| Čumča. | 160024 |
|
|
21.12.2024 18:08:33
Termix, moje tchýně odjakživa vařila na 4-5 dní, praktikovali to takhle celý život... Nikdy jsem tedy nepochopila, proč jíst 5 dní po sobě svíčkovou, ale budiž
![]() Důležité je guláš/vývar udržovat fakt v lednici a potom opravdu důkladně prohřát. Na balkóně vlivem tepla, co jde z domu, nebudete mít garantovanou teplotu jako v lednici (promrznutí, teplota přes 5°přes den). Vývar bych zredukovala na malé množství, dala do mrazáku a příští týden normálně užila. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
21.12.2024 17:52:45
A z krému bych tedy měla trochu strach.
Jednou jsem koupila nějaké cukroví od paní, která peče na zakázku s velkým předstihem a skladuje všelijak, a o svátcích už bylo na hraně až za hranou, vyhazovala jsem to. |
| Len | 108740 |
|
|
21.12.2024 17:52:24
Gulas treti den klidne, vyvar taky, skladuju po vychladnuti v lednici.
U cukrovi me limituje fakt, ze nesnesu “ulezelou” chut, takze cukrovi s kremy nedelam, zakusky s kremy spotrebuju do tri dnu. |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
21.12.2024 17:51:00
Masové jidlo (guláš, vývar, pečený kuře,...) uvařené jíme klidně i čtvrtý den. Zeleninovou polívku max 1,5 dne, mění chuť. Jídlo s rybou nebo něco z moře max ten den, tatarák druhý den.
Cukroví je v 10 st. ve sklepě, vydrží. Ale my máme krémy veganské, s běžnými neporadím. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
21.12.2024 17:49:33
Termix, nepočítám dny, ale hodnotím poživatelnost. Určitě konzumuji druhý, třetí, čtvrtý... den, pokud jídlo vypadá v pořádku. Některá jídla vydrží dlouho, když jsou v chladu. Pokud naopak nevypadají jedle už druhý den, tak holt ne.
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
21.12.2024 17:35:25
Pro me je hranice pozivatelnosti 4 dny vcetne, zeleninove polevky mozna i 6, samozrejme normalnich varenych jidel a s vyjimkama typu maso na houbach treba, to tak 3 max.
Pocitam vetsinou s tim, ze jidlo jime na vickrat, kazdej den varit nemam kapacitu ani naladu ![]() |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
21.12.2024 17:29:35
Krem, minule roky jsem delala s vajecnym zakladem vsrenym v pare. Letos se mi, nevim proc, nepovedl. vubec nezhoustl. S moukou nebo pudingem bych mela strach, protoze cukrovi jime do Noveho roku.
Jidlo uvarene o vikendu syn ji bezne v utery. V utery vecer obvykle pak varim na stredu a ctvrtek. Jidlo skladuju v lednicce, kdyz je kolem nuly nebo mrzne, tak na otevrene, kryte verande (schovane v botniku 😀) |
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
21.12.2024 17:27:42
Vývar bych jedla klidne v neděli, pokud v něm nejsou nudle. Vaříme je zvlášť, delavala to tak stařenka, právě aby dyl vydrzel, aspoň to tak říkala. Ale vetsina lidi, co znam a bavime se o vareni, zavari nudle primo do polevky. Guláš bych jedla i v pondělí. Teda při správném uložení ve vhodné teplotě.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
21.12.2024 17:15:40
Já osobně bych jedla jídlo z pátku v sobotu i v neděli. Manžel i v pondělí (pšt i v úterý) odnese si to do práce a to nemám kontrolu, kdy to snědl. Špatně mu nikdy nebylo.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
21.12.2024 17:07:11
Termixi, dělám krém bez vajíčka, svařím mléko s moukou, rumem a vanilkou, pak zašlehám máslo a cukr a vydrží poměrně dlouho. Moje babička běžně dělávala krémy i se syrovým vajíčkem a cukroví vydrželo třeba do Silvestra. Já raději to, co nesníme přes svátky, dávám do mrazáku.
Add jídlo - běžně s manžel v pondělí nebo úterý bere to, co navařím o víkendu. Guláš je dokonce třetí den nejlepšejší ![]() Na balkoně bych byla opatrná, může se střídat teplota a jídlu vadí jak to, že by zmrzlo a zase rozmrzlo, tak vyšší teplota. Ale když vím, že v noci mrznout nebude a ani nevystoupí teplota tak nad 10 stupńů, tak výjimečně jídlo nechám na terase. Lepší je ale lednice se stabilní teplotou. Angrešt by mě asi hnala . |
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.