Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Citronove koliesko | 7937 |
9.2.2016 14:26:09
Delete predať neplánujem. Je to pre mňa srdcovka.
Opatrujem tie veci, vraciam sa k nim opakovane, majú pre mňa čaro hlavne preto že je v nich kus histórie tak ako sa vtedy diala a nie ako ju niekto teraz prezentuje. Dcera tie veci tiez miluje. Predať ani za nič. |
Delete | 8214 |
9.2.2016 14:22:46
Citronove koliesko,
pokud bych si věc hodlala ponechat, protože mám takové věci ráda, tedy měla by pro mě především citovou hodnotu a nešlo by o investici, jako že aby bylo co prodat, až bude nejhůř, nebo aby měly děti co dědit, což někdy motivace u starožitností a umění bývá, tak bych to prostě nechala tak. V případě, že by šlo spíše o tu investici, nebo že bych to prostě z nějakého důvodu někdy plánovala prodat, pak bych cenu s darujícím řešila, plus mu nabídla podíl z prodeje. |
9.2.2016 14:18:28
Monty ja som skákala od radosti, a hovorila mu že je to parádna vec, že to nemôžem prijať, a čo za to chce (cena nepadla lebo som ju nevedela). On najprv, že nič, že je rád že to niekomu urobí radosť, potom keď som naliehala tak, že by si dal dobrý koláč (zvyknem do práce niečo upiecť). Cenu 200€ som odhadla neskôr (cez víkend) keď som si vec poriadne pozrela. Teraz som sa hrabala na nete a zistila som, že predajná cena je oveľa vyššia.
|
susu. | 129001 |
9.2.2016 14:12:59
Koliesko, já bych měla potřebu, pro svůj vnitřní klid, že jsem dotyčného neošidila, mu to říct. Nevím, jestli je mu to jedno, nebo jestli názor změní, když se cenu dozví. Zvážila bych, kolik mu můžu nabídnout na případné odkoupení a řekla mu to a nechala ho, ať řekne co a jak, a pokud peníze opravdu odmítne, tak už bych to nechala.
|
Monty | 129940 |
9.2.2016 14:12:04
Koliesko,
já bych to řekla hned, jak bych tu věc viděla, protože jsem upřímný trouba. A podle reakce dárce bych se zachovala. |
mamoch | 107553 |
9.2.2016 14:11:54
Krásně napsáno, cítím to úplně stejně jako ty. Koláč bych upekla fakt parádní, moc bych si nechala záležet aby fakt chutnal a potěšil.
|
9.2.2016 14:09:10
Delete a keby si ako obdarovaná dodatočne zistila, že len tak darovaná vec má veľkú hodnotu, povedala by si to darcovi? Alebo nechala tak?
Keby som si to nezisťovala a neporovnávala a nemala prehľad tak nemám potuchy že je vec tak drahá. Teraz keď to viem mi to nedá pokoj. |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
9.2.2016 14:07:24
A pořád je ještě nutno počítat se skutečností, že jsou na světě lidi, pro něž nemají peníze takovou hodnotu jako pro většinu ostatních nebo jak je to běžně obvyklé.
Třeba má opravdu hřejivý pocit z toho, že dar udělal radost! |
susu. | 129001 |
9.2.2016 14:03:01
Báro, vypočítavost v tom nevidím.
Je rozdíl darovat něco, o čem si myslím, že cena je nula nula nic a je cílem udělat radost a darovat něco o čem vím, že je drahé. V tom druhém příapdě se člověk té ceny vědomě vzdá. A pokud to neví, tak se může posléze cítit ošizen, protože by to třeba nedaroval. |
Delete | 8214 |
9.2.2016 14:01:27
Kdybych byla obdarovaná, měla bych potřebu se odvděčit, ale právě něčím takovým "pro radost", protože bych měla potřebu oplatit především tu radost. Takže kdyby si darující sám dokázal říct, co chce a byl to koláč, dala bych mu koláč a necítila se nijak provinile, protože bych mu tím plnila jeho přání.
Jako darující bych také nechtěla nic, nebo maximálně třeba čokoládu, případně jinou laskominu či vzácnost, kterou jsem sama líná si někde shánět, ale bez ohledu na to, jakou cenu měla darovaná věc. Kromě toho, že bych tím darem udělala radost, tak pro mě má hodnotu i to, že nemusím vyhodit, případně shánět odbyt pro něco, co sama nevyužiju. Pokud má pro mě něco peněžní hodnotu, snažím se to prodat. Když něco chci dát, cenu neřeším. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.