Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
9.2.2016 13:43:38
No tak urobilo, takže může být rád
|
Citronove koliesko | 7937 |
9.2.2016 13:41:57
Tak som si prešla net a zistila som, že som sa sekla, cena je oveľa vyššia.
Ďakujem za rady, teraz je to už jasné, že mu to musím povedať. A buď vrátiť alebo odkúpiť, len tú sumu za ktorú sa to predáva si momentálne nemôžem dovoliť. |
Hanka 75 | 76332 |
9.2.2016 13:41:11
já (kvůli své vlastní zkušenost) tohle cítím jinak
běžně rozdávám věci, které bych mohla prodat, ale rozdávám to s vědomím té (přibližné) hodnoty a toho, že to chci dát a ne se zaobírat prodejem atd. ale tohle je trochu jiné. Já bych se asi cítila trochu "podvedená", že mi ten člověk (odborník) neřekl, že mu dávám něco hodnotného u čeho on předpokládá, že to běžně člověk neví na místě dárce bych si neřekla asi o plnou cenu (právě, že byl ke měn zase slušný a že bych chtěla, aby to jako dar částečně zůstalo), ale kdyby mi to neřekl, vím, že by mne to velmi mrzelo (a asi by mi to pokazilo vztah k tomu člověk) trochu bych to cítila, jako, že mě využil když řekne hodnotu (člověku, který ji téměř jistě nezná) a já se stále rozhodnu dát úplně zadarmo, tak pak je to jiné |
Hanka 75 | 76332 |
9.2.2016 13:34:56
Jo to bych udělala a napsala bych mu to pokud možno do mailu, aby měl čas a klid na rozmyšlenou. Já myslím, že ti chtěl udělat radost, ale že neví jaká je hodnota té věci. Že nemohu usuzovat jak tu někdo psal, že ji nechce prodávat. Možná kdyby věděl jakou má cenu, tak by mu to za to stálo.
Takže bych to takto napsala. Ocitla jsem se (už jsem to tu psala) jednou v podobné situaci toho dárce a zpětně mě to trochu mrzelo (zvláště proto, že jsem tehdy byla studentka, která neměla moc peněz). |
Hanka 75 | 76332 |
9.2.2016 13:29:39
Já myslím, že je problém, že on hodnotu toho neví.
Kdybych mu jí řekla, tak bych pak byla v klidu, ale takto tazatelku chápu. Já jsem kdysi takto také darovala starou knihu, kterou jsem mohla postrádat a věděla jsem, že ji ten člověk marně shání. Řekl mi jen, že má velkou hodnotu, že to nejde. Na to já jsem mu opáčila, že ať si ji nechá, že je to dárek. Ale po pravdě /né, že bych toho zpětně litovala a žralo mne to/, ale takto jsem reagovala jako okamžitou reakci. Dala jsem mu dar a reakce byla v tom duchu skutečně ti to dávám, našli jsme ji při úklidu sklepa, ano je to klasika, ale nikdo u nás doma po ni momentálně netouží a tys ji shánel... Kdyby mi ale řekl skutečnou hodnotu např. těch 200EUR a nechal čas na rozmyšlenou (např. mi to napsat do mailu), tak bych asi reagovala jinak. Minimálně bych něco navrhla na oplátku hodnotnějšího než třeba zde ten koláč. |
Citronove koliesko | 7937 |
9.2.2016 13:24:51
Je to kolega s ktorým neprichádzam veľmi do styku. Míňame sa profesne, vekovo aj záujmami. Takmer ho nepoznám ale vídame sa denne, občas prehodíme slovo dve. V podstate som sa len pri káve zmienila, že dané veci zbieram a on sa ponúkol, že je to aj tak na vyhodenie a len to zaberá miesto. A ak mi to urobí radosť tak bude tiež rád.
|
japolka | 41947 |
9.2.2016 13:16:58
Zachovala bych se podle toho, jak dobře znám charakter dotyčného kolegy. Pokud vím, že je to rozumný a slušný člověk, pak bych dar přijala přesně tak, jak ho on nabízí. Upekla bych koláč a byla bych ráda, že dobří lidé ještě žijí On prostě k dané věci vztah nemá, nechce se mu asi ani prodávat a je rád, že věc je z domu a někomu jinému udělá radost. Pokud bych ale věděla, že kolega je člověk, který občas třeba něco vyčte, nebo je na peníze apod., pak bych dotyčnou věc odkoupila. V tom případě by to mohlo přinést do budoucna problém. Určitě všichni známe takové ty případy, kdy věc, nabídnutá rádoby se srdcem na dlani, je obdarovanému později vyčítána nebo připomínána.
|
Žžena | 83005 |
9.2.2016 13:01:13
Tak za ním prostě jdi, řekni "hele Pepane, zjistila jsem, že ra věc, co jsi mi dal, je docela drahá a nerada bych, abys na tom byl škodnej" a domluv se s ním, jestli něco chce.
Ale buď připravená na to, že je celkem možný, že ani tak nic chtít nebude. V tom případě to už nech bejt, je jen málo trapnějších věcí, než dohadování se o přijetí/nepřijetí nezištného daru. |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
9.2.2016 13:00:15
Tak bych mu to řekla a viděla bych, jak by se zachoval. Kdyby stále nic, tak bych nabídla třeba polovinu?
|
mrakova | 143160 |
9.2.2016 12:56:35
Tak to může být zádrhel. Nikdy nevíš, aby si později neřekl, že jsi jeho nevědomosti využila. Tak mu řekni, jak se věci mají.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.