sama jsem v Praze zažila klinickou logopedku, dokonce známou, která vyšetřila dítě jen napůl a mávla rukou, že se to spraví s věkem. Přitom dítě mělo zřetelné fyziologické řekněme odchylky od normy. No – nespravilo. Jen dítě ztratilo čas.
K_at 121378
22.2.2020 8:56:55
Vetře, tohle mě napadlo včera, ale myslíš, že klin.logopedi by ty základy nezkontrolovali? Teď nerýpu, jen jsem si včera říkala, že to je základ, sluchová difer., A že by na to přece nezapomněli... Ty brďo, ale kdo ví. ~f~
K_at 121378
22.2.2020 8:52:50
Termixi, časem to zvládne. Chápu ho. Ale třeba někdy v budoucnu....možná pro práci s dechem, nějaký soukr učitel. A třeba i ten zpěv, ten je taky o dýchání. Brouček.
Vítr z hor 100046
22.2.2020 8:51:35
Aho, Termix,

zkoušel někdo z těch logopedů sluchovou diferenciaci? Tedy jestli to změkčení vůbec "slyší"? Nejde tedy o to, zda slyší, ale jestli to slyšené rozlišuje. Můžeš to zkusit i sama - ideálně na nějakých neexistujících slovech. Rozezná třeba DINT-DYNT, TYKA–TIKA, NANI–NANY? Má nějaké motorické potíže? Viděl ho fyzioterapeut?

Mám tip na vynikající klinickou logopedku, která vystudovala asi 4 školy/obory. Má sice plno, ale výjimečně je ochotná nějakého klienta přibrat, mluvila třeba u něčem urgentním, o dospělém nebo tak. Že je multioborová, vidí a řeší souvislosti. Je u nás – v okresním městě 15 min. od Prahy. Z mého úhlu pohledu má skvělé výsledky.

Máš na mě mail? Já ten tvůj nemůžu najít. Nechci psát jméno té paní zde.
Termix 105545
22.2.2020 8:44:41
Obávám se, že žádný kurz herectví neprojde. Jakmile na něj kouká kdokoliv a on to postřehne, začne fakt kolečko. Neskutečné útrpné grimasy, šermuje rukama a mluví polohlasně tajnou řečí. Jsou to zvláštní pazvuky. Já jsem zvyklá, mě to nechává chladnou. Pro okolí to je náročné. Fakt adept na studium v Bradavicích :-)
Gréta 8428
22.2.2020 8:29:47
Ahoj, taky mám matematika, mluví velmi potichu a nehýbe pusou, když je nervózní. Myslím, že prostě nechce být slyšet. Zatím - je mu 16.
Jinak mě napadají nějaké kurzy pro hlas nebo herecké. Že by to mělo nějaký cíl. Někteří lidi si hodně chválí improvizační divadlo.
Yuki 00,03,07 49504
22.2.2020 8:17:55
to postavení zubů a čelistí řeší právě ty rovnátka, akorát je to na dlouho, u nás si tak tři roky, včetně operace
Pam-pela 97353
22.2.2020 2:43:43
Může být i špatné postavení čelisti, i zaúhlení, posunutá čelist, zatuhlá jazylka, postavení, posunutí 1. obratle, ono to pak spolu se sebou strašně moc souvisí.
Te´d se hodně mluví o důležitosti fascií a jejich "spolupráci" v těle.

Jenže na tohle je potřeba výborný fyzioterapeut ideálně s chiropraxí...co zná souvislosti.
Ráchel, 3 děti 76748
21.2.2020 23:26:27
Termix, ještě bych zvážila, jestli to nemá propojené si s psychikou. Napiš mi email a napíšu ti k tomu víc, dostanu se k tomu nejspíš v neděli.
Půlka psa 24064
21.2.2020 22:08:44
Logopedie, to je moje téma. Na logopedii nás už dávno vyloučili s tím, že už to všechno umí a má to jen začít používat. No a on to nepoužívá. Asi i chce, ale myslí na to jen chvilku poté, co ho napomenu.

Místo L říká U. Vážně přemýšlím, jestli nemá něco mechanicky špatně s tou pusou. Krátkou uzdičku nebo tak něco. Na logopedii jsme chodili do Kolovrat a doktorka byla skvělá, ale blbě to říká furt a vůbec nevím, co s tím.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6098  [Dalších 6038 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.