| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Uprchlická krize

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 27894  [Dalších 27824 >>]
TaJ 81121
23.5.2022 20:25:39
Vrrrtaku, Slovenská strela ho zaujala:-), tu už viděl nejmíň dvakrát, jak uvnitř, tak zvenku, ale on třeba nemá zájem těmi vlaky jet, on si je rád fotí a natáčí zvenku, případně mu stačí, když se podívá dovnitř někde na nádraží, když ho předvádějí.
TaJ 81121
23.5.2022 20:23:46
Anemon a já jsem snad psala, že bych čekala ve válce s dítětem? Jasně, že bych udělala to samé...já jsem tu ani neřešila žádné auto, řešila jsem tu jenom jejich chování u nás, to je všechno...
anemon 100064
23.5.2022 20:08:17
TaJ - pokud bych se dostala do jejich situace, narvala bych děti do nejlepšího auta, který máme. Vzala bych doklady, léky a iPhon + PC.

A jela na západ, jak by to šlo nejrychleji. Já osobně tedy do Švýcarska, mám tam neteř, ale věřím tomu, že by se o nás postarali i jinde. Třeba v Německu se postarali o mé příbuzné v 68 vzorně, než se dostali k německé části rodiny (právě do toho Švýcarska) a nebo si zařídili živobytí.

Ty bys čekala ve válce s dítětem?
Půlka psa 24064
23.5.2022 19:04:04
Njn, že je někdo v nebezpečí souvisí s cenou auta jen hrozně málo. Jsou situace, kdy nebezpečnost příčinně souvisí s chudobou jednotlivce, ale zrovna procházející fronta v domovině s tím nemá co do činění. Ti opravdu chudí nejspíš utéct nedokázali, ale to neimplikuje, že ti bohatší by byli doma v bezpečí.
Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 55475
23.5.2022 18:38:02
Pěkný auta mi nevadí, stejně jako drahý olej.
Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 55475
23.5.2022 18:36:44
Tady na severu Čech mají jak hezký auta, tak ale někteří i šílený oblečení, fakt hnusný. Ale vypadají v těch hadrech spokojeně, tak tomu třeba jenom nerozumím.
* Liv 30003
23.5.2022 18:29:16
Tak jsem si vygooglila, jak takový McLaren vypadá. OK, nic pro mně:-)

U nás v ulici taky často parkuje dosti luxusní sportovní mercedes v hodně nápadný barvě a má ukrajinskou SPZ. Úžasný sousto pro bulvár by to bylo, jeje.

Jenže já vím, že se tu tohle auto objevuje už asi 2 roky (obvykle bydlí v garáži, ale někdy zůstane venku), protože v tom velkém domě, u kterýho stává, bydlí člověk, který tu má už mnoho let velmi úspěšnou IT firmu, a protože je hrdý vlastenec, má pořád ukrajinské občanství a všechna jeho auta mají ukrajinskou SPZku. Odjakživa. Z principu:-)

V jejich domě s nima bydlí teď asi dvacet dalších lidí (ženy, děti, senioři) - příbuzných prý z Charkova, taky přijeli slušnýma autama.
Je to prý to posledí, co jim zbylo - hrubě devalvované úspory v bance,barák v troskách, firma v troskách, muži na frontě.
Fakt bych neměnila, byť mají všichni lepší auta než já
Vranice 21600
23.5.2022 18:17:06
TaJ, já je nechci obhajovat, možná bych to viděla stejně, kdybych byla na tvém místě, ale za 20 let v obchodě jsi těžko mohla potkat válečné uprchlíky, i když z té majetnější vrstvy. Otázkou je, jestli je jejich chování projevem traumatu, frustrace anebo mají jen jiný temperament a zvyklosti.

Zkus si pustit přednášku Jak jednat s klienty s válečným traumatem, možná najdeš odpověď:
https://www.youtube.com/watch?v=F3GIhtPKWhU

A je dobře, že se ozveš. Jak se na to tváří, je už jejich boj.
Yuki 00,03,07 49504
23.5.2022 18:07:53
v obchodě můžete udělat jiná omezení, zdůraznit zákaz jídla a pití, velkou ceduli na dveře, hlídat vchod, a pokud je potřeba, můžete omezit počet lidí uvnitř, použít obrázky, abyste nemuseli vysvětlovat, to všechno určitě jde, popřípadě, pokud je ten problém častý, nějakých pár základních bodů napsat v ukrajinštině na papír a vylepit třeba na ty vchodový dveře,, třeba tam mít i to, že rodiče zodpovídají za děti v případě, že něco zničí
K_at 121378
23.5.2022 18:03:54
TaJ, taková blbá myšlenka, ale není ten chaos teda systematický a záměrný za účelem něco šoupnout do kapsy??? Ono se to tak dělává.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 27894  [Dalších 27824 >>]

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.