Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Katka+Jáchymek 9/08 | 92127 |
11.10.2010 12:46:27
No já nevím, ale synátor měl teď dva roky a nepočítám-li různý citoslovce a zvuky zvířat, řekne asi tak šest slov. Ale nějak to neřeším, to až po třetím roku. Ve 20ti měsících zvládal jen to haf a brum..
|
bravad | 78611 |
11.10.2010 12:45:21
Mám několik otázek:
1. Kdo ti tohle navrhnul a proč? 2. Jaké hlásky nevyslovuje (udala jsi příklad "r" - jenže na "r" má hafo času). Ve 20ti měsících je malilinkatá. Patlání je fyziologické. V tomhle věku mi přijde předčasné řešit výslovnost. Jsou děti, které nemulví (vůbec) do 2- 3 let a je to normální. Takže mě celkově tvůj dotaz zaráží. Nicméně nejsem logoped. (Bacha na logopedy - i mezi nimi jsou lepší a horší.) |
MishuI | 84229 |
11.10.2010 12:37:06
Pročetla jsem všechyn příspěvky,přesto jsem na vážkách.
Nechat stříhat v tomto věku,aby se předešlo logopedickým chybám nebo ještě počkat?Dcera mluví na svůj věk,myslím si,slušně.A hodně,od rána do večera.Nikdo z naší ani manželovy rodiny problémy s výslovností neměl.Písmeno K řekne v pohodě uprostřed slova(viz TAKY-její oblíbené),na začátku slova je to horší.Písmeno R je totálně pasé(ryba=byba). Můžete mi,prosím,napsat,jak na tom byly vaše děti s řečí v tomto věku? Mně osobně se zdá brzy na nějaké chirurgické zákroky(i když je to údajně banalita,když pominu zajizvení,záněty a podobně).Na druhou stranu,jeslti ji to v řeči opravdu brzdí(což se snažím zjistit),bylo by lepší udělat to co nejdřív? |
Lili | 60681 |
25.10.2009 22:29:29
Alčo,já se jen divím,že pod narkozou
U nás se uzdička normálně "stříhá" v porodnici...pokud je to evidentní a jsou problémy při sání. Jinak my byli v pěti letech na zubním,právě před nástupem na logopedii.Zubař uzdičku jen stříhnul,malého to vůbec nebolelo,zcela bez problémů |
Alča | 101656 |
25.10.2009 19:46:23
Našemu Adámkovi stříhali uzdičku v roce a půl. Ambulantně, na chirurgii pod narkozou. trvalo to asi 2 minutky, vlastně mu to upálili takovou "pistolí" aby mu to nekrvácelo a nebolelo. Když se cca po 10 minutkách probral, tak o ničem nevěděl. Za čtvrt hodinky jsme mohli jít domů. Za hodinku na to normálně obědval. Teď mu jsou 3 a čtvrt a mluví jak z praku.
Ať to ti vaši drobečkové mají také bez problémů Vím, že je to již dávno, ale můžete si vzpomenout, kde a kdo Vám tento zákrok dělal. Děkuji Alča |
Lili | 60681 |
15.7.2009 12:37:45
Pavli,nic nepotvrzuji
pokud se vám to nezdá,co takhle zatím k zubnímu,on vám to jistě rád vysvětlí |
Pavla suchá |
• |
14.7.2009 21:07:23
Takže mi tímto potvrzujete že je to normální věc?? Není moje dítě výjimkou?
|
Lili | 60681 |
14.7.2009 20:21:07
myslím si,že pokud nejsou problémy s mluvením a tedy nijak nevadí,tak není nutno tento zákrok provést
|
Pavla suchá |
• |
14.7.2009 15:00:26
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nutné stříhat blánu pod jazykem, když je děcko bez potíží, mluví srozumitelně a jestli je to normální u lidí?
|
Lakynka86 |
• |
6.12.2007 22:12:16
jen chci taky sdelit jak sme to meli my. Tomaskovi to delali uz v porodnici,dr rikala,ze by mohl spatne pit, take se ani neprisal a meli sme s tim problem,potom to bylo ale dobre.odnesli mi ho fakt jen asi na dve tri minuty a prisli s nim a on ani nebrecel....tak to mame za sebou:)))mame to v rodine u obou stran asi je to dedicne
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.